פטריות במחבת+תוספות

נטעליג

New member
פטריות במחבת+תוספות

בד״כ מכינים אצלנו עם בצל פרוסקוביות תפ״א מבושלות קצת ותיבול פשוט של פפריקות, מלח ופלפל.
השנה התחלנו להפחית בפחמימות ומחפשים תחליף לתפ״א שמתאים להכנה מהירה,באותו סגנון.
קוביות קישואים יצאו רכות מדי ולא ״תפסו״ את התיבול.
אפונה (קפואה מבושלת) מוצלחת מאד אבל.. חסר משהו בנוסף.
יש רעיונות?

 

TCHM

New member
כרובית/ברוקולי/שעועית ירוקה/פלפלים/ארטישוק....

ירקות שעלולים להתרכך בלי שליטה מבשלים/מטגנים לדרגת הבישול
הרצויה בנפרד ומוסיפים תבשיל בסוף, כך גם עם הקישואים/זוקיני.
 

נטעליג

New member
תודה רבה, כרובית תשלב מצויין. כדאי לבשל ״ראש״ שלם

ולהשתמש לאורך זמן? אנחנו מכינים ״מוקפץ״ כזה כמעט כל יום וירק מבושל מוכן מהמקרר יהיה קיצור דרך נפלא.
 

TCHM

New member
אפשר לבשל אל-דנטה ולצנן מייד במים קרים...

ולסנן, ישמר במקרר כשבוע.
אפשר גם להקפיא פרחי כרובית לא מבושלים ולהשתמש ישירות
בהקפצה, ההקפאה היא מעין בישול לצורך הענין.
לא להקפיא קישואים או זוקיני.
 

נטעליג

New member
תודה רבה. קישואים אני מניחה מתאימים להקפצה עם ירקות דומים

חציל, פלפל וכו׳?
 

TCHM

New member
הכל טוב להקפצה, צריך להקפיד על תזמון נכון...

לטגן ירקות קשים בתחילה ולהוסיף ירקות בהמשך לפי קשיותם
ומהירות הריכוך שלהם תוך הקפדה לא לרכך יתר על המידה.
בכיריים ביתיים כדאי לטגן כל ירק בנפרד ולהוציא לצלחת בסוף
ולהחזיר את הכל לטיגון וערבוב.
 

yair_bar

New member
מנהל
TCHM נתן רשימה מצויינת. אני מנסה אולי לקחת לכיוון אחר

אפשר להקפיץ בסגנון אסייתי (כלומר תיבול אחר) וללכת על ירקות נוספים שטובים לבחירה להפחית פחמימות - כרוב מצויין, בצל לבן, בצל ירוק, גזר (במידה), ברוקולי, כרובית, פלפלים אדומים וצהובים, נבטים, אפונה סינית.
&nbsp
מאד טעים ונותן כמות יפה של ירקות בלי פחמימות
 

yair_bar

New member
מנהל
בדרך כלל כשאני מקפיץ זה עם רוטב טריאקי

אני יודע שהוא מכיל סוכר.
&nbsp
אפשר לנסות עם סויה, ג'ינג'ר, שום ושמן שומשום. אולי לשים קצת מיץ תפוזים למתיקות
 

נטעליג

New member
תודה. יש לך רעיון למרינדה-תיבול לא מתוקים לאנטיפסטי?

אני מבינה שאם משתמשים בחומץ צריך תמיד להוסיף מתיקות כדי לאזן?
 

TCHM

New member
תוסיפי סוכרלוז, אין כל הבדל בטעם.

ברטבים ומרינדות תחליף סוכר טוב עדיף בטעם על סוכר רגיל
ויש לזה הסבר כימי אבל זה לזמן אחר.
 

חנהפ

Active member
תיבול לירקות אפויים ללא מתיקות

מלח, שום גבישי מעט טימין ושמן
 

חנהפ

Active member
אם היית פותחת את הקישור היית רואה כמה רעיונות לתיבול

ללא מתיקות
 
למעלה