חרדל מיסתורי

HoneyBadger

New member
חרדל מיסתורי

אני די מתנסה חדש עם תבלינים (כן הורים צהובים מאירופה) ולאחרונה אני מנסה את תבלין החרדל במאכלים שונים.
בהתחלה לא הרגשתי את הטעם שלו ולא משנה כמה כמות שמתי ורק לאחרונה ניסיתי לתסף בטיגון של כבד עוף וזה עשה טעם נפלא.
הבוקר ניסיתי כמות מכובדת אולי אפילו מוגזמת בחביתה שמנה בחמאה (גם את הכבד את אני מטגן בחמאה) ולא הרגשתי כלום.
אולי החרדל חלש או שאולי אני סתם לא יודע להשתמש?
בחביתה אני מוסיף אבקת שום ועגבניה טריה בנוסף לדברים שמשותפים לו ולכבד העוף.

אשמח להבין את פשר העניין, טנקיו.
 

HoneyBadger

New member
צירפתי


מצרף תמונה

 
חרדל

ברבים, חרד"לים = חרדים לאומיים
https://he.wikipedia.org/wiki/חרדים_לאומיים
בארץ יש כמה סוגי חרדל:
1. החרדל המכונה באנגלית חרדל צהוב, יש תוצרת הארץ (תלמה) וחוץ (הינץ). זה טעמו עדין יותר מעט חמצמץ ולא חריף.
2. חרדל דיז'ון צרפתי: ישלא מעט סוגים, גם תוצרת הארץ! וגם יבוא. חלקם לא חריף כלל, וחלקם קצת. יש גם עם גרגרים ויש חלק.
3. אבקה רוסית להכנת חרדל: זו מעורבבת עם מים, שמן וכו' ויוצרת משחה שחריפותה מתעמת עם הזמן (ימים). רמת החריפות של החרדל הזה ממש גבוהה ולא ניתן לאכול ממנו מלבד קמצוץ.

הרעיון ששמת חרדל...ואח"כ דבריך על חוסר טעם קצת סותרים לדעתי. הכנסת חומר גלם או תבלין (יש גם גרגרי חרדל) נועדה לתת טעמים. אם אינך מרגיש אותם, חבל על החומר גלם.

חרדל חריף, לא שורף בלשון אלה עולה למצח כמו וואסבי או חזרת. סה"כ חרדל מותאם לטעמו של כ"א. בעיקרון, מי שרוצה להרגיש בטעמו של החרדל, אך רגיש לחריפותו יסתפק בחרדל הצהוב הרגיל וישים ממנו במידה. מי שאוהב טעם עז, ייקח אחד חריף וישים במידה. למשל החרדל שיש -IKEA, כמעט חסר טעם ומגיח מהמתקן בעובי 2 ס"מ. מצפים את כל הנקנקיה בחרדל, וזה עדין כמעט ולא מורגש...
 
התמונה מאוד לא ברורה

אם מדובר במוצר, יש לו אריזה ועליה כתוב משהו...
מה כתוב שם?
 
קיצורו של דבר- אתה משתמש בחרדל הלא נכון

לחרדל יש טעם אופייני מאוד וגם ארומה חזקה, ואם אתה לא מרגיש אותו כנראה שהוא ישן או מהול.
עצתי לך-גש לחנות התבלינים הקרובה למקום מגוריך ורכוש גרגירי חרדל (צהוב, סגול או שניהם יחד), טחון במטחנת תבלינים ותהנה מניחוח יוצא מן הכלל.
נשמח לעדכון (-:
 
למעלה