שאלה קצת מטופשת לגבי דרך הכנה של ביתה קשה בבעל מלון

שאלה קצת מטופשת לגבי דרך הכנה של ביתה קשה בבעל מלון

שלום חברים,
שאלה קצת מביכה אבל אשמח לתשובה ממכם.
הייתי בבית מלון ולקחתי ביצה מתוך קופסא. הייתי בטוח שזאת ביצה קשה אבל הפלא ופלא אחרי מכה קלה , בום התגלה לי שלא הדבר ):
הבנתי (בספק רב שהבנתי נכון)שהייתי אמור לקחת כלי מסויים ששהה במים חמים ואז לשים בו את הביצה שתשב עליו כמה דקות עד שתהפוך לקשה. ייתכן והבנתי נכון? לא כל כך הגיוני לי שכלי ששהה במים חמים (אפילו רותחים) שאשים בו ביצה היא תהפוך לקשה במספר דקות.
מישהו אולי נתקל פעם בכזה דבר בבית מלון ויכול לעשות לי סדר בדברים. אני די מובך מהמצב ):
תודה ושבת שלום
 

milch

New member
תעלומת הביצה במלון

על זה לא אוכל לתת תשובה כיוון שלא הייתי שם.
מה שכן, שיטה של בישול ביצים תוך חיסכון באנרגיה, זה ככה:
שמים את הביצים בסיר עם מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומכבים את האש. לקבלת ביצה במירקם הרצוי ממתינים כאילו שהביצים המשיכו להתבשל עם האש.
מנסיוני האישי זה עובד עם ביצים קשות ורכות בכל דרגת רכות מועדפת.
 
לאור הכתבות האחרונות על בתי המלון בארץ

הביצה הייתה צריכה להטריד אותך הכי פחות!
בית מלון מגיש: ביצה רכה, ביצה קשה וביצה מטוגנת (עין, חביתה או מקושקשת, לפי בקשת האורח).
הביצים למטרת ההכנה בד"כ אינן בהישג ידו של האורח, אלה של הטבח. מטבח של מלון מתיחס בשונה לחומר הגלם הזה, בשל רגישותו לזיהומים וסלמונלה, והוא לא אמור להגיע לידיד האורח תרם הכנתו. גם באחסון הביצים מאוחסנות במתקן נפרד המיועד לביצים בלבד!
אם הביצה שלקחת הייתה ביצה לא עשויה, אני מניח שהיא הונחה שם בטעות, כמי שחשב שזו ביצה רכה או קשה. בד"כ בתי מלון מניחים כיתוב ע"י. הרי שלא ניתן להבחין ביניהם (קשה ורכה) לפני הסרת הקליפה.
ראוי היה שהיתה מסב את תשומת לבו של הצוות לסוגיה ובאותה הזדמנות מגלה גם את סוד הביצה (העלומה) בבית המלון...
 

yair_bar

New member
מנהל
נתקלתי בכזה במלון בחו"ל לפני 15 שנה

הייתה סלסלת ביצים וליד מתקן לא גדול שבתוכו מים רותחים. בקצה המתקן היו 6 ידיות שבתחתית היו כמו כוסות קטנות להנחת הביצה. יכולת להוריד את הידית לתוך המים ואז לבשל לעצמך את הביצה לפי המידה הרצויה (רכה, חצי רכה, קשה וכו').
&nbsp
נראה לי שזה מתאים יותר לבתי מלון קטנים.
 
למעלה