מתכון אפונה מנצח

מתכון אפונה מנצח

חומרי גלם:
2 שקיות אפונה של סנפרוסט
1 בצל גדול
זוג סלסילות פטריות שמפניון טריות
1 פסטה של MUTTI
מעט שמן קנולה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל קצוץ בינוני בשמן עם מלח (להגרת נוזלים)
מוסיפים את הפטריות חתוכות לפרוסות של 0.5-1 ס"מ עובי.
מבשלים עד שהפטריות מתרכחות.
מוסיפים את הפסטה ועוד קצת מים (אני מרתיח מים, שופך לבקבוק וסוגר ומנער. זה מסיר את כל השאריות.
מביא לרתיחה ומבשל על אש קטנה כ-10 דקות.
מוסיף את האפונה
מביא לרתיחה
מוסיף מעט פלפל שחור
מוריד לאש נמוכה ומבשל כ-20-30 דקות.


בתיאבון.
 

חביף1

New member
נשמע מצויין

לא הבנתי את ענין הבקבוק -- איזה שאריות זה מסיר?
מדוע חשוב שהפטריות יתרככו לפני הבישול? האם 20-30 דקות בישול לא ירככו אותן?
 
תשובות

1. כאשר שופכים את תוכן הבקבוק נותר מעט פסטה על דפנות הבקבוק ובתחתית.
ע"מ להשתמש בכל התכולה, אני שופך פנימה קצת מים רותחים (כ-20%), מנער היטב (זה מסיר את כל הפסטה ומדלל במים) ואת הנוזל אני מוסיף לתבשיל. הבקבוק נותר ריק ושקוף אחרי.
2. יש הבדל בין שיטות הריכוך: בישול בנוזל או טיגון (אידוי). גם במרקמים וגם בטעמים.

 

חביף1

New member
חן חן לך

אגב, פעם ראשונה שאני רואה את המוצר הזה. אני משתמש רק ברסק העגבניות שלהם.
תודה
 
למעלה