לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4445244,452 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'למי שעדיין זוכר עוגיות קטנות שנקראו "לחם רוסי"'
למי שעדיין זוכר עוגיות קטנות שנקראו "לחם רוסי"
09/01/2019 | 18:22
6
185
גם למי שנולד אחרי ולא זוכר וודאי לא מתגעגע הן נחמדות בזכות עצמן. הצעירות החמודות במשפחתי נשנשו אותן בהנאה בטבילה ברוטב שוקולד חמים.
עוגיות קטנות קשות ועגולות שהיו ארוזיות ב"שרוול" צלופן ונעלמו מהמדפים בתחילת שנות ה 80 של המאה ה 20.
בחיפושים אחרי מתכון הונגרי שמצאתי פעם למשהו שנקרא בהונגרית "עלמות הלילה" הגעתי למתכונים של עוגיות שנקראות בגרמנית או/ו צרפתית, סתם עוגיות אניס אלזסיות.
לטעמי הכי קרוב ל"לחם רוסי" שלא היה באמת לחם וכנראה גם לא רוסי...
הכנתי אותן עם וניל וללא אניס, אבל מי שמעוניין יכול להוסיף כפית קטנה של זרעי אניס טחונים במקום הווניל. הן חמודות מאוד. מזכירות בצורתן מקרונים אבל מרקמן שונה לגמרי. קלות להכנה אבל דורשות סבלנות כי הן צריכות לנוח לילה או לפחות 5 שעות לאחר זילופן על התבנית, לפני אפייתן.
עלמות הלילה
2 ביצים בטמפ' החדר.
150 גר' אבקת סוכר
70 גר' קמח תופח
70 גר' קמח רגיל
או 140 גר' קמח רגיל וכפית שטוחה אבקת אפיה.
2 כפות סוכר וניל (תוצרת בית במקרה שלי או כפית זרעי אניס טחונים)
ההכנה:
להקציף ביצים, אבקת סוכר וסוכר וניל במיקסר עם מקצף בלון כ 10 דקות עד שמתקבלת קציפה בהירה מאוד ותפוחה. להוסיף קמחים ולהקציף עד שהקמח נבלע בתערובת.
לרפד 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפיה (הפעם ללא שימון)
להעביר את הבלילה לשקית זילוף עם צנטר עגול וחלק בקוטר 5 מ"מ. לזלף עיגולים בקוטר 2 ס" מ על נייר האפיה במרחקים של 3 ס"מ זה מזה. להטיח מעט ולטלטל את התבניות על משטח העבודה לשחרור בועות אוויר כלואות ולהניח אותן לייבוש מינימום 5 שעות עד לילה.
לחמם תנור ל 150 מ" צ ולאפות כ 10 דקות עד שפני העוגיות מזהיבות. העוגיות מזכירות בצורתן מקרונים. חלקות ומעוגלות מלמעלה ועם "רגליים" מלמטה.
לצנן היטב. להעביר ולשמור בקופסה סגורה.
מתכונים >>
לצפיה ב-' ויש גם את גירסת הקקאו רק עם חלבונים '
ויש גם את גירסת הקקאו רק עם חלבונים
09/01/2019 | 18:31
5
43
לצפיה ב-'תודה אבי, מעניין. יש קישור שתוכל לשלוח?'
תודה אבי, מעניין. יש קישור שתוכל לשלוח?
09/01/2019 | 18:53
4
28
לצפיה ב-'וואו זה היה מזמן, צריך להיות לי באיזה מקום...'
וואו זה היה מזמן, צריך להיות לי באיזה מקום...
09/01/2019 | 19:26
3
68
אם אמצא אשלח לך.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה. אמתין בסבלנות '
תודה. אמתין בסבלנות
<< ההודעה הנוכחית
10/01/2019 | 07:58
2
23
לצפיה ב-'שלחתי לך אתמול.'
שלחתי לך אתמול.
10/01/2019 | 09:51
1
30
לצפיה ב-'אופס, לא שמתי לב. תודה, אנסה ואדווח בהקדם.'
אופס, לא שמתי לב. תודה, אנסה ואדווח בהקדם.
10/01/2019 | 20:43
22

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ