עוגת גבינה דלת פחמימות

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
עוגת גבינה דלת פחמימות

עוגת גבינה דלת פחמימות

12 מנות

700 גר' גבינת שמנת
200 מ"ל שמנת חמוצה
30 גר' סוכרלוז גרגרים
4 ביצים L
1 כף מיץ לימון טבעי
2 כפיות תמצית וניל

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים נייר אפיה משומן בתבנית קפיצית 22-24.
  2. בקערת המיקסר מקציפים כדקה את גבינת השמנת לריכוך, מוסיפים את השמנת החמוצה והסוכרלוז ומקציפים.
  3. מוסיפים את הביצים תוך הקצפה אחת בכל פעם, מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הוניל ומערבבים.
  4. מניחים תבנית חד פעמית עם מים בתחתית התנור.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה בשלב המרכזי 50 דקות.
  6. מכבים את התנור ופותחים מעט את דלת התנור, מניחים לצינון של שעה בתנור.
  7. מעבירים למקרר ל-8 שעות להתייצבות לפני הגשה.

ערך תזונתי למנה:
180 קלוריות, 3 גר' פחמימות, 3 גר' חלבונים, 17 גר' שומנים.

 

TCHM

New member
כרובית אפויה בלימון

מניחים פרחי כרובית בקערה.
מזלפים מעל שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם, גרירת קליפת לימון ומעט מיץ לימון טבעי ומערבבים לציפוי.
מפזרים בתבנית חסינת חום, מפזרים מעל מספכר פרוסות לימון ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה קלה, מערבבים פעם אחת באמצע האפיה.
מוציאים ומזלפים עוד מעט מיץ לימון מעל ומגישים.

 

TCHM

New member
פשטידת פטריות ותרד דלת פחמימות

פשטידת פטריות ותרד דלת פחמימות

6 מנות

2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
240 גר' פטריות שמפניון פרוסות 2 מ"מ
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית מלח
300 גר' תרד קפוא מופשר, סחוט וקצוץ
4 ביצים L
240 גר' חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פפריקה מעושנת
80 גר' גבינת פטה מפוררת
30 גר' גבינת פרמזן מגוררת
100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית 22 חסינת חום.
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את הפטריות, השום והמלח, מטגנים בבחישה עד להתרככות קלה של הפטריות, מסירים מהאש.
  3. מפזרים את התרד הסחוט על תחתית התבנית, מפזרים מעל את הפטריות, מפזרים מעל את גבינת הפטה.
  4. בקערה קטנה טורפים את הביצים, החלב, גבינת הפרמזן, אגוז המוסקט, הפפריקה המעושנת ומלח ופלפל לפי הטעם, יוצקים על המלית בתבנית ומפזרים מעל את גבינת המוצרלה המגוררת.
  5. אופים כ-50 דקות עד להשחמה קלה של הקרום, מוציאים ומצננים מעט, חותכים למנות ומגישים.

ערך תזונתי למנה:
157 קלוריות, 7 גר' פחמימות, 12 גר' חלבון, 10 גר' שומן.

 
אני שוב שאלה...


העוגה נראית נפלא ומן הסתם גם טעמה כך. האם יש לך רעיונות/עצות להפחית גם את שיעור השומנים, אם בכלל ניתן...?
 

TCHM

New member
תחליף את גבינת השמנת בגבינה 5% כחושה.

שמנת חמוצה 9%
 
אתה צודק, אבל...

גם סוכרלוז הוא תחליף ל"דבר האמיתי". מה שאני מצפה הוא לקל עוגת גבינה תפוחה ועם טעם של עוגת גבינה. פעמים רבות בות דיאטטיות" מקבלים משו בטעם של חביתה שצנחה וזה מבחינתי בלתי אכיל.
מקווה שאצליח.
 

TCHM

New member
זאת לא עוגה תפוחה כי אינה מוקצפת, אבל טעימה.

 
המתכון שלך דווקא מציין "להקציף" ו"הקצפה"

אבל זו לא הפואנטה. במדינה בה אני חי כל גבינות הגבינה הן או בעלות מרקם כבד של פלאן או של חביתה שצנחה. העוגה שלך בפירוש לא נראית כך ואני בטוח שטעמה מצויין.
מספרים לי שעוגות הגבינה הטובות ביותר הן בניו יורק. אני דווקא מתענג בכל פעם מחדש מה käze küche בברלין. בוינה דווקא לא ניסיתי... מעדיף את הזאכר טורט וכו
 

TCHM

New member
נכון אבל אין הקצפת ביצים או חלבונים...

Käse küchen די דומה לעוגת הגבינה הניו יורקית אם כי מעודנת
יותר.
עוגות הגבינה האוסטריות דומות לגרמניות. והטובות במקומות
ספורים.
הזאכר טורט כמו רוב האפיה האוסטרית הרמה ירדה פלאים
והיום זאת לא יותר מסתם עוגת שוקולד (די מחניקה) אבל זה עושה
רושם על תיירים.

גם את השטרודל המסורתי ניתן לאכול רק במקומות ספורים.

הולכת ופוחתת האיכות בשל אילוצים כלכליים.
 
למעלה