ה"שריטה" הקולינרית החדשה שלי

חביף1

New member
ה"שריטה" הקולינרית החדשה שלי

אם זה קולינרי בכלל.
אגב, אהבתי את המונח שהשתמש בו חיים כהן בתוכנית MKR "אינטיליגנציה קולינרית" ואיך שהילדודעס, עדן ועומר, השתמשו בו כבדרך אגב, כלומר הטמיעו אותו עמוק בתודעה שלהם.
על כל פנים -
איטריות ביצים רחבות, מבושלות לפי הוראות היצרן. עם סיום הבישול שפיכת 95% ממי הבישול. לתוך הסיר בו האיטריות להוסיף קופסת רסק עגבניות, כף או שתיים קטשופ, מלח, פלפל, מעט [ קומץ] מוסקט וצ'ילי גרוס ויבש. בלי שמן, אגב.
לערבב כמה דקות, ואז לטרוף

ואגב פלפל שחור, גרוס ◄ בעקבות המלצה אי שם להכין לעצמי את תערובת התבלינים הסודית שלי, ואחרי תכנית בה הראו את נפלאות המוסקט החלטתי לטחון גרגרי פלפל [ ארבע העונות הם נקראים ארבעת צבעי גרגרי הפלפל] עם חתיכת אגוז מוסקט. מאז אין תבשיל אצלי , כולל סלט, אם אני מתבלו בקצת פלפל שחור ללא מוסקט.
 

TCHM

New member
השריטה ניחא, אבל מה לאיטריות ביצים וסוכרת?

אגוז מוסקט הוא תבלין מצוין במנות מסוימות ובעדינות,
במינון גבוה הוא יכול להרוס מנה וגם להזיק לבריאות..
 

חביף1

New member
רק במינון קטן, רבע אגוז בקושי בתוך כעשרה גרם של פלפל גרוס.

 

TCHM

New member
ונסה...

גם את המשייה (Mace) שזאת הקליפה של האגוז או שילוב
של שניהם.
 

חביף1

New member
לא יודע, סתם נדלקתי על זה

ועד שלא אמצה את זה עד תום, לא אפסיק
 
למעלה