פטריות אפויות בשום

TCHM

New member
פטריות אפויות בשום

פטריות אפויות בשום

12 מנות

1 קג' פטריות שמפניון
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
2 כפות חומץ בלסמי טוב
1 כפית תימין יבש
3 שיני שום כתושות

  1. מחמממים את התנור ל-420 מעלות.
  2. מנקים את הפטריות אם יש צורך, אם הן גדולות חוצים או חותכים לרבעים. מפזרים את הפטריות על נייר אפיה בתבנית תנור.
  3. מזלפים מעל את שמן הזית, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים לציפוי.
  4. אופים 15 דקות, מערבבים ואופים עוד 10 דקות או עד שהפטריות משחימות ופריכות.
  5. מוציאים מהתנור, מזלפים מעל את החומץ, מפזרים מעל את הזיתים, התימין והשום ומערבבים.
  6. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

ערך תזונתי למנה:
76 קלוריות, 6 גר' שומן, 5 גר' פחמימות, 2 גר' חלבון.
 
למעלה