מסבתי ע"ה מוכרת לי האיטרייה

חביף1

New member
מסבתי ע"ה מוכרת לי האיטרייה

המוכנה מקמח, מים, קצת מלח ושנזרקת למרק לקראת סוף בישול המרק.
עם זאת, זכרוני מתנגש עם האיטריה שאני מכין, שהיא קצת "קשה" יותר [ אל-דנטה לא רצוי ] מהאיטריה שסבתי הכינה.
היכן הטעות שלי, לדעתכם?
 

חביף1

New member
לא הבנתי כלום


 

TCHM

New member
הסבר...

אם יחס החומרים שונה ולו במקצת = מרקם שונה.
אם זמן הבישול שונה ולו במקצת = מרקם שונה.
היא כנראה ידעה מנסיונה בדיוק מה היא עושה ולכן התוצאה קבועה.
תכין בערך (כפי שציינתי מעלה) לא תקבל את אותו מוצר.
בישול זה מדע, לא תמיד מדויק אבל בד"כ כן.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הסבר להסבר או יותר נכון הצעה לפתרון

כפי שצויין ע"י TCHM יש לנו בסה"כ 4 משתנים:
קמח (יחס בתערובת וכמובן סוג הקמח) בדוק שאתה משתמש בקמח רגיל כפי שסביר שסבתא שלך השתמשה ולא בקמח קשה.
מים
מלח
זמן בישול
כלומר תרגיל של 4 משוואות עם 4 נעלמים

תתחיל לשחק עם המשתנים. הניחוש שלי הוא שזמן הבישול הוא הכי דומיננטי והמלח הכי פחות אבל אולי אני טועה אז עם קצת משחק בין המשתנים אני משוכנע שתגיע לתוצאה.
 

חביף1

New member
אתם שניכם אחת הסיבות שהפורום הזה מקסים כלכך


קבלו ממני מתנת יוטיוב - שני ענקים.

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גרמת לי להסמיק אבל ההשוואה לא כל כך נכונה

&nbsp
אני בסה"כ חובב בישול בעוד שTCHM הוא מקצוען וככה גם יש להתייחס למה שהוא כותב.
&nbsp
אגב גם בין שני הענקים שהבאת אני חושב שדין מרטין לוקח בגדול/ טוב, לפחות אצלי.

 

TCHM

New member
צודק שייח, להתחיל עם...

... זמן בישול קצר יותר, כשהאיטריות צפות מגישים מיד
- נסה ערבוב קצר יותר
- להחליף 20% מהקמח בקורנפלור/קמח תפו"א
- להחליף חלק מהמים בחלמון.
- יחס נוזלים:קמח 120% (או יותר) נוזל למשקל הקמח במשקל.
 
למעלה