כרובית ועדשים בקארי

TCHM

New member
כרובית ועדשים בקארי

כרובית ועדשים בקארי

4 מנות

1 כוס עדשים ירוקות/חומות
1 עלה דפנה
2 כוסות מים
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
1 כוס רוטב עגבניות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים

  1. מניחים את העדשים בסיר עם עלה הדפנה, מכסים במים + 2 ס"מ ומחממים לרתיחה, מבשלים ברתיחה עד לריכוך כ-20 דקות תלוי בסוג וגיל העדשים.
  2. בסיר נוסף מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את השום, המלח, הכוסברה, הכורכום, הכמון והקינמון ומערבבים, מוסיפים 3/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את פרחי הכרובית, רוטב העגבניות והג'ינג'ר ומערבבים, מבשלים עד לריכוך קל של הכרובית ומוסיפים את העדשים, מסלקים את עלה הדפנה.
  4. יוצקים לצלחות ומפזרים מעט אגוזי קשיו מעל.

ערך תזונתי למנה:
119 קלוריות, 2.8 גר' שומן, 19 גר' פחמימות, 6.1 גר' חלבון.
 

חביף1

New member
תודה. נשמע נהדר, במיוחד


כרובית ועדשים, מה עוד צריך הבן אדם לחורף הזה?
 

michal@gal

Active member
מנהל
אם אני מחליפה התיבול בתערובת תיבול קארי מוכנה

כמה צריך לשים?
 
למעלה