ליקר שוקולד הפך לממרח שוקולד. איך להציל אותו?
ניסיתי להכין ליקר שוקולד שחור ביתי.
גירדתי חפיסת שוקולד שחור מריר איכותי לתוך צנצנת. הוספתי וודקה ושמתי לכמה שבועות בצד. ערבתי פעם ליום. היו הרבה מוצקים מרחפים בתמיסה.
עכשיו שמתי את הצנצנת לתוך "אמבט" עם מים חמימים בשביל להמיס את המוצקים. הם התמוססו והוספתי סירופ סוכר פשוט (מים+סוכר) עד שהטעם הסתדר. שמתי בצד ואחרי לילה אני מגלה שהתמיסה התמצקה. לא הפכה לשוקולד של ממש, אלא נוזל סמיך מאוד-מאוד, לכיוון של ממרח כמו נוטלה. עם טעם אלכוהולי ברור.
כאילו אחלה להוסיף את זה לגלידת וניל. אבל אני כיוונתי לשתייה לא חריפה במיוחד.
רעיונות איך מתקנים? להמיס עם עוד סירוף סוכר?
ניסיתי להכין ליקר שוקולד שחור ביתי.
גירדתי חפיסת שוקולד שחור מריר איכותי לתוך צנצנת. הוספתי וודקה ושמתי לכמה שבועות בצד. ערבתי פעם ליום. היו הרבה מוצקים מרחפים בתמיסה.
עכשיו שמתי את הצנצנת לתוך "אמבט" עם מים חמימים בשביל להמיס את המוצקים. הם התמוססו והוספתי סירופ סוכר פשוט (מים+סוכר) עד שהטעם הסתדר. שמתי בצד ואחרי לילה אני מגלה שהתמיסה התמצקה. לא הפכה לשוקולד של ממש, אלא נוזל סמיך מאוד-מאוד, לכיוון של ממרח כמו נוטלה. עם טעם אלכוהולי ברור.
כאילו אחלה להוסיף את זה לגלידת וניל. אבל אני כיוונתי לשתייה לא חריפה במיוחד.
רעיונות איך מתקנים? להמיס עם עוד סירוף סוכר?