ליקר שוקולד הפך לממרח שוקולד. איך להציל אותו?

LM817

New member
ליקר שוקולד הפך לממרח שוקולד. איך להציל אותו?

ניסיתי להכין ליקר שוקולד שחור ביתי.
גירדתי חפיסת שוקולד שחור מריר איכותי לתוך צנצנת. הוספתי וודקה ושמתי לכמה שבועות בצד. ערבתי פעם ליום. היו הרבה מוצקים מרחפים בתמיסה.
עכשיו שמתי את הצנצנת לתוך "אמבט" עם מים חמימים בשביל להמיס את המוצקים. הם התמוססו והוספתי סירופ סוכר פשוט (מים+סוכר) עד שהטעם הסתדר. שמתי בצד ואחרי לילה אני מגלה שהתמיסה התמצקה. לא הפכה לשוקולד של ממש, אלא נוזל סמיך מאוד-מאוד, לכיוון של ממרח כמו נוטלה. עם טעם אלכוהולי ברור.
כאילו אחלה להוסיף את זה לגלידת וניל. אבל אני כיוונתי לשתייה לא חריפה במיוחד.
רעיונות איך מתקנים? להמיס עם עוד סירוף סוכר?
 

TCHM

New member
נסה...

לא ציינת כמויות, בכל מקרה דרך הכנת ליקר שוקולד אינה מה שהכנת!...

נסה להוסיף לתערובת שמנת לבישול מחוממת עד לפני רתיחה ותערבב
עד המסה, צנן ושמור במקרר.
 

LM817

New member
אבל אז זה יצא שוקולד חלב.

אני רוצה ליקר שוקולד מריר. בלי שום חלקי חלב.
בעיה שחיי המדף של ליקר חלבי קצרים בצורה קיצונית. חייבים לשמור אותו קבוע במקרר וגם אז לא מובטח שהוא לא יחמיץ.
 

חביף

New member
,


 

חנהפ

Active member
כך לא מכינים ליקר שוקולד

אפילו אם נדמה לך...
שוקולד בטמפרטורת החדר - מוצק והוא בטח לא נמס באלכוהול

זה המתכון שלי:

ליקר שוקולד:
רכיבים
ישר לבלנדר:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים רותחים
לערבל
להוסיף:
3 חלמונים
3 כפות קקאו
1 כף קפה נמס
1 כוס אלכוהול
כמה טיפות לימון
לערבל, לבקבק, טוב לשתיה כבר למחרת ההכנה, אבל כדאי להמתין קצת

נשמר זמן רב בארון!
http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.com/search?q=ליקר+שוקולד
 
לא ממש מפחיד אבל די מיותר

אני לא חושב שחידקי הקולי ימשיכו להתפתח בסביבה אלכוהולית אבל למה להוסיף ביצים לליקר אלכוהול? זה הרי ליקר שוקולד ולא "רביכה" או מה שנקרא בשנות ה 50 "חלמונה"...
ליקר שוקולד מכיל בעיקרו שוקולד אלכוהול וסוכר. כמות הסוכר תלויה בטעם ולא לשכוח שהשוקלד הוא ממותק כבר בזכות עצמו. אני הכנתי בזמנו מסירופ סוכר מסחרי שמכיל כמובן אלכוהול ושוקולד מריר מומס, בעל שיעור גבוה של קקאו. יש המוסיפים חלב או שמנת. מיותר ל ט ע מ י.
הפסקתי להכין לפני שנים כי יש למצוא בשוק ליקרים מצויינים גם במחירים סבירים בהחלט.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מיותר ? תלוי למי

&nbsp
אנחנו מדברים על אוכל שהוא כידוע עניין של טעם וכל אחד וטעמו.
&nbsp
אחד אוהב ביצים/חלב/שמנת בליקר שלו ואחד לא אז מה שמיותר לאחד טעים לאחר ולהיפך.
 
מיותר למי? על השאלה הזו עניתי כבר בגוף ההודעה שלי...

קרא שוב ובעיון...
" מיותר ל ט ע מ י " ההדגשה במקור.
אפשר להוסיף כל מה שמתחשק לך ובהתאם לטעמך. יש המוסיפים ליקר אמארטו. רום ועוד כל מיני. מצידי תוסיף גם רסק בננות ושנאפס.
 

חנהפ

Active member
עניין של טעם והעדפות

אני מעדיפה את הליקר שלי פחות מימי ויותר אלכוהולי, אין כזה בחנויות
 

LM817

New member
בשביל מה החלמונים?

האם זה בשביל המרקם או בשביל הטעם?
 
למעלה