מהי הדרך הנכונה לבשל תורמוס?

הפבלובה

New member
מהי הדרך הנכונה לבשל תורמוס?

היי,
אני רוצה להכין תורמוס כמו שהיו מוכרים פעם, זוכרים? מבושל, מלוח וטעים שהיינו מפצחים כמו גרעינים.
מהי הדרך הטובה ביותר לבשל תורמוס? החל מהשרייה, שימוש בסודה לשתייה, כמויות מים, כמויות מלח כדי שיהיה טעים ומדוייק (לימון?) וכיצד כדאי לאחסן אותו לאחר הבישול?
אשמח לקבל עזרה ומתכון ממישהו שבישל תורמוס ומדבר מניסיון, איני זקוקה לקישורים למתכונים בגוגל, לחפש בגוגל גם אני יודעת

תודה רבה!
 

TCHM

New member
מאד פשוט

משרים את התורמוס בהרבה מים למשך יומיים, במשך זמן ההשרייה
מחליפים את המים לפחות 4 פעמים וזאת בכדי לסלק מעט מהמרירות,
בהשרייה הראשונה ניתן להוסיף 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (ל-1 קג')
אני לא מוסיף.
לשטוף היטב בסיום ההשריה, להעביר לסיר בישול (רגיל או סיר לחץ)
ולמלא מים עד כדי כיסוי + 5 ס"מ.
לבשל עד לריכוך כשעה וחצי-שעתיים (תלוי בזן) או מחצית הזמן בסיר
לחץ, מצננים, מסננים ומעבירים לצנצנת, מכסים במים מורתחים (אפשר
להשתמש גם במי הבישול) ומוסיפים מלח לפי הטעם, בערך כף מלח
לקג' תורמוס.
נשמר במקרר שבוע ויותר ויש צורך בהחלפת המים והמלח כל יומיים.
לימון? לא מכיר, אני מכיר רק תיבול במלח.
יש זן תורמוס מריר וזן מתקתק ויש זן שמתרכך מהר יותר מהשני
זה לא רשום על אריזה ולא כל מוכר יודע מה הוא מוכר.
לקנות בחנויות לממכר קטניות טובות!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לרוב התורמוס מהסוג היותר גדול גם יותר מר

לי לוקח לפחות 4 או 5 ימים של השרייה עם החלפות מים עד שהטעם שלו סביר.
&nbsp
לפני כמה שנים קניתי בשוק של עכו תורמוס יפה וגדול וגם לאחר הרבה מאד השריות והרתחות הוא נשאר מר ומצא דרכו לפח.
 

הפבלובה

New member
אני מאוד מודה לך! כבר קניתי תורמוס בשקית

של "חצי חינם".. נראה אם הוא איכותי או לא.
אתה לא חושב שיום אחד של השרייה יכול להספיק? או שלא כדאי לקחת את הסיכון?
&nbsp
אם אתה מוסיף את המלח רק לאחר הבישול אז התורמוס לא סופח את הטעמים, לא? אם אוכלים אותו מיד, אז המלח טרם הספיק להיספג בגרגירים ורק המים מומלחים.. או שאני טועה?
לא כדאי להוסיף את המלח לקראת סוף הבישול ולבשל עוד כרבע שעה על מנת שהתורמוס יספוג את המליחות?
&nbsp
לגבי תורמוס שנשמר במקרר ודורש החלפת מים, האם יש צורך להרתיח את המים עם המלח לפני שמוסיפים אותם? ואם כן, האם לשפוך את הנוזל בעודו חם או לתת לו להתקרר?
דרך אגב, יצא לך פעם להקפיא תורמוס מוכן?
&nbsp
אני מאוד מודה לך על עזרתך ועל התשובות המפורטות!
 

TCHM

New member
תשובות...

- רצויה השרייה של 48 שעות.
- התורמוס לא צריך לספוג מלח, המלח נספג בקליפה ומעט בגרעין
בהמלחה עדינה לכן צריך להוסיף רק לאחר הבישול.
- תמיד להרתיח מים ולצנן בהוספה/בהחלפה למניעת קילקול.
 

הפבלובה

New member
המון תודות!


כל כך הרבה שנים לא אכלתי תורמוס, שנראה לי שאני אפצה על החסך של כל השנים נטולות התורמוס

&nbsp
 

חביף

New member
אני מכיר תורמוס כילד ירושלמי קטן

משני מקומות בעיקר -
האחד ברחוב יפו, בכיוון הדווידקה, היה דוכן מקורה [ כמו הביתן של מפעל הפיס, כיום ] ובתוכו איש מבוגר שמכר תורמוס בקונוס שהכין מנייר עיתון.
המקום השני בירידה בויה דה-לה-רוזה משער יפו, אחרי שפונים בפניה הראשונה שמאלה לכיוון כנסית הקבר, הולכים עד הסוף ויורדים במדרגות, שם בקצה המדרגות, בפניה שמאלה לשער שכם, עמד מוכר שמכר תורמוס, נכון גם הוא לתוך קונוס נייר מניר עיתון.
מאז עזבתי את העיר האיומה הזו, ירושלים, לא אכלתי יותר תורמוס בחיי.
 
למעלה