מהי הדרך הטובה ביותר לבשל בובעס?

חביף

New member
מהי הדרך הטובה ביותר לבשל בובעס?

ביוון אכלנו בובעס [ שעועית ענק ] מבושלת רוטב עגבניות דליל. תיבול מינימאלי [מלח+פלפל שחור, ציר עוף, או אבקת מרק עוף, קצת רסק עגבניות וזהו. לא היה סימן לבצל או לשום], אצלנו הטורקים מבשלים את הבובעס בעיקר לסלט קר של שעועית, שמיר, בצל [כיום אדום] מלח ורוטב חמוץ מתוק, על גבול הוינגרט.
מהי הצעתכם?
 

ornme1

New member
בתבשילי קדרה שמכילים קטניות

אנחנו מבשלים בסיר לבישול איטי - אפשר כמובן בתנור, איך שנוח, עם תפוחי אדמה, שום, בצל, גזר ופלפל חריף.
 

חביף

New member
תודה
חריף לא עולה על שולחננו

מקסימום קצת חריף מפפריקה חריף, או מעט מזעיר צ'ילי מיובש.
 

נטעליג

New member
לא ידעתי שהסלט הזה ממוצא טורקי


אולי ״חומוס״ רומני , שמכינים בדרך כלל משועית לבנה רגילה אבל
הכי כייפי לאכול אותן בשלמותן, המרקם שלהן פשוט מושלם לזה. אם לא בסלט אז כחטיף כמו שמכינים גרגרי חומוס (מבושלים ואח״כ טיגון או אפיה) בלי או עם בצל מטוגן.
 

TCHM

New member
מדובר בשעועית גדולה שלמה, לא מחית.

והוא אינו סלט תורכי דווקא, יש יווני, איטלקי וצרפתי.

 

חביף

New member
לא חושב שהסלט "תורכי" במוצאו

התורכי הזקן קרא הרבה ספרי בישול, היה לו "לארוס" [אינציקלופדיה] צרפתי לבישול, ממנו הוא שאב הרבה רעיונות.
 
למעלה