לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4409944,099 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'עוף טרי לראש השנה, להקפיא או להשאיר במקרר?'
עוף טרי לראש השנה, להקפיא או להשאיר במקרר?
04/09/2018 | 23:28
4
84
היי,
 
1. אני מתכוון לקנות ביום חמישי אחרי הצהריים עוף טרי (לא קפוא) עבור מתכון סיני מוקפץ לארוחת ראש השנה ביום ראשון בערב. האם עדיף לי לשמור את העוף במקרר או שעדיף להקפיא? קראתי שממליצים לשמור בשר עוף במקרר לא יותר מיומיים שלושה ככה שזה ממש גבולי...
 
2. האם הקפאת עוף בפריזר לא פוגעת במרקם של העוף? האם המים שקופאים בתוך העוף לא שוברים את הסיבים בפנים ומשנים את המרקם של הבשר? האם זה יהיה מורגש לאחר טיגון עם בצל במחבת? או שלא ישימו לב?
 
3. ראיתי שממליצים להפשיר במקרר עוף שהיה קפוא בפריזר. כמה זמן זה אמור לקחת? ומדוע אי אפשר פשוט להוציא את העוף מהמקרר ולתת לו להפשיר בטמפרטורת החדר? זה לא יהיה קצת יותר מהיר? יש סיבה לא לעשות את זה?
 
תודה מראש.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'אפשר להקפיא'
אפשר להקפיא
05/09/2018 | 07:52
60
בחמישי שעבר קנינו עופות לבישול להתנדבות (פרויקט כרובית).
ידעתי שאצטרך לשמור אותם בהקפאה עד לבישול אתמול, אבל בטעות לא אמרתי ל"רכז הקניות" שלי והוא הביא לי עופות טריים.
הם אוכסנו בפריזר עד אתמול בבוקר.
אתמול מוקדם מאוד בבוקר הוצאתי אותם, הנחתי על מגבת ועטפתי במגבת (כמובן מעל לניילון העוטף כל עוף) למשך מספר שעות.
ב11 הכנתי רוטב ונתתי לעופות הראשונים לספוג אותו לפני האפיה.
הם נאפו בתנור החל מאחת ויצאו ריחניים וטעימים (טעמתי בזמן החיתוך).
אני מניחה שלהפשיר במקרר לאט יותר עדיף
מתכונים >>
לצפיה ב-'הפשרת והקפאת עוף'
הפשרת והקפאת עוף
<< ההודעה הנוכחית
05/09/2018 | 09:01
79
1.אני חושבת שעדיף להקפיא. כי העוף שאנחנו קונים טרי בחמישי לרוב נשחט יום-יומיים לפני.
2. אם יוקפא בצורה נכונה (עטוף היטב) ויופשר בצורה נכונה אין סיבה שישנה משמעותית את מרקמו.
3. אפשר להפשיר בטמפרטורת החדר אבל זה, למיטב הבנתי, יותר ריסקי מבחינת האפשרות להתקלקלות של הבשר, ולכן עדיף להפשיר במקרר. אם מפשירים על השיש עדיף להפשיר בתוך מים פושרים כשהעוף עטוף בתוך שקית אטומה (למשל להפשיר בראנר כשהעוף עטוף בעטיפת ואקום והטמפרטורה של המים היא סביב 20-21 מעלות)
בנוגע לשאלה כמה זמן אמורה לקחת ההפשרה זה תלוי במספר גורמים כמו כמה המקרר שלך קר, כמה נתח העוף גדול. הייתי מוציאה 24 שעות מראש.
מתכונים >>
לצפיה ב-'אני הקפאתי'
אני הקפאתי
07/09/2018 | 09:27
1
34
משרד הבריאות ממליץ לבשל את העוף תוך 3 ימים משחיטתו. על העוף הארוז (שופרסל) יש תאריך. על עוף לא ארוז, (יוחננוף) אין תאריך. זה הימור שלנו...
הקפאה: שם בפריזר.
הפשרה: מוציא יום קודם ומעביר למקרר.
ביום ההכנה, אם העוף עדין לא הפשיר כראוי, מניח אותו מוקדם בבוקר על השיש ואם זה לא מספיק, שם במים חמים.
הפשרה בטמפ' החדר:
הכל עניין של קצב התרבות החידקים (ובעוף זה גם סלמונלה!) בטמפ' שונות.
בטמפ' החדר 25 מע' C הקצב ההתרבות גבוהה בהרבה מאשר במקרר בטמפ' של 3-4 מע' C. 
מה גם שטמפ' החדר בקיץ הישראלי בד"כ גבוהה מ-25 מע' C.
השאלה בד"כ כמה זמן ישהה העוף בין הפשרתו להכנתו בטמפ' לא רצויה, של טמפ' החדר? מה גם שתהליך ההפשרה, הוא הדרגתי ונע מהחוץ אל הפנים. כך שבשעה שאולי חלקו הפנימי של העוף עדין לא הפשיר, החלק עם העור עשוי להיות בטמפ' החדר ולהפוך לתרבית חיידקים...
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה לכולם על התשובות קניתי אתמול בערב והכנסתי לפריזר'
תודה לכולם על התשובות קניתי אתמול בערב והכנסתי לפריזר
07/09/2018 | 10:23
11

הודעות אחרונות

15:50 | 25.09.18 חביף
14:12 | 25.09.18 פוקסי99
10:39 | 25.09.18 ירון 9991
12:21 | 24.09.18 The Humanoid Typhoon
17:56 | 23.09.18 נדב הבשלן
19:53 | 22.09.18 avico2591
16:15 | 22.09.18 אמא אווזה8
18:25 | 21.09.18 עמית ואיתמר
13:24 | 21.09.18 rdhkvmvk
21:13 | 17.09.18 rotemfrm

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ