למי יש רעיונות לאוכל עם מרקמים קשים?

למי יש רעיונות לאוכל עם מרקמים קשים?

הילד שלנו אוכל רק אוכל עם מרקם קשה ("קראנצ'י") ולרוב זה מתבטא במזון מטוגן (שניצל, צ'יפס, ג'חנון ולפעמים המבורגר על האש).
אנחנו מנסים לגוון ולתת אוכל בריא יותר אבל הבעיה היא שאוכל מבושל נוטה להתרכך ואילו אוכל אפוי הוא יבש או שיש בו רוטב ואז הוא שוב נוטה להתרכך.

יש לכם רעיונות יצירתיים וטעימים לילדים?
גם רעיונות למזון בעל מרקם לא קשה במיוחד, אבל שעדיין יכול "לעבוד עליו" - יתקבלו בברכה.
 

Maldini Girl

New member
יש לי מבוגר כזה בבית

אז מה רעיונות שאנחנו מיישמים:
שניצל אפשר להכין גם בתנור. יותר בריא ומאד טעים.
&nbsp
כרעיים של עוף צלויות בתנור היטב ולא מבושלות על הגז.
&nbsp
קציצות ירק מטוגנות או אפויות.
 
בין הקצוות

נמצא שאוכל שנחרך (אם בתנור, בטוסטר או בטיגון בשמן) מסרטן! הוא נאסר ע"י משרד הבריאות באיחוד האירופאי. כך שהמרחק בין Crispy ל-Deadly בעייתי.
 

gastro101

New member
ג'חנון דוקא רך...מלפפוני מיני , גזר חתוך מקלות סלרי

גרנולה או עוגיות גרנולה עם שבולת שועל ואגוזים או שקדים
 

mykal

New member
אולי עוד כמה רעיונות

ירקות חיים שמכינים על מפלטה--מלפפונים אפשר גם חמוצים,
גמבה, פלפלים בכל מיני צבעים. ועוד ירקות שאוהב, אחותי למשל, אוהבת
גם קישואים לא מבושלים, אפשר גזר, זיתים.
פירות--אגסים, תפוחי עץ, אגוזים מכל הסוגים,
טוסטים--אפשר מלכם קל--פרוסה ייבשה, אפשר כריך--עם גבינה
צהובה גאודה(שהיא מכילה רכיבים חשובים) וזה יכול להיות ארוחת בוקר נפלאה.
עם קצת זיתים בפנים.
בשרים--חזה עוף על מחבת פסים,רבעי עוף בפירורי לחם, אפוי או מטוגן,
זה ממש קראנצ'י ,
תוספות--אורז מלא אני מבשלת והוא בהחלט "נוקשה" אמנם לא קראנצ'י אבל בהחלט צריך ללעוס, ובהחלט טעים.
 

פוקסי99

New member
אפשר להכין מלאוח

אני מכין לילדים מלאוח. כאשר אני מטגן על מחבת יבש ללא שמן תוך הפיכה מפעם לפעם ,לעיתים לאחר טיגון ראשוני אני בוצע את המלאוח לחצי ומטגן כל חצי(מקבל שני מלאוחים דקים) בנפרד.
אפשר להכין גם פיצה אופים את הבסיס תחילה ללא הרוטב כאשר הבסיס משחים מוצאים שמים את שאר מרכיבי הפיצה מחזירים לתנור דקה שניים בחלק העליון, ועוד כ3 דקות בחלק התחתון .הבסיס יוצא קרנצי .ניתן להכין ללא רוטב עגבניות רק עם גבינה.או רק עם נקניק וזיתים .ניתן גם להכין עם אננס ונקניק.
אני מטגן קובות סולת יוצא קרנצי .אבל לאחר זמן הם מתרפסות לכן כמו אצלי אוכלים מיד עם ההורדה למחבת
תכין לו קציצות פלאפל
 
למעלה