מרק אוסאבוקו
1 קג בשר אוסבוקו (קונה נתח מס' 8),
2-3 עגבניות חצויות,
4-5 תפוחי אדמה אפשר או קטנים שלמים או רגילים חתוכים לקוביות גדולות (אני שמתי פחות חתכתי לשמונה קוביות כל תפוח אדמה והוספתי ירקות אחרים),
4-5 גזרים גדולים חתוכים (אני בדרך כלל חותכת ל4 מקלות ואחכ לחצי או שליש (תלוי בגדול) מאוד אוהבת גזר במרק אבל לא שמה הרבה כי אחכ זה קצת ממתיק את המרק,
2 בצלים חתוכים לרצועות ,
5-6 שיני שום בהתאם לכמות,
מבחינת עשבי תיבול שמתי חצי צרור כוסברה ועלים של סלרי שניהם קצוצים (למרק עצמו הוספתי גם מקלות סלרי שחתכתי),
הוספתי גם כרובית של סנפרוסט ו2 קישואים חתוכים לרצועות (הקישואים והכרובית קצת נמעכו אבל יצא מגניב)
מבחינת תבלינים אין אצלי חוקיות מסוימת, שמה מה שטעים לי ונראה לי מעניין (לא משתמשת באבקות מרק): כורכום, כמון, מלח, פלפל גרוס ומעט קינמון.
 
הכנה: בסיר גדול שמה קצת שמן זית ואת הבשר מקפיצה משני צדדים - לא צריך להיות עשוי לגמרי, מוסיפה את הבצל השום וכל הירקות (את עשבי התיבול אני לא מוסיפה רק למעלה אלא מפזרת את הכמות), מערבבת ונותנת לירקות 'להזיע' לכמה דקות, מוסיפה תבלינים ומוסיפה מים 6-7 כוסות או כמה שצריך כדי לכסות את הכל, מערבבת שוב ונותנת לזה לרתוח.
כשמגיע לרתיחה מנמיכה את האש ונותנת לזה להתבשל 3-4 שעות כשבשעה האחרונה אני בודקת תיבול ומוסיפה מלח ופלפל אם צריך.
ריח משגע בכל הבית כבר מהשעה הראשונה, הבשר והירקות יוצאים רכים מאוד.