יום שני = ערב של בישולים

גברת ע

New member
יום שני = ערב של בישולים

טוב לא באופן גורף או קבוע, אבל לפחות שני האחרון היה כזה


יש לי חברה טובה, עצמאית, עובדת הרבה שעות ולא מספיקה לבשל או להכין דברים, עשינו הסכם שפעם בשבוע היא קונה מצרכים ואני מכינה לה אוכל שיספיק ל3 ימים לה ולאחותה שעובדת איתה.
השבוע התחלנו, תמונות ומתכונים בהמשך השרשור
 

גברת ע

New member
לביבות קינואה ותרד

(הלביבות שהתייעצתי לגביהן)
2 כוסות קינואה מבושלות , אישית לא מדדתי כמות פשוט בישלתי כוס אחת של קינואה.
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
כוס תרד - השתמשתי עם שלושת רבע שקית של תרד קפוא (התרד הטרי שהיה לא נראה טוב)
2 ביצים
חצי כוס פרורי לחם (שמתי קצת פחות)
תבלינים לפי הטעם
&nbsp
לאחר בישול הקינואה נתתי לה להתקרר והוספתי אותה בסוף לאחר שערבבתי את שאר המרכיבים.
קצצתי את הפטרוזיליה והתרד, הוספתי תבלינים , ביצים ופרורי לחם, ערבבתי הכל.
&nbsp
הכנתי לביבות ושמתי על תבנית עם נייר אפייה, בתנור על 180-200 מעלות.
בהתחלה ל20 דקות, אח"כ החלטתי להשאיר לעוד 10 דקות.

 

גברת ע

New member
מרק אוסאבוקו

1 קג בשר אוסבוקו (קונה נתח מס' 8),
2-3 עגבניות חצויות,
4-5 תפוחי אדמה אפשר או קטנים שלמים או רגילים חתוכים לקוביות גדולות (אני שמתי פחות חתכתי לשמונה קוביות כל תפוח אדמה והוספתי ירקות אחרים),
4-5 גזרים גדולים חתוכים (אני בדרך כלל חותכת ל4 מקלות ואחכ לחצי או שליש (תלוי בגדול) מאוד אוהבת גזר במרק אבל לא שמה הרבה כי אחכ זה קצת ממתיק את המרק,
2 בצלים חתוכים לרצועות ,
5-6 שיני שום בהתאם לכמות,
מבחינת עשבי תיבול שמתי חצי צרור כוסברה ועלים של סלרי שניהם קצוצים (למרק עצמו הוספתי גם מקלות סלרי שחתכתי),
הוספתי גם כרובית של סנפרוסט ו2 קישואים חתוכים לרצועות (הקישואים והכרובית קצת נמעכו אבל יצא מגניב)
מבחינת תבלינים אין אצלי חוקיות מסוימת, שמה מה שטעים לי ונראה לי מעניין (לא משתמשת באבקות מרק): כורכום, כמון, מלח, פלפל גרוס ומעט קינמון.
&nbsp
הכנה: בסיר גדול שמה קצת שמן זית ואת הבשר מקפיצה משני צדדים - לא צריך להיות עשוי לגמרי, מוסיפה את הבצל השום וכל הירקות (את עשבי התיבול אני לא מוסיפה רק למעלה אלא מפזרת את הכמות), מערבבת ונותנת לירקות 'להזיע' לכמה דקות, מוסיפה תבלינים ומוסיפה מים 6-7 כוסות או כמה שצריך כדי לכסות את הכל, מערבבת שוב ונותנת לזה לרתוח.
כשמגיע לרתיחה מנמיכה את האש ונותנת לזה להתבשל 3-4 שעות כשבשעה האחרונה אני בודקת תיבול ומוסיפה מלח ופלפל אם צריך.
ריח משגע בכל הבית כבר מהשעה הראשונה, הבשר והירקות יוצאים רכים מאוד.

 

גברת ע

New member
ואם כבר בישלתי, אז לא נפנק את המשפחה

קציצות עוף ברוטב עגבניות לאחיין ולהורים.
&nbsp
1 קג חזה עוף אותו אני חותכת לקוביות קטנות (מאז שהתחלתי להכין קציצות עוף ככה אני יותר אוהבת את זה מאשר עם עוף טחון),
חצי צרור פטרוזליה קצוצה,
בצל מגורד (אני עשיתי על החלק הדק אפשר גם על העבה יותר),
1-2 שיני שום כתוש (אישית גם אוהבת לגרד את השום),
גזר גדול מגורד (לא חייב אני אוהבת להוסיף איזשהו ירק לקציצות)
תבלינים פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, מעט כורכום,
2 ביצים.
&nbsp
את הכל ערבבתי בקערה ושמתי למקרר לשעה-שעתיים ולאחר מכן טיגנתי במעט שמן זית דקה על כל צד (לא חייב שהבשר יהיה עשוי לגמרי).
&nbsp
לרוטב:
את הרוטב הכנתי לפני טיגון הקציצות כדי שעד שהקציצות יהיו מוכנות הוא ירתח.
2-3 עגבניות מגורדות
בצל קצוץ
קופסת רסק עגבניות קטנה
2 שיני שום (אני מגרדת אותן על החלק הדק)
2-2.5 כוסות מים
&nbsp
הכנה: לטגן את הבצל עד שנהיה שקפקף ולהוסיף את השום לטגן קצת ביחד. להוסיף את העגבניות ושאר הדברים (מלבד המים), לערבב טוב , להוסיף 2 כוסות מים ולתת לזה לרתוח (אם מרגיש סמיך מידי או אם רוצים לשחק עם כמות הרוטב והסמיכות אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים או קצת פחות).
&nbsp
לאחר שהרוטב רתח מוסיפים לתוכו את הקציצות המטוגנות ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה (להשתדל שכל הקציצות מכוסות או מידי פעם לערבב ולהחליף בין קציצה מכוסה ללא מכוסה).



 
למעלה