אשמח למתכון.
אנא, לא מרק טום יאם עם חלב קוקוס! זה פטנט ישראלי שאינו תואם למקור.
קוריוז:
יש בחיפה בעיר מסעדה תאילנדית שמוכרת את המנה ב-92 ש"ח!
יש בבודפשט מסעדה תאילנדית, שמכינה את הדבר הכי קרוב למקור, שאכלתי במערב.
Tom Kha Kung: Substitute coconut milk for half or all the water or stock.
אני ביקשתי TOM YUM (בלי! Kung).
צר לי שתופעות הלוואי של פטריות הזיה אינן הפיכות, או שמדובר בהבנת הנקרא?
אבל Kung זה סוג של שרימפס
בכל מקרה הסוג היחיד של טום יאנ שהוא סוג של צלול זה טום יאן מא סיי שהוא יחסית צלול (אבל גם לזה מוסיפים מעט חלב קוקוס להסמחה)
אבל מה אני מבין .....
אההה וכן עברתי קורס בישול אינטסיבי של שבועיים בתאילנד משם הידע שלי (ולא ממסעדה בבודפסט)
לענות לך לגבי המסעדה בחיפה איני יכול להתייחס. למרק האלוהי שאתה אוכל בבודפשט ("הכי קרוב למקור") גם איני יכול, אבל עקרונית, לכל המרקים הפופולריים הללו מתכון בסיסי שעליו מולבשות ווריאציות מוואריציות שונות. הוספת חלב קוקוס בהחלט מקובלת ואם תחפש Tom Yam Kung תמצא מאות מתכונים.
לחלב קוקוס יש מרקם ומתיקות שאין לה מקום לטעמי, במרק הזה. בכל המקרים שבהם אכלתי מרק טום יאם במסעדות תאילנדיות אוטנטיות, אכלתי מרק נפלא בלי חלב קוקוס. באותם מקרים (בארץ בלבד!) שבהן בתפריט מצויין שיש חלב קוקוס במרק, נמנעתי להזמין אותו.
לגבי המרק בבודפשט: https://www.thaietterem.hu/en/
היה טעים מאוד, אך סבלתי למחרת ב-00...
...את דבריך לאמת אוניברסלית הנשענת על איזה חור בבודפסט. יש לי סוד עבורך אני שונא חלב קוקוס (להוציא קינוחים) אבל אני לא מצהיר הצהרות מטופשות ובובסטיות ומנסה שלא להעליב גולשים.
ואת רשמיך מפטריות הזייה תוסיף למחברת המלאת שגיאות של מלון דן. אתה הרי נסמך כרגיל על יסודות איתנים כמו המחברת או החור ההוא בבודפסט, עיר ואם בתאילנד בכלל ובמטבח התאי בפרט!