מישהו הכין פה מרק טום יאם?

מישהו הכין פה מרק טום יאם?

אשמח למתכון.
אנא, לא מרק טום יאם עם חלב קוקוס! זה פטנט ישראלי שאינו תואם למקור.
קוריוז:
יש בחיפה בעיר מסעדה תאילנדית שמוכרת את המנה ב-92 ש"ח!
יש בבודפשט מסעדה תאילנדית, שמכינה את הדבר הכי קרוב למקור, שאכלתי במערב.
 
לא נראה לי

במסעדת פאט וינו מנת פסטה פרוטי לה מארה, שבה יש יותר פירות ים עולה רק 61 ש"ח (30 ש"ח פחות). במנה זו יש מולים (ללא הקונכיה, קלמרי ושרימפס ברוטב שמנת רוזה).
http://www.fatvinny.com/menu/pasta
לעומת מסעדת צ'אנג בה:
http://changba.rest.co.il/תפריט?menuId=1042046
טום יאם

92 ₪​



מרק חריף וחמוץ מסורתי עם שרימפס, קלמארי, קוביות דג, עגבניות שרי, בצל לבן, סלרי, שמפיניון, צ'ילי, גלנגל, כפיר ליים, פיש סוס, לימון וכוסברה
 
חלב קוקוס במרק טום יאם?!

שיתבישו להם !
התאילנדים בעצמם שמים חלב קוקוס במרק (ממש בושה) יחד עם שבבי צילי יבש וקארי
 
טוב לדעת

Tom Kha Kung: Substitute coconut milk for half or all the water or stock.
אני ביקשתי TOM YUM (בלי! Kung).
צר לי שתופעות הלוואי של פטריות הזיה אינן הפיכות, או שמדובר בהבנת הנקרא?
 
לא שאני מבין גדול ובטח אם אני על פטריות הזיה

אבל Kung זה סוג של שרימפס
בכל מקרה הסוג היחיד של טום יאנ שהוא סוג של צלול זה טום יאן מא סיי שהוא יחסית צלול (אבל גם לזה מוסיפים מעט חלב קוקוס להסמחה)
אבל מה אני מבין .....

אההה וכן עברתי קורס בישול אינטסיבי של שבועיים בתאילנד משם הידע שלי (ולא ממסעדה בבודפסט)
 
לא להתרגש ייתר על המידה

לענות לך לגבי המסעדה בחיפה איני יכול להתייחס. למרק האלוהי שאתה אוכל בבודפשט ("הכי קרוב למקור") גם איני יכול, אבל עקרונית, לכל המרקים הפופולריים הללו מתכון בסיסי שעליו מולבשות ווריאציות מוואריציות שונות. הוספת חלב קוקוס בהחלט מקובלת ואם תחפש Tom Yam Kung תמצא מאות מתכונים.
 
אם לא הובנתי נכון, אני לא רוצה במרק חלב קוקוס

לחלב קוקוס יש מרקם ומתיקות שאין לה מקום לטעמי, במרק הזה. בכל המקרים שבהם אכלתי מרק טום יאם במסעדות תאילנדיות אוטנטיות, אכלתי מרק נפלא בלי חלב קוקוס. באותם מקרים (בארץ בלבד!) שבהן בתפריט מצויין שיש חלב קוקוס במרק, נמנעתי להזמין אותו.
לגבי המרק בבודפשט: https://www.thaietterem.hu/en/
היה טעים מאוד, אך סבלתי למחרת ב-00...
 
זה ש"אתה לא רוצה" חלב קוקוס לא הופך...

...את דבריך לאמת אוניברסלית הנשענת על איזה חור בבודפסט. יש לי סוד עבורך אני שונא חלב קוקוס (להוציא קינוחים) אבל אני לא מצהיר הצהרות מטופשות ובובסטיות ומנסה שלא להעליב גולשים.
ואת רשמיך מפטריות הזייה תוסיף למחברת המלאת שגיאות של מלון דן. אתה הרי נסמך כרגיל על יסודות איתנים כמו המחברת או החור ההוא בבודפסט, עיר ואם בתאילנד בכלל ובמטבח התאי בפרט!
 

yair_bar

New member
מנהל
אפשר שפעם אחת מיכאל יכתוב פוסט ולא יקבל שלל תגובות מבאסות?

גם אם אתם חושבים שאתם יודעים יותר טוב ממנו ומתים להניס לו מתחת לחגורה?
&nbsp
אם הוא מפריע לכם פשוט אל תגיבו לו.
&nbsp
אחר כך סתם יש מריבות
 
למעלה