רוטב עגבניות וגבינה מומסת

גולי233

New member
רוטב עגבניות וגבינה מומסת

היי, אכלתי פעם בחו"ל במסעדה איטלקית מנה שבעיקרה היתה קערה עם רוטב עגבניות וגבינות מומסות... שפשוט מרימים עם מזלג מישהו מכיר את המנה ומתכון עבורה? תודות
 
בבקשה

כמו תמיד, רוטב מפולצן שנולד ממאכל של עניים שהשתמשו בשאריות ויצרו משו טעים. הרוטב נקרא "רוטב ארבע הגבינות" ומורכב מ 4 גבינות ביחסים שווים, בד"כ מסקפונה, גונגונזולה (המקבילה האיטלקית לרוקפור), פרמזן וטלג'יו (TALEGGIO) שהיא איך לומר, גבינה ריחנית מאוד...
אני ניסיתי עם כל מיני תערובות של גבינות צהובות שהיו בבית. טעים אבל לא מדהים
להמיס את הגבינות באיטיות רבה ולערבב. כשהגבינות מותכות והתערובת הומוגנית יש להוסיף תוך ערבול רסק או גרידת עגבניות קלופות. כמות לפי הטעם. להשתמש כרוטב לכל סוגי הפסטה. אני הוספתי גם אורגנו ושום כתוש.
לא לצפות לגדולות ונצורות.
 


 
דווקא הכולסטרול מדאיג אותך

כמות השומן בכלל היא ה"מדאיגה" וכמו תמיד זה תלוי בכמות שאת אוכלת. ההבדל בין 100 גר' פרמזן שתוסיפי לפסטה או 100 גר' תערובת גבינות הוא זניח.
ולידיעתך ב 2018 כבר נהוג לחשוב שדיאטה עתירת כולסטרול לא ממש "מוסיפה כולסטרול". את הכולסטרול אנו מייצרים בעצמנו ומי שלגופו נטיית ייתר לייצירת כולסטרול - דיאטה לא תעזור לו אלא טיפול תרופתי. דיאטה ממולצת כטיפול נלווה למי שרמות הכולסטרול שלו הם 400 500 ו 600. כן יש מקרים כאלה...
 
למעלה