היי, אשמח לשתף כמה דברים שהכנתי

גברת ע

New member
היי, אשמח לשתף כמה דברים שהכנתי

מהשבועיים האחרונים (מילואים ועומס בעבודה ובכלל לא הספקתי להתחבר).
 

גברת ע

New member
ארוחת ערב מוצש

חזה סלמון שהושרה כ20 דקות בשמן זית, חמאה ומלח פלפל ליד אספרגוס ופטריות טריות עם פרוסות תפוחי אדמה.
הכל על מחבת פסים לוהט לכ 9-10 דקות (את האספרגוס התחלתי קצת לפני.

 
סלמון

הערה: סלמון זה דג, לא עוף. לכן מדובר בפילה סלמון ולא חזה.

מתכון שלי: לערבב מרינדה מ:-
2 כפות חרדל דיג'ון
3 כפות רוטב סויה (יפני או אמריקאי)
4 כפות שמן זית
לערבב היטב עג שהנוזל הופך לאחיד.
למרוח עם כף על החלק בלי העור בנדיבות ולהשאיר לפחות שעה.
טיגון:
במעט שמן זית במחבת, לחמם לחום בינוני, ולהניח את הדג עם הצד בלי העור למטה. אחרי שהצבע משתנה בערך עד החצי, או שהצד משחים קלות, להפוך, ולטגן את הצד של העור.
לטגן מיץ מ-2-3 לימונים, וחבילת חמאה (100 גר') לצמצם קצת אחרי שהחמאה מותכת, ולהשקות בנדיבות את רצועות הדג.

יוצא מעדן





 

גברת ע

New member
קציצות ברוטב

מבחינת מתכון זה די אלתור.
חצי קג בשר טחון עם 2 קישואים מגורדים
כמעט קילו חזה עוף חתוך קצוץ מעורבב עם בטטה מגורדת
&nbsp
כמובן שלכל תערובות הוספתי תבלינים שונים והשארתי במקרר ללילה (לא חייב)
&nbsp
מבחינת רוטב די אילתרתי אבל הכנתי סוג של רוטב עגבניות. גירדתי עגבניות ושום והשארתי על סיר רחב יחד עם שמן זית, הוספתי רסק , תבלינים ומים חמים, לאחר שרתח והיה מוכן הוספתי קוביות גזר ותפוח אדמה וסגרתי את המכסה .
הכנתי כדורים מהתערובות והוספתי לסיר עם הרוטב, בלי לערבב כיסיתי את הסיר ולאחר 10 דקות כשהקציצות קצת התייצבו , ערבבתי וכיסיתי ברוטב.
בישלתי עוד כ30-40 דקות במכסה סגור.
&nbsp
ריח משגע, טעים מאוד ויצא לי כלכך הרבה שיכולתי גם לפנק את ההורים שלי וסבא שלי בקופסת אוכל חמה .
&nbsp

 

raya

Well-known member
בזכותך הגעתי לבלוג הנפלא
ומצאתי לא מעט מתכונים שנראים לי בהחלט מתאימים לאופי ולטעם שלי.
וכמובן מחמיאה לך על כל מה שהכנת.
רעיה
 

גברת ע

New member
זה כיף למצוא בלוגים כאלו

לאחרונה יוצא לי לעשות הרבה מילואים בנוסף יש עומס בעבודה ובכלל בחיים, אז אני לא תמיד יכולה לאפות או להכין דברים שלוקחים הרבה זמן , זה נחמד שיש אופציות לדברים יחסית קלילים ומהירים שלא נופלים בטעם.
&nbsp
מחכה לראות מה תכיני משם
 

גברת ע

New member
ערב פיצות

ביום שני האחרון התחשק לי להכין פיצות, בכלל מאז שהתחלתי להכין לבד אני כבר לא נהנית מפיצות קנויות ומעדיפה את הבייתיות, אבל אני עצלנית ולא תמיד בא לי להכין.
הפעם החשק גבר על העצלנות.
ראשון בערב הכנתי בצק לפי המתכון וההסבר בקישור: https://ambra100.blogspot.com/2017/09/pizza.html?m=1
ביום שני בערב כשעה לפני הכנת הפיצות הוצאתי את הבצק מהמקרר והדלקתי תנור.
הכנתי רוטב: 3 שיני שום מגורדות וקצת על המחבת עם שמן זית, הוספתי 4 עגבניות בשלות מגורדות וקופסה קטנה של רסק עגבניות, כמובן מלח פלפל ואורגנו (טרי ויבש).
מבחינת תוספות :
פיצה 1 – חצי זיתים (מהמעדניה לא מקופסת שימורים) וחצי טונה
פיצה 2 – חצי פיטריות טריות וחצי בטטה . את הפיטריות והבטטה השרתי כ10-15 דקות בשמן זית עם אורגנו יבש ומלח גס לפני ששמתי על הפיצה.
פיצה 3- בצל סגול (שמתי לפני אפיה ראשונה, הסבר בהמשך) וגבינת עיזים.
&nbsp
מבחינת הכנה של הפיצה – פתחתי את הבצק על קצת קמח תירס, יצרתי את הצורה והעובי שאני רוצה, שמתי קצת עגבניות והכנסתי לתנור שחומם מראש על 250 מעלות, את הפיצה שמתי על תבנית של תנור שהנחתי בתחתית התנור בתחילת החימום, לאחר 6-7 דקות הוצאתי את הפיצה ושמתי גבינה , שילבתי גבינת מוצרלה וגאודה מעושנת ומעל התוספות, הברשתי בקצת שמן זית את הקצוות של הבצק ואז הכנסתי לעוד 6-7 דקות לתנור על רשת באמצע/למעלה של התנור.
בפיצה עם הבצל וגבינת עיזים, את הבצל שמתי מעל הרוטב לפני האפייה הראשונה, ככה הוא יוצא יותר מבושל וטוב בעיני.
&nbsp
יצא מעולה, בצק דק אבל לא מידי, קראנצי, טעים (לשם שינוי גם לא היה חסר לי מלח).
&nbsp
&nbsp

 

גברת ע

New member
תודה רבה!

אני לא מרבה להעלות פה, גם כי אני לא מספיקה/שוכחת וגם סתם כי לא תמיד אני מכינה דברים מעניינים וטובים כמו שאתם פה מעלים.
פעם ב.. כיף להעלות ולהשוויץ קצת , לקבל טיפים, רעיונות.
&nbsp
אחלה יום
 
למעלה