בקר לתנור

גלגל4

New member
בקר לתנור

איזה נתח מומלץ לצלי בקר בתנור?
כזה שלא יצא "סולייה".... כזאת שאף אחד בבית לא יהיה מוכן לטעום����
אשמח לקבל המלצה למספר הנתח (אפשר גם קפוא) ומתכון פשוט..
תודה!!!!!
 
בישול צלי בקר

לאחרונה רכשתי רוסטר -תבנית כמו סיר, מוארכת עם מכסה, משויישת בחלקה הפנימי, כך שמתנקה בקלי קלות. ממליצה בחום.
אשר מכילה את הנתח בנוחות, ומתאימה גם לכיריים וגם לתנור.
מחממת מעט שמן, סוגרת את הנתח, לאחר מכן מוסיפה ירקות שורש: ראש סלרי, ראש פטרוזיליה, גזרים, בצלים, מוסיפה תיבול: עלי דפנה ופלפל אנגלי, פלפל שחור, פפריקה אדומה (מעושנת),לאחר מס' דקות מוסיפה מים או יין אדום לבישול, מכסה ומבשלת שעתיים עד שעתיים וחצי.
מקררת היטב את הצלי, ניתן להכניס למקרר ללילה, ולמחרת לפרוס לפרוסות ולהכניס את התבנית כמו שהיא מכוסה בנייר כסף, לתנור לצלייה ולצמצום הנוזל לעוד 3/4 עד שעה, בערך, הבשר יוצא רך מאד וטעים.

הנה קישור לתמונה של תבנית הרוסטר-יש של כל מיני חברות.

https://cdn.azrieli.com/Images/aec522c1-d2f4-4994-96df-64d06987d9e7/Normal/c00400b7.jpg
 

avico2591

New member
צלעות או אסאדו מומלץ

לא מתייבש וגם לא מתפרק מהעצם
מעולה
 

פוקסי99

New member
צלי כתף בתנור

החשוב ביותר לא לייבש את הנתח
ממליץ על בשר טרי מיושן.
אבל גם קפוא מיושן טוב בשום אופן לא בשר מוכשר
תרכוש מד חום דוקרן לבשר (עולה כ100 שקל ואולי פחות)
תמרח מרינדה על הבשר לפני ההכנסה לתנור
אני מכין מרינדה
משמן זית
מעט כורכום
כמון
פלפל שחור
מלח
חרדל
פפרקה מתוקה
מספר שיני שום כתושים
ולאוהבי חריף מוסיף מספר טיפות של טבסקו
בוחש הייטב למשחה ומורח על הנתח ומעסה הייטב
נותן לנתח לשכב על השיש עד אשר יגיע לטמפרטורת החדר
מחמם את התנור לחום המכסימאלי
מכניס את הנתח כך ל10 דקות ומוריד את החום ל200 מעלות לעוד 20 דקות
דוחף את מד החום למרכז הנתח מי שאוהב את הבשר חצי (מדיום)מוציא את הנתח כאשר במרכז הטמפרטורה 65 מעלות מי שאוהב יותר מוציא ב75 מעלות מעבר לזה הנתח יצא יבש
כאשר מוצאים את הנתח להשאירו שלם לפחות חצי שעה כדי שהבישול יסתיים .עם נחתוך אותו חם הנוזלים יברחו
מי שאוהב ניתן לאחר 10 דקות בחום הגבוהה להדביק עלי דפנה טריים על הנתח מוסיף ארומה נהדרת וגם טעם מיוחד
כאשר לא רוכשים מד חום ממליץ לעשות חתך קטן במרכז הנתח ולהמשיך לפי מה שאתם אוהבים
 
למעלה