למי יש מתכון חריף לדג של שבת אבל יוצא דופן

שי כהן33

New member
למי יש מתכון חריף לדג של שבת אבל יוצא דופן

אני מבשל מתחיל
נסיתי כל מיני מתכונים באינטרנט יצא טעים אבל לא ברמה של ספתות או מקצוענים
אני מתכון ממשהו מומחה שבאמת הדג יצא לי ברמה גבוה ביותר


תודה
 
המתכון שלי

חומרי גלם:
דג: אני משתמש בסלמון, מוריד לו את העור ופורס לפרוסות של 3-4 ס"מ רוחב.
בד"כ אני מכין בין 1.5-2 ק"ג דג.
3-4 גזרים מקולפים וחתוכים לטבעות.
3-4 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות.
פלפל חריף (רצוי אדום, לפי הטעם ומידת החריפות.
2 צרורות כוסברה.
מיץ מ-3 לימונים.
ראש שום, מקולף ושיני השום חצויים לאורך.
קופסת עגבניות מרוסקות של MUTTI
1/3 שקית גרגרי חומוס (סנפרוסט) או קופסת שימורי חומוס מסוננת ושטופה היטב במים.
חצי כוס גדולה) שמן קנולה
3 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות כורכום
1/2 כף כמון מזרחי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
פורס את הסלמון ומקלף ממנו את העור. מניח בכערה ומכסה במים, מיץ מ-2 לימונים ומלח. משרה אותו לפחות 30 דק'.
מערבב את השמן עם הפפריקה, כורכום וכמון, שופך לסיר. מניח בסיר את הירק: גזר, פלפל אדום, פלפל חריף, וחומוס.
מוסיף את העגבניות המרוסקות.
שוטף את יתרת השמן והתבלינים עם מים רותחים מהכוס ומוסיף מים רותחים עד לכיסוי קל של הירק.
סוחט מיץ מלימון 1 לרוטב.
מוסיף את השום וצרור כוסברא קצוץ דק.
מוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מביא את הנוזל לרתיחה.
מנמיך את האש ומבשל עד שהגזר והפלפל האדום מתרכחים.
מוסיף את הסלמון באופן שהנוזל יכסה אותו, מוסיף מעט מים רותחים אם הנוזל לא מספיק לכסות את הדג, ומפזר מלמעלה את הצרור השני של הכוסברה קצוץ דק. מביא לרתיחה, ואחרי 20 דקות מכבה את האש.
בתיאבון
 
למעלה