תפו"א לפירה בכלי של טאפרוואר ביחס ל"סיר לחץ"

תָּמִיר

New member
תפו"א לפירה בכלי של טאפרוואר ביחס ל"סיר לחץ"

פעם, הייתי מקלף תפו"א ומרתיח במים כדי לעשות פירה עד שלמדתי שהם סופגים מים בזמן הרתיחה ולכן הטיפ היה לעשות אותם 18 דקות במיקרוגל בכלי טאפרוואר דומה לזה שבתמונה.

הקליפה מתקמטת לגמרי וממש קל לקלף אותה, ותפוה"א עצמו, רך למעיכה אבל עדיין בעל מרקם "יציב" ומאפשר פירה משובח.

כעת אני תוהה אם אפשר להגיע לאותה תוצאה ע"י הרתחה בסיר לחץ שבתחתיתו מים אבל תפוה"א לא נוגעים במים אלא מקבלים סאונה טורקית במשך 15 דקות.

- בינתיים 15 דקות ראשונות עברו ולא נראה שתפוה"א מתרשמים..
- שמתי לעוד 15 דקות ועדיין, אין אפקט..

תָּמִיר
 
בשביל לרכך תפו"א לרמת מחית...

אין צורך לקנות כלים מהתוצרת אותה אתה מנסה לפרסם. כל כלי הכשר למיקרו גל יעשה את העבודה כולל פיירקס פשוט עם מכסה הנמצא בכל בית.
אם 30 דקות בסיר לחץ לא עשו את העבודה - החלף סיר לחץ ואל תבזבז כספך על קניית כלים מהתוצרת ההיא......
 
תָׁׂמיר המנוקד...

אולי מספיק כבר עם ההיתממות הזו שחוזרת על עצמה?
אין לך סירי לחץ לפרסם. כאלה שכן מבשלים תפו"א אחרי חצי שעה...
ואתה יכול לענות עד מחרתיים. אני את שלי אמרתי.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קבל תיקון, לפירה במיקרו אין צורך בשום כלי משום תוצרת

אני שם שני תפוא"ד ישירות על צלחת המיקרו, 3 דקות על צד א' ועוד 2 עד 3 על צד ב' וזהו.
&nbsp
פירה מעולה יבש כמו שצריך, מתאים מאד גם להכנת ניוקיו/או כופתאות תפוא"ד אחרות.
 

yair_bar

New member
מנהל
לזכרוני פורסם במאי שסוגרים את השלוחה הישראלית

הם עדיין קיימים?
 

נטעליג

New member
הכוונה לתפוחי אדמה באידוי?

התהליך לוקח המון זמן באמת ולא שווה את זה.
בקשר להערות, אני מודה שגם אני מרגישה לא נוח עם הקישורים (אי אפשר להסביר בפשטות שמדובר בכלי בישול עם מכסה למיקרו? למה משנה היצרן?)
אבל רואים שאתה רשום בתפוז כבר שנים ולא נרשמת במיוחד (כמו מפרסמים-ספאמרים אחרים) ואני מאמינה שאם היתה בעיה מבחינת תפוז/מנהל הפורום בקשר ל'פרסומות' היית יודע מזה.
 

yair_bar

New member
מנהל
לא הבנתי למה סיר לחץ בסוגריים

זה לא סיר לחץ אמיתי?
&nbsp
בכל אופן, כדי למנוע ספיגת מים בתפוחים מבשלים אותם עם הקליפה
 

תָּמִיר

New member
סיר הלחץ בסוגריים משום שזה סיר לחץ מגירסה חדשה

של חברת #(^&! (תכף הבשלן יאשים אותי בפירסומת)
שרואים בתמונה. הלחץ שנבנה שם הוא לחץ נמוך/בינוני ולכן הסוגריים.

תודה על כל הטיפים.

(ואגב, אני עדיין ממתין למתכון המעולה לקרוטונים שהובטח לי טרם הואשמתי בריגול לטובת אירן)


וכעת ממש מוזר. הפוסט שלי בנוגע לקרוטונים שכמובן הואשמתי בפירסומת גם שם, איננו. נמחק. מה לעזאזל קורה עם תפוז? השתגעתם לגמרי??


תָּמִיר


 

תָּמִיר

New member
היי TCHM, אני עדיין ממתין למתכון שהבטחת..

(סורי, עד שמצאתי את השירשור ההוא, כבר אי אפשר היה לערוך)

בכל אופן, הבחור ההוא, TCHM הבטיח לי מתכון "בקלות ופי כמה יותר טעים".
אז בחורצי'ק - אני עדיין ממתין להבטחה שלך.

אז מה אם אני מרגל אטום אירני שמעוניין לגנוב את הסודות הישראליים לייצור קרוטוני פלוטוניום מתובלים? בגלל זה לא מגיע לי מתכון?

(כואבת לי הבטן מרוב צחוק)

תָּמִיר
 

נטעליג

New member
אם זה ״טעים״ אולי יש בזה MSG בשם כזה או אחר והמון המון מלח

לא תמיד מפריע לאנשים אבל כדאי לדעת שאולי הגרסה הבייתית תהיה פחות ״טעימה״. אם זה המרקם סביר להניח שלא תקבל אותו מרקם בשימוש בלחם רגיל, גם בטיגון שבדרך כלל עושה את האוכל טעים יותר.
אין רשימת מרכיבים על האריזה?
 
נראה לי שהבעיה היא בתפוחי האדמה שלך

אני מבשל במיקרו כבר שנים, ולוקח להם 12-18 דקות (תלוי בכמות).
למיטב ידיעתי, יש זנים שקשה יותר לרכך בבישול. מן הסתם אין הבדל בין מיקרו למים. אולי נפלת על זן כזה.
מבחינת כלי - לעניות דעתי זה לא משנה. אני משתמש אפילו בשקית נילון. נכון שאינה מיועדת למיקרו, אבל אם משתחררים חומרים מזיקים מהפלסטיק, הם נקלטים בקליפה והולכים איתה לפח.
 

תָּמִיר

New member
אגב, בסופו של דבר, לאחר 30 דקות "בסיר לחץ"

ועוד 15 דקות בבישול עם קיטור שיוצא מהשסתום (45 דקות בסכה"כ), תפוחי האדמה לא התקמטו אבל אפשר היה לנעוץ סכין פנימה בקלות (יעני רכים) אבל כשהעברתי אותם לכלי והתחלתי למעוך, המעיכה לא היתה "קלה" והיו חלקים ממש קשים. לא כמו שאני חווה בכלי ההוא שאסור לומר את שמו.. (ממש נהיה פה הוגוורטס
)

בקיצור, למרות שאינני אוהב להשתמש בכלי פלסטיק (נדב הבשלן: מותר להגיד פה פלסטיק?) במיקרו או בכלל, כנראה שאין ברירה.

תָּמִיר

 
משהו לא מסתדר לי

כאשר אני מכין עוף עם תפ"א (קטנים) אני מרתיח אותם (בסיר רגיל, לא סיר לחץ) כ-20 עד 25 דק'. לפני שאני מניח אותם בתבנית מתחת לעוף.
אני תמיד בודק עם קיסם שהם רכים, והם רכים!
סיר לחץ אמור להחיש את התהליך. לכן 45 דקות מהם 30 דקות בלחץ - היו חייבים להביא אותם להיות רכים. אולי יש בעיה בתפ"א: הם עדין לא בשלים (חלקם ירוק קצת), או משהו אחר. גם הייתי בוחר תפ"א בינוניים ולא את הענקיים.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני גם משתדל לבחור את הקטנים יותר

הם מתבשלים מהר יותר והם נכנסים לי במועך הפירה שלמים.
&nbsp
ככה בסוף המעיכה הקליפה נפרדת מהתפוחים וזה נוח
 
מוזר

אני מבשל תפוחי אדמה קלופים במים ויוצא לי אחלה פירה
בלי קליפה בלי מיקרו ובלי לחץ
 
למעלה