עוף מכובס

satori79

New member
עוף מכובס

שלום,
אני יודע שזה קצת מביך
אבל הייתי רוצה לקבל מתכון לעוף מכובס רגיל ופשוט..
זה בשביל הכלבה שלי, הוטרינר יעץ לי לתת לה עוף מכובס ואורז מבושל למשך תקופה מסוימת.

אורז אני יודע להכין, אבל עוף מכובס.. אני לא מוצא בגוגל דרך הכנה לפי השם הזה.. ואני מניח שצריך ל"זרוק" את העוף למים רותחים לזמן מה.. אבל אני לא בטוח בזה..כמובן שזה צריך להיות הכי פשוט וללא שום תבלינים וכדומה.. זה בשביל הכלבה היקרה שלי.

תודה
 

TCHM

New member
פשוט לבשל את חלקי העוף במים כחצי שעה מרתיחה.

 
על הדרך, תכין ציר עוף


בשר ועצמות עוף לכלב, הנוזל לבישול (עכשיו או יותר מאוחר).
ציר עוף:
מכניסים לסיר עוף עם מי ברז (קרים) ל-20 דקות. שמים על האש, מוסיפים קצת ירקות שורש חתוכים גס (מירפואה): בצל, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזליה, עלה דפנה, פלפל אנגלי (3-4 גרגרים).
מביאים לרתיחה, מכפים, ומכסים. אחרי 20-30 דקות זה מוכן.
את העוף לכלב (אחרי שהתקרר) ואת הנוזל לסנן ולשמור/להשתמש.
 

TCHM

New member
נכון, הגדרה לא נכונה ובמיוחד לא לענין...

השואל כתב "זה צריך להיות הכי פשוט וללא שום תבלינים וכדומה"
כי זאת דיאטה מיוחדת לכלבה.
 
אפשר להוסיף אותם אחרי שהוציאו את העוף

ולתת להם לרתוח עוד 10 דקות, או לעשות את כל החלק של הירקות משם.
רעיון. אפשרות.
לא חייבים לממש או לתקוף. אבל אם אפשר, אז למה לא?
 

TCHM

New member
אם אתה מרגיש בכל פעם שמגיבים לך שאתה מותקף....

יש לך בעיה, אתה לא מומחה, לא גאון ולא קדוש אז
למד לקבל הערות.
 
מי שמך לחלק לי ציונים?

תשובתך אישית ואינה לעניין. לא מתכוון לרדת לרמה שלך, ולהחזיר לך בביטויים אישיים של מה אתה כן ומה אתה לא. נדמה לי שהגזמת, אפילו במה שמקובל בישראל.
 

yair_bar

New member
מנהל
מבקש משניכם להפסיק להגיב בצורה לא נאותה

מותר לתקן אם חושבים שיש טעות, אך לא לגלוש לסגנון פוגעני.
&nbsp
היו שבועיים שקטים ונעימים בפורום - חבל להרוס
 

TCHM

New member
הבדל פשוט....

Brunoise צורת חיתוך כללית לקוביות קטנות.
Mirepoix תערובת של בצל+גזר+סלרי בקוביות קטנות שמשמשת בסיס לבישולים
רבים ולפעמים בתוספת ירק נוסף.
כך זה עפ"י קורדון-בלו ולנוטרה.

מיותר ופלצני להשתמש במונחים צרפתיים בבישול או אפיה!
 
אף אחד לא "תוקף"

אבל באמת שהשימוש במונחים בצפרדעית הוא מיותר למדי ולא ממש מוסיף משו. לחיתוך ירקות יש הרבה מאוד מונחים MIREPOIX, BATONNETS, JULIENNE, EEMINCE , MACEDOINE, ועוד רבים אחרים
על ההבדל בין ברונואז למירפואה ענו לך כראוי ובעיקר קח בחשבון שלהכנת ציר מירקות שורש משתמשים לא בחיתוך זה ולא בחיתןך אחר אלא בחיתוך "פושטי" לנתחים גדולים אלא אם כן רוצים להשתמש לאכילה גם בירקות עצמם. .
ההבדל בין ברונואז למירפואה הוא גם בגודל הקוביות. קוביות וקוביות זעירות במיוחד שדורשות מיומנות גבוהה יחסית בחיתוך ידני.
כדאי גם להפסיק לנפנף בקורסים של מלון דן. עם כל הכבוד (ויש לי) אז מלון דן זה לא FERRANDI ובכל פעם שהבאת צילומי מחברת היו שם שגיאות נוראיות.
שבת שלום
 
צורות חיתוך

במקום לתאר אותן באופן מילולי (חיתוך לרצועות דקות של ירק עלים) יש לכך מילה. וכך גם לצורות חיתןך אחרות. מה לעשות והם בצרפתית, משם הגיע המטבח הקלאסי.
השף אומר לטבח: תחתוך לי (כמות X) לברונואז' ולא לקוביות קטנות של חצי ס"מ על חצי ס"מ. וכך הלאה. לא רק צורות חיתוך, גם לתהליכי ריכוך וגם למנות יש שמות בצרפתית. רו, רגו, בשמל וכו' הם אחדים ומוכרים.
הרעיון של לימוד, שלא אספתי את המידע ברחוב (מרשתת) אלה זה הועבר באופן מסודר ומפוקח (ממשלתי). כ"א לומד היכן שהוא יכול. היכן למדת אתה בישול?
 
צורות חיתוך

1. מצורף קובץ מהלימודים...של צורות החיתוך השכיחות. יש עוד.
2. אמש בתכנית משחקי השף, נעשה שימוש במילה: Mirpoix. כמעט והתקשרתי להפקה להגיד להם שזה פלצני, למה בצפרדעית, ולמה שם זה בסדר ופה בפורום מתכונים זה זוכה למתקפת בלוני תבערה?
 
למעלה