לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
4409144,091 עוקבים אודות עסקים

פורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

לצפיה ב-'שאלה לאופים'
שאלה לאופים
08/07/2018 | 10:36
15
126
הכנתי בשישי לחם בירה מקמח כוסמין.
המתכון פשוט מועתק מפרסום בבא במייל:

רכיבים
1 פחית בירה
3 כוסות קמח תופח
¼ כוס סוכר חום
½ כפית מלח
¼ כוס חמאה מומסת
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש לחום של 190 מעלות.
ערבבו את החומרים היבשים בקערה.
הוסיפו בהדרגה את הבירה וערבבו תוך כדי עד לקבלת תערובת אחידה.
שמנו קלות תבנית אפייה בשמן קנולה ואפו בתנור בין 45 דקות לשעה.
הוציאו את הלחם, הניחו לו להתקרר מעט.
 הוספתי אגוזים קצוצים גס לבצק. התזתי שמן מעל לכיכר, פיזרתי שומשום מגוון, מעט מלח גס וקצת אגוזים קצוצים.
יצא לחם טעים להפליא (כמעט בלי עבודה)
אבל מתפורר.
אני רוצה מאוד לחזור ולהכין לחם בירה ועדיף עם קמח כוסמין. 
האם תוכלו לסייע לי להבין מה כדאי לעשות כדי שלא יתפורר כל כך?
תודה
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'לחם בד"כ מתפורר כאשר...'
לחם בד"כ מתפורר כאשר...
<< ההודעה הנוכחית
08/07/2018 | 11:55
5
98
...הבצק לא נלוש במידה מספקת והתערובת "לא נעשתה" ו/או כי כמות הנוזלים לא מספקת והבצק קשה מידי. בכל מקרה לפני האפייה יש לתת לבצק אם לא לתפוח אז לפחות לנוח. המתכון שהבאת הוא ללא לישה כלל, (ערבוב בלבד) וללא שהייה לפני הכנסה לתנור.
מתכונים >>
לצפיה ב-'האם נתת ללחם להתקרר כמו שצריך או שחתכת אותו מייד ?'
האם נתת ללחם להתקרר כמו שצריך או שחתכת אותו מייד ?
08/07/2018 | 17:01
1
48
 
בעבר אפיתי לחמים דומים ואם לא נתנו להם להתקרר לפחות שעה אחרי שיצאו מהתנור עד שהיו קרים לגמרי הם התפוררו ןלא היו ניתנים לפריסה.
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה שיח'
תודה שיח
09/07/2018 | 20:53
35
בהחלט נתנו להתקרר, למרות שהריח היה נפלא.
תודה
מתכונים >>
לצפיה ב-'זה קמח תופח - אבקת אפייה. אין מה לתת לו לתפוח/לנוח לפני'
זה קמח תופח - אבקת אפייה. אין מה לתת לו לתפוח/לנוח לפני
08/07/2018 | 17:19
1
24
לצפיה ב-'תודה דני'
תודה דני
09/07/2018 | 20:54
29
לא התפחתי אותו קודם.
סליחה אם זה לא היה ברור.
להפך - ההכנה היא מהירה מאוד
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה נדב'
תודה נדב
09/07/2018 | 21:01
20
כלומר זו יכולה להיות עוד בעיה שבגללה "הלחם" התפורר?
זה היה המתכון. פרט להחלפת הקמח התופח הרגיל בקמח כוסמין עם אבקת אפיה, לא שיניתי.
חייבת להגיד שחששתי שהבצק יהיה דליל מדי, אבל לא כך היה.
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'כמה דברים לא ברורים במרשם שלך.'
כמה דברים לא ברורים במרשם שלך.
08/07/2018 | 17:05
8
53
1. כתבת שהשתמשת בקמח כוסמין ובמרשם רשום קמח תופח.
2. ברכיבים רשום - פחית בירה. אני מניח שמדובר בפחית קטנה של 330 סמ"ק. גם זה יותר מדי נוזלים ל 3 כוסות קמח שהם כ 390 גרם שעבורם נידרש כ 200 סמ"ק נוזלים.
3. "לחם" מקמח תופח ,לטעמי אינו לחם. לחם צריך לתפוח משמרים ולא מאבקת אפייה. [שנמצאת בקמח תופח].
4. חתיחות אגוזים גדולות, שאינן קצוצות מספיק, עלולות לגרום ל "לחם" להתפורר בזמן החיתוך.
מתכונים >>
לצפיה ב-'המרשם המקורי '
המרשם המקורי
09/07/2018 | 09:57
3
61
נקרא 'לחם בירה' , הכנתי עשרות פעמים :
בסיס חבילה קמח תופח אוסם (רגיל, לבן) או שקית אבקת אפיה ושלוש כוסות קמח.
פחית בירה 330 .
זה הבסיס. יוצאת עיסה דלילה, כמו טחינה.
אפשר להוסיף כמה כפות סוכר וצימוקים ללחם מתוק
אפשר להמליח ולהוסיף גרעיני דלעת/חמניות, לצפות בחלמון ולזרות שומשום ומלח גס,
וכיד הדמיון.
תופח בזכות השמרים שבבירה ואבקת האפיה.
עם קמח לבן יוצא נהדר.
 
אולי כדאי להמיר רק חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין, כוס וחצי, ואז יצא פחות מתפורר. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'השמרים שבבירה "מתו" [אינם פעילים] מזמן. [בשלב ייצור הבירה].'
השמרים שבבירה "מתו" [אינם פעילים] מזמן. [בשלב ייצור הבירה].
09/07/2018 | 15:11
1
44
התפחה עם אבקת אפיה אינה מייצרת לטעמי "לחם" אלא איזה מאפה שהוא.
 
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה'
תודה
09/07/2018 | 20:59
27
ההתפחה היתה בהחלט בעזרת אבקת אפיה.
אבל רציתי בטעם של הבירה וברעיון
 
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
09/07/2018 | 21:05
41
מצא חן בעיני האפשרות להכין מאפה טעים במהירות רבה.
דוקא לא יצאה עיסה דלילה מאוד
אכן הוספתי שברי אגוזים, וזריתי למעלה (במקום חלמון השתמשתי בתרסיס שמן) שומשום, מלח גס וקצת זעתר מיובש
חייבת להגיד שגם עם קמח כוסמין יצא נהדר, רק מתפורר.
אמשיך לחפש מתכונים מתאימים יותר
מתכונים >>
לצפיה ב-'תודה קלרק'
תודה קלרק
09/07/2018 | 20:58
3
28
1. אכן השתמשתי בקמח כוסמין שהוספתי לו אבקת אפיה.
פשוט בגלל שרציתי קמח כוסמין
2. כלומר לדעתך כמות הנוזלים היתה גדולה מדי ואולי זה מה שגרם להתפוררות?
תודה. אבדוק זאת
3. מקבלת את דעתך לחלוטין. אני אוהבת להכין בצקי שמרים. הפעם ראיתי בעיתון את המתכון ורציתי להכין משהו עם בירה (לשלושה גברים חובבי כדורגל לצפיה במשחק)
4. תודה על הטיפ לגבי החתיכות הגדולות. אכן חתכתי את אגוזי המלך ביד ולא קצצתי אותם. זו אולי הבעיה
מתכונים >>
לצפיה ב-'חן חן לויס [לין].'
חן חן לויס [לין].
09/07/2018 | 21:05
1
30
אני מכין לחמים וכעכים כאשר אני משתמש בבירה כנוזל. [גם בירה שחורה]. אבל תמיד אני משתמש בשמרים להתפחה. הבירה בהחלט מוסיפה ארומה למאפה. 
מתכונים >>
לצפיה ב-'קטונתי... '
קטונתי...
09/07/2018 | 21:07
39
אתה צודק ואחזור לדרך הארוכה יותר.
עם זאת אנסה גם עם קמח כוסמין וגם עם בירה.
אני יודעת שבסוף אצליח.
 
המון תודה לך ולכל החברים על התשובות המחכימות 
מתכונים >>
לצפיה ב-'קמח כוסמין מכיל מעט גלוטן'
קמח כוסמין מכיל מעט גלוטן
22/07/2018 | 19:48
17
לכן הוא מתפורר כי לא נוצרת בו רשת גלוטן שמספיקה להחזיק אותו.
אפשר לשלב כוסמין עם קמח רגיל ואפשר פשוט להוסיף גלוטן חיטה. אבל אם השימוש בכוסמין הוא בשל הערך התזונתי שלו ומיעוט הגלוטן שבו- הפתרונות האלה יפספסו את המטרה.
מתכונים >>

הודעות אחרונות

21:13 | 17.09.18 rotemfrm
11:11 | 15.09.18 נטעליג
11:21 | 14.09.18 מיכאל לנג
18:49 | 13.09.18 פוקסי99
08:12 | 08.09.18 אילנית12
18:46 | 07.09.18 avico2591
10:53 | 07.09.18 פוקסי99
10:44 | 07.09.18 פוקסי99
08:47 | 06.09.18 jen711

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ