שאלה לאופים

  • פותח הנושא ybo4
  • פורסם בתאריך

ybo4

New member
שאלה לאופים

הכנתי בשישי לחם בירה מקמח כוסמין.
המתכון פשוט מועתק מפרסום בבא במייל:

רכיבים
1 פחית בירה
3 כוסות קמח תופח
¼ כוס סוכר חום
½ כפית מלח
¼ כוס חמאה מומסת
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש לחום של 190 מעלות.
ערבבו את החומרים היבשים בקערה.
הוסיפו בהדרגה את הבירה וערבבו תוך כדי עד לקבלת תערובת אחידה.
שמנו קלות תבנית אפייה בשמן קנולה ואפו בתנור בין 45 דקות לשעה.
הוציאו את הלחם, הניחו לו להתקרר מעט.
הוספתי אגוזים קצוצים גס לבצק. התזתי שמן מעל לכיכר, פיזרתי שומשום מגוון, מעט מלח גס וקצת אגוזים קצוצים.
יצא לחם טעים להפליא (כמעט בלי עבודה)
אבל מתפורר.
אני רוצה מאוד לחזור ולהכין לחם בירה ועדיף עם קמח כוסמין.
האם תוכלו לסייע לי להבין מה כדאי לעשות כדי שלא יתפורר כל כך?
תודה
 
לחם בד"כ מתפורר כאשר...

...הבצק לא נלוש במידה מספקת והתערובת "לא נעשתה" ו/או כי כמות הנוזלים לא מספקת והבצק קשה מידי. בכל מקרה לפני האפייה יש לתת לבצק אם לא לתפוח אז לפחות לנוח. המתכון שהבאת הוא ללא לישה כלל, (ערבוב בלבד) וללא שהייה לפני הכנסה לתנור.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
האם נתת ללחם להתקרר כמו שצריך או שחתכת אותו מייד ?

&nbsp
בעבר אפיתי לחמים דומים ואם לא נתנו להם להתקרר לפחות שעה אחרי שיצאו מהתנור עד שהיו קרים לגמרי הם התפוררו ןלא היו ניתנים לפריסה.
 

ybo4

New member
תודה שיח

בהחלט נתנו להתקרר, למרות שהריח היה נפלא.
תודה
 

dani666

New member
זה קמח תופח - אבקת אפייה. אין מה לתת לו לתפוח/לנוח לפני

 

ybo4

New member
תודה דני

לא התפחתי אותו קודם.
סליחה אם זה לא היה ברור.
להפך - ההכנה היא מהירה מאוד
 

ybo4

New member
תודה נדב

כלומר זו יכולה להיות עוד בעיה שבגללה "הלחם" התפורר?
זה היה המתכון. פרט להחלפת הקמח התופח הרגיל בקמח כוסמין עם אבקת אפיה, לא שיניתי.
חייבת להגיד שחששתי שהבצק יהיה דליל מדי, אבל לא כך היה.
 

superman1234

New member
כמה דברים לא ברורים במרשם שלך.

1. כתבת שהשתמשת בקמח כוסמין ובמרשם רשום קמח תופח.
2. ברכיבים רשום - פחית בירה. אני מניח שמדובר בפחית קטנה של 330 סמ"ק. גם זה יותר מדי נוזלים ל 3 כוסות קמח שהם כ 390 גרם שעבורם נידרש כ 200 סמ"ק נוזלים.
3. "לחם" מקמח תופח ,לטעמי אינו לחם. לחם צריך לתפוח משמרים ולא מאבקת אפייה. [שנמצאת בקמח תופח].
4. חתיחות אגוזים גדולות, שאינן קצוצות מספיק, עלולות לגרום ל "לחם" להתפורר בזמן החיתוך.
 

ornme1

New member
המרשם המקורי

נקרא 'לחם בירה' , הכנתי עשרות פעמים :
בסיס חבילה קמח תופח אוסם (רגיל, לבן) או שקית אבקת אפיה ושלוש כוסות קמח.
פחית בירה 330 .
זה הבסיס. יוצאת עיסה דלילה, כמו טחינה.
אפשר להוסיף כמה כפות סוכר וצימוקים ללחם מתוק
אפשר להמליח ולהוסיף גרעיני דלעת/חמניות, לצפות בחלמון ולזרות שומשום ומלח גס,
וכיד הדמיון.
תופח בזכות השמרים שבבירה ואבקת האפיה.
עם קמח לבן יוצא נהדר.

אולי כדאי להמיר רק חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין, כוס וחצי, ואז יצא פחות מתפורר.
 

superman1234

New member
השמרים שבבירה "מתו" [אינם פעילים] מזמן. [בשלב ייצור הבירה].

התפחה עם אבקת אפיה אינה מייצרת לטעמי "לחם" אלא איזה מאפה שהוא.
 

ybo4

New member
תודה

ההתפחה היתה בהחלט בעזרת אבקת אפיה.
אבל רציתי בטעם של הבירה וברעיון
 

ybo4

New member
תודה רבה

מצא חן בעיני האפשרות להכין מאפה טעים במהירות רבה.
דוקא לא יצאה עיסה דלילה מאוד
אכן הוספתי שברי אגוזים, וזריתי למעלה (במקום חלמון השתמשתי בתרסיס שמן) שומשום, מלח גס וקצת זעתר מיובש
חייבת להגיד שגם עם קמח כוסמין יצא נהדר, רק מתפורר.
אמשיך לחפש מתכונים מתאימים יותר
 

ybo4

New member
תודה קלרק

1. אכן השתמשתי בקמח כוסמין שהוספתי לו אבקת אפיה.
פשוט בגלל שרציתי קמח כוסמין
2. כלומר לדעתך כמות הנוזלים היתה גדולה מדי ואולי זה מה שגרם להתפוררות?
תודה. אבדוק זאת
3. מקבלת את דעתך לחלוטין. אני אוהבת להכין בצקי שמרים. הפעם ראיתי בעיתון את המתכון ורציתי להכין משהו עם בירה (לשלושה גברים חובבי כדורגל לצפיה במשחק)
4. תודה על הטיפ לגבי החתיכות הגדולות. אכן חתכתי את אגוזי המלך ביד ולא קצצתי אותם. זו אולי הבעיה
 

superman1234

New member
חן חן לויס [לין].

אני מכין לחמים וכעכים כאשר אני משתמש בבירה כנוזל. [גם בירה שחורה]. אבל תמיד אני משתמש בשמרים להתפחה. הבירה בהחלט מוסיפה ארומה למאפה.
 

ybo4

New member
קטונתי...


אתה צודק ואחזור לדרך הארוכה יותר.
עם זאת אנסה גם עם קמח כוסמין וגם עם בירה.
אני יודעת שבסוף אצליח.

המון תודה לך ולכל החברים על התשובות המחכימות
 

נועם@בת

New member
קמח כוסמין מכיל מעט גלוטן

לכן הוא מתפורר כי לא נוצרת בו רשת גלוטן שמספיקה להחזיק אותו.
אפשר לשלב כוסמין עם קמח רגיל ואפשר פשוט להוסיף גלוטן חיטה. אבל אם השימוש בכוסמין הוא בשל הערך התזונתי שלו ומיעוט הגלוטן שבו- הפתרונות האלה יפספסו את המטרה.
 
למעלה