יש פה למישהו מתכון לצלי של לשון עגל, תודה מראש לעונים.

TCHM

New member
צלי לשון בתוספת פטריות / צלשף

צלי לשון בתוספת פטריות / צלשף

1 סיר לחץ
1 לשון של עגל או בקר
1/2 1 ראשי שום על קליפתם
5 עלי דפנה
15 גרגרי פלפל אנגלי
15 גרגרי פלפל שחור
1 בצל שלם וקלוף
2 גזרים שלמים ונקיים
1 כף מלח

המרכיבים לרוטב;

1 בצל גדול קצוץ דק
2 סלסלות פיטריות שמפניון חתוכות ל-2
1/4 כוס שמן לטיגון
1 כף פפריקה מתוקה
1כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1 כוס מים
2 כפות קורנפלור מומס בחצי כוס מים קרים

לתוך סיר להכניס את הלשון להוסיף מים כדי כיסוי להביא לרתיחה ולבשל במשך כ-5 דקות, לסנן את הלשון מהמים לשטוף את הלשון היטב.
להכניס את הלשון לסיר לחץ עם כל המרכיבים להוסיף מים עד כדי כיסוי ולבשל במשך שעה וחצי מרגע הרתיחה, לסנן את הלשון מהמים ולקלף את קליפת הלשון בזהירות לצנן את הלשון.
לפרוס לפרוסות של 1 ס'מ בשלב זה זה די טעים גם כך אך יש אפשרות להכין רוטב עם פיטריות
הכנת הרוטב;
לטגן את הבצל והפיטריות עד הזהבה להוסיף את התבלינים ואת כוס המים להביא לידי רתיחה, להוסיף את הקורנפלור המומס להסמכה ולבחוש, להוסיף את פרוסות הלשון לבישול קל ולהגיש.
 

אבי בן 1231

Well-known member
תודה רבה על ההענות, רק שאלה קטנה

מה עושים כאשר אין סיר לחץ?
 

TCHM

New member
מבשלים בסיר רגיל עד להתרככות.

כשעתיים פלוס תלוי בטיב הנתח.
 

אבי בן 1231

Well-known member
בסופו של דבר הכנתי את הלשון לפי טעמי האישי.

ויצא מעולה.
בכל מקרה תודה רבה לך.
מעניין שבכל מקום בו חיפשתי מתכון ללשון מצאתי בדיוק את אותו המתכון.
אני איני מת על רוטב פטריות והכנתי את הלשון כצלי וללא פטריות, לטעמי יצא מעולה.
אם תהיה מעוניין כתוב פה ואסביר כיצד הכנתי.
שבת שלום.
 

TCHM

New member
תודה אבל אני לא אוהב לשון ולכן גם אין מתכון שלי

 

אבי בן 1231

Well-known member


 

אבי בן 1231

Well-known member
ניראה מעולה, אני הכנתי בסופו של דבר את הצלי

ממתכון אבי בן מקורי.
אומנם לקחתי סיכון אך יצא מעולה וקצר תשבחות מאורחי.
והמתכון:
2 לשונות עגל, בישלתי כשעה במים.
הוצאתי מהמים, ציננתי, קילפתי את הקליפה.
פרסתי לפרוסות דקות.
בינתיים לקחתי 6 בצלים בינוניים, טחנתי אותם ובפאיג'רה טיגנתי את רסק הבצל עד להזהבה.
הוצאתי את הבצל והכנסתי את פרוסות הלשון לטיגון קצר משני הצדדים
הוספתי את הבצל, 2 שיני שום כתושים.
הוספתי את פרוסות הלשון, הוספתי 2 קוביות מרק עוף, מלח לפי הטעם, פפריקה מתוקה (תוצרת עצמית), מים עד לכיסוי של כל התכולה.
הבאתי להרתחה ולבישול איטי בחום בינוני של בערך שעתיים.
לטעמי ולטעם אישתי ואורחי, יצא מעולה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם בי עוברת הרגשה לא טובה דומה

&nbsp
כשאחרים אוכלים צלי לשון ואני לא.
 

חנהפ

Active member
נשמע טוב, לא כ"כ הבנתי את עניין טיגון פרוסות הלשון

אבל ניחא העיקר שאהבתם
 

אבי בן 1231

Well-known member
השיטה הטובה ביותר להסמיך רוטב היא לטחון את הבצל

גם מסמיך וגם מוסיף טעם, במקום קמח עם מים.
פאיירה, Paellera בספרדית, היא כלי מיוחד להכנת פאייה.
כתבתי פאג'רה, היות וכך זה נשמע כשאומרים בספרדית.
כיתבי בגוגל תמונות Paellera ותראי הרבה.
מצורפת תמנה של פאיירה עם פאייה בתוכה, בתאבון.


 
למעלה