שעועית ארוכה ותירס לבן

  • פותח הנושא ybo4
  • פורסם בתאריך

ybo4

New member
שעועית ארוכה ותירס לבן

השבוע פגשתי לראשונה בתירס לבן.
טעמתי לא מבושל והוא טעים להפליא.
שאלה - האם לבשלו? ואם כן מה מומלץ?
וכן לגבי שעועית ארוכה - שראיתי כבר מספר פעמים ואף פעם לא בישלתי.
לפי הבנתי זה סוג של לוביה שהובא לארץ מהמזרח הרחוק.
השאלה - האם לבשל אותה כמו שעועית ירוקה רגילה?
אני מעונינת להכין תבשיל שעועית ירוקה, עגבניות וסלרי עלים בבישול ארוך - שמצאתי ברשת.
אשמח לשמוע דעות
תודה
 

פוקסי99

New member
אצלנו לוביה זה חטיף

אני כל שבת רוכש לוביה מבשל בסיר עם מים ומלח .וכל אחד מבני הבית לוקח ואוכל.
מקפיד לרכוש לוביה כמה שיותר צעירה וטריה אחרת בזמן האכילה נתקעים סיבים בשיניים.
בקשר לתירס אני מבשל תירס במים רותחים כ7 דקות בלבד
כאשר הייתי ילד הינו קוטפים קלחי תירס ואוכלים בשדה ללא בישול והיה טעים לנו מאד.
אגב אכילת לוביה כמו שכתבתי נהוגה בעדה העיראקית
 

ybo4

New member
תודה פוקסי

את הלוביה כמו שאתה מתאר אני מכירה מהמשפחה.
אבל כאן מדובר על סוג שאינני מכירה, שהוא דק, ארוך ולדעתי גם עדין יותר.
אנסה כשעועית ירוקה ואחזור לספר
לגבי התירס - אכין במים עם מלח בבישול קצר ואנסה היום על הסועדים הצעירים.
תודה
 

superman1234

New member
אני מבשל תירס טרי כדלקמן :

מביא את המים (עם מלח) לרתיחה.
מבשל שתי דקות [2] ולא יותר.
 

ybo4

New member
לגבי השעועית בבישול ארוך

יצא תבשיל מדהים.
למרות שבישלתי "רק" שעתיים, כשההמלצה היא שלוש וחצי שעות.
השעועית הארוכה טעימה מאוד. משהו בין לוביה לשעועית ירוקה מוכרת. נותרה נגיסה גם אחרי בישול ארוך כל כך ברוטב.
הוספתי גם מעט פלפלים כתומים ואדומים קטנים חתוכים לאורך, לגוון את הצבע. השתלבו נהדר בתבשיל.
את התירס לא בישלתי עדיין - חילקתי לילדים.
 
למעלה