לחם כוסמין

שרוצקי

New member
לחם כוסמין

שלום, אשמח לקבל מתכון ללחם מקמח כוסמין 70%. משהו בסיסי, שמחזיק מעמד ומתנהג יפה אם מקפיאים...
הקאץ' - ללא מיקסר


תודה מראש
 

milch

New member
ללא מיקסר זה לא קאץ'

כל מה שנדרש זו לישה ידנית או עיבוד הבצק בשיטת הקיפולים.
אחפש לך מתכון ללחם קוסמין.
 

milch

New member
לחם כוסמין 70%

לחם כוסמין

המרכיבים:

לבצק:


450 גרם קמח כוסמין
100 גרם קמח ללחם – שטיבל מס' 2
30 גרם קמח מלא
½1 כפיות מלח ים
כ- 325 מיל' מים מינרלים
1 כוס = 250 גרם !!! 65% לחות

200 גרם מחמצת

למחמצת:

¾ כפית שמרים יבשים
⅔ כוס קמח ללחם – שטיבל מס' 2 ( 80 גרם )
½ כוס מים חמימים (120 גרם )

ההכנה:

מכינים את המחמצת: ממיסים את השמרים בקערה עם המים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ לקבלת תערובת אחידה ודביקה. מניחים בתוך קערה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק ישלש את נפחו ויפול
( כ – שעתיים עד שלוש ).

מכינים את הלחם: מכניסים לקערה את הקמחים, יוצרים גומה ומוסיפים את המחמצת והמים. מערבבים ומוסיפים את המלח. מכסים ומניחים לאוטוליזה של כ-25 דקות. מוציאים למשטח מקומח ולשים לפחות 10 דקות. בודקים חלון גלוטן האם להמשיך או לא. מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד, מתפיחים עד הכפלת הנפח, 2-6 שעות או במקרר ללילה.

מוציאים, מעצבים עיצוב ראשוני, מכסים עם מגבת מטבח לחה וממתינים כ-10 דקות.מעצבים לכדור או ככר מאורכת, מניחים על ניר אפיה, מקמחים ומכסים עם מגבת מטבח לחה.
מתפיחים עד 70%-80% הנפח, 2-4 שעות. בודקים ע"י לחיצה עדינה עם האצבע, אם המעיכה לא מתמלאת תוך כ-45 שניות, ההתפחה נכונה.

מחממים מראש תנור עם לבנת אפיה ל - °240.

מניחים קערה עם מים בתחתית התנור, חורצים את הככר עמוק עם סכין חד, סכין יפנית או סכין גילוח, מחליקים ללבנת האפיה ואופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-220 מע', מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות 20-25 דקות נוספות או עד ששומעים צליל חלול כאשר טופחים על תחתית הככר.

מוציאים ומצננים על רשת צינון.
 
למעלה