מה בישלתם או אכלתם בסוף השבוע?

yair_bar

New member
מנהל
מה בישלתם או אכלתם בסוף השבוע?

בשישי בישלתי קציצות בשר. הסוד לדעתי הוא לבשל זמן רב על להבה נמוכה - זה גורם לקציצות להיות רכות במיוחד.

אתמול הלכנו למסיבת ריקודים לילדים שעיריית תל אביב ארגנה בככר גביעון. בדרך חזרה התלבטנו אם לאכול בחוץ או לחכות עד החזרה הביתה, אבל הרעב הכריע ועצרנו במזנון של איל שני. אני מאד אוהב את מנת הכבדים בפיתה.

בתחילת השבוע הגיע תנור הפיצות שהזמנתי. אתמול הרכבתי אותו במרפסת ואני מקווה שייצאו פיצות טובות.
 

חנהפ

Active member
לשבת

הכנתי קציצות בקר בקרם קוקוס ופלפל ארבע עונות, ממש מיוחד, "חומוס" מיוחד משעועית לבנה
וגם לביבות כרובית מצוינות





 

yair_bar

New member
מנהל
הלביבות נראות מצויין

הזכיר לי את לביבות הכרובית שסבתא שלי ז"ל הייתה מטגנת.
&nbsp
עד שיום אחד באתי ללמוד ממנה את המתכון וגיליתי שהמרכיב המרכזי הוא דווקא קישואים
 

ady18

Well-known member
אצלי

היה:
קציצות עם חצילים
וסטיקים
תפוחי אדמה\אורז לבן
ומרק עגבניות
ולערב שישי
קישואים עם ביצים.
 

ady18

Well-known member
זה קישואים ביצים ללא תבלינים לא שמים תבלינים רק מלח פלפל בצל

ביצים
ומאוד טעים
פשוט ....
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה סלט מטוגן

מטגנים בצל עד לריכוך, מוסיפים קישואים מגורדים גס ומטגנים עד ריכוך (המהדרין מטגנים עד השחמה).
&nbsp
מוסיפים ביצים ותבלינים וממשיכים לטגן עד שמגיעים למרקם שרוצים.
&nbsp
אם מטגנים עד השחמה לפני הוספת הביצים מקבלים מרקם וטעם די קרוב לסלט כבד קצוץ.
 

superman1234

New member
לא לסוף שבוע. רק עכשו סיימתי.

כעכים מבושלים
רכיבים :
750 גרם קמח לבן.
50 גרם חמאה.
15 גרם מלח.
25 גרם סוכר.
חלמון אחד של ביצה. [החלבון ישמש להשחמת הכעך].
12 גרם שמרים יבשים.
נוזלים :
200 סמ"ק מים מינרלים
200 סמ"ק בירה מאלט שחורה. [להמתין עד שכל הגזים יצאו]

לישת כל המרכיבים במיקסר כ 10 דקות. לישה ידנית כ 5 דקות. התפחה ראשונה שעתיים וחצי.
התקבל בצק במשקל 1260 גרם. מחלק ל 12 יחידות בנות 105 גרם.
מרתיח מים בסיר רחב + 1/2 שקית סודה לשתיה.
מכניס לסיר כל פעם 3 כעכים 1/2 1 דקות לכל צד. סה"כ 3 דקות לכל שלישיה.

מוציא למגבת יבשה לייבוש, ומשם מיד על נייר אפיה. מורח את החלבון של הביצה שנשאר מוסיף סומסום וקצת מלח גס, מורח פעם שניה.
מכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות , מצב אפיה [לא טורבו], 35 דקות.

 

פוקסי99

New member
המון בישולים לחודשיים

הלילה אני טס לארה"ב לחודשיים
בישלנו כמות גדולה של שניצלים
כמות גדולה של קציצות ברוטב
כמובן חומוס טחינה
עכשיו אני מכין כמות גדולה של קובות דלעת. שחלקן הגדול יילכו להקפאה
להיום בערב מרק עוף תימני
וזהו .אומנם אנחנו נוסעים אבל הבנים והנכדים צריכים לאכול
 
למעלה