קינמון

yair_bar

New member
מנהל
קינמון

בזמן האחרון יוצא לי לשלב קינמון ביותר ויותר מאכלים.

זה תבלין שבצעירותי די נרתעתי ממנו, אבל אני נהנה לגלות את האיכויות שלו.

זה התחיל בבישול הודי ששילבתי מקלות קינמון בתבשילים.

אחר כך שילבתי קינמון בהכנת אורז לבן (זה מקפיץ מאד טעמים).

לפני שבוע אכלתי בסינג לונג והם שמים קינמון באגרול. בביס הראשון זה מוזר, אבל מהביס השני זה מוצלח ונכון.

כשאני מבשל לילדים מיץ אגסים ושזיפים (מיובשים) אני מוסיף קינמון והם אוהבים.

אילו עוד שילובים יכולים להיות מוצלחים לקינמון בבישול?
 
בעייתית? לא ולא...

גם אני אוהב קינמון במתוקים, בקינוחים ובמאפים, בפרט אילו המכילים תפוחי עץ. מי שמוצא ש "בשר אדום אוהב (?) קינמון" שיבושם לו, תרתי משמע... כמה קינמון בסטייק פילה בקר?
הוא מופיע לעיתים בתערובות של תבלינים (ראס אל חנות, קארי הודי לסוגיו וכד') אך יש להשתמש במתינות רבה. זה תבלין שתלטן מאוד...
 

yair_bar

New member
מנהל
דווקא בקינוחים אני פחות אוהב את השילוב שלו

נגיד בצ'ורוס אם יש גם קינמון מעורבב בסוכר אני פחות מתלהב.
&nbsp
ברוטב לפילה בקר ממיצוי של יין אדום אפשר להוסיף טיפה קינמון. לא?
 
אני גם צמחונית וגם לא אוהבת אלכוהול...לאבאוכל ולא בכלל :)

אמרתי שאני בעייתית

&nbsp
אני מאוד אוהבת צורוס, סינבון, מאפי שמרים וכדוה עם קינמון...בעיקר קינוחים :)
 
במטבח (כמעט) הכל מותר...

אם זה מוצא חן בעיני האוכלים אז למה לא? "מותר" ו"מקובל" אינם מילים נרדפות אבל מה שקובע כאמור הוא טעמם של האוכלים.
אם אתה מכין צלי עם רוטב על בסיס פירות יבשים (אני אישית לא אטעם מזה למרות שזה מן הסתם טעים...) אז קינמון יכול להתאים. קינמון הולך מצוין עם פירות יבשים כמו בקומפוט (...) למשל.
 
אני גם צמחונית אז מעולם לא אכלתי בשר עם קינמון...אני באה

מבית רוסי וזה לא היה נהוג אצלינו :)
 

lustlady

New member
מעולה

בתבשילים עם בשר בקר או עוף טחון כמו קציצות ברוטב או עלי פילו עם בשר טחון..
 

big ass blue

New member
בנאדם מזכיר קומפוט ואף אחד לא כותב כלום?


אני משלב הרבה קינמון בסלטים ובדייסות בוקר.
קינמון הולך טוב גם בפרנץ' טוסט.
 
למעלה