שאלה על חומוס

רוני1955

Active member
שאלה על חומוס

אני נוהג לבשל חומוס, לחלק לשקיות, ולהקפיא. אחרי זמן מוציא שקית מהמקפיא, מפשיר, ומכין ממרח חומוס. כשכל הילדים והנכדות באים, החומוס נגמר ולא מתקלקל. כשאני ואשתי לבד בבית, הכמות גדולה מדי. העניין הוא שאני רוצה להכין מנות קטנות יותר. הבעיה היא שמעבד המזון לא יודע לעבוד טוב עם מנות אישיות. השאלה: האם מישהו ניסה לטחון את החומוס לאחר הבישול, בלי להוסיף את שאר המרכיבים מלבד מים, והקפיא את העיסה? בצורה כזו אוכל להכין מנות קטנות, ואת הטחינה ושאר התבלינים אוכל לערבב ידנית עם מזלג.
 

TCHM

New member
בוודאי, אין בעיה ואפילו נוח יותר

ניתן לטחון חומוס מבושל לאחר צינון למחית והקפיא.
מפשירים ומשתמשים בערבוב ידני או בעזרת מיקסר
עם וו הגיטרה אם זה כמויות קטנות או במעבד מזון
לכמויות גדולות יותר.
 

אבי בן 1231

Well-known member
מה כוונתך "לאחר צינון למחית והקפיא".

חשבתי שאתה גאון שאינו טועה טעויות כתיב.
אולי כדאי עכשיו לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג ולהגיש תלונה נגדך.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא ניסיתי אבל אין שום סיבה שזה לא יצליח

&nbsp
בטחינת החומוס לפני הקפאתו אתה לא משנה שום דבר מלבד המרקם.
&nbsp
מעניין לדעת כמה ימים מחזיק מעמד החומוס המוכן שלך, אצלי הוא מחזיק יותר משבוע במקרר במצב מצויין.
 

superman1234

New member
מניסיון שלי, אתה יכול להקפיא את החומוס

עם שאר המרכיבים (בלי ירק במידה ואתה מוסיף פטרוזיליה לדוגמא) ולהקפיא במנות שמתאימות לך.
אומנם לא ניסיתי, אבל נראה לי שיותר מהפשרה אחת תפגע בטעם ובמרקם.
 

מיקהפ

New member
מבשלת (בד"כ מנביטה קודם) ומקפיאה, מסתייגת מחלק מהתשובות.

אולי אני טועה,
מכיוון שאין לנו אמצעי סגירה ואטימה מוחלטים, טחינת הגרגרים תגדיל את השטח המתחמצן.
הצעה, לנסות כך וכך ולהחליט לפי התוצאות.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מסתייג מחלק מהסתייגותך

יש לנו אפשרות לאטימה די טובה שמספיקה לצורך הקפאה.

כל מה שנכנס אצלי למקפיא מוכנס לשקית נילון חזקה שלאחר שאני שואב ממנה את כל האויר (באמצעות הפה) אני סוגר אותה בצורה אטומה.

כמת האויר שנשארת בתוך השקית היא מזערית והאינדיקציה הטובה לכך היא העובדה שלא נוצר בשקית קרח.
 

אבי בן 1231

Well-known member
רעיון הוצאת האויר עם הפה הוא רעיון מעולה.

יש מכשיר מיוחד לאטימת שקיות, אך רעיון הפה הוא לא פחות טוב, זמין וזול.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אפשר להעזר במשאבה ידנית קטנה, במזרק או אפילו בשואב אבק

&nbsp
כמו כן יש שיטה של טבילת השקית עם תכולתה בכלי עם מים שגורמים לכל האויר לצאת אבל כאמור מנסיוני במטבח שאיבה עם הפה מספיקה למרות שסביר שכמה מילימטרים מעוקבים של אויר אולי יישארו בשקית.
&nbsp
מה שחשוב הוא לקשור את השקית בקשר אוטם כלומר כזה שמבוסס על עניבה ולא של קשירת קצוות כמו שרוך נעליים.
 

אבי בן 1231

Well-known member
בקשר עניבה, כוונתך לקשר לולאה חזק?

יש לי שואב אבקçק קטן שקניתי לניקוי פנים המכונית אנסה באמת. זה רעיון לא רע בכלל.
 

רוני1955

Active member
איטום

הרעיון לעשות ואקום ואטימה מוצא חן בעיני. אני אנסה. יש לי מכשיר שעושה ואקום ואוטם לטובת בישול בסו-וויד. אנסה איתו.
 

פוקסי99

New member
מבחינתי דומה לפלאפל

אני עושה מחית מגרגירי החומוס לא מבושלים מוסיף את שאר החומרים ומקפיא .אחרי שאני מפשיר ומטגן יוצאים כדורי פלאפל.נהדרים לי יש תמיד במקפיא עיסה להכנת פלאפל לכל מקרה
 

אבי בן 1231

Well-known member
אכן, גם אני מכין כמות של עיסה לפאלפל, חלק מקפיא

ובחלק משתמש, העיסה נשמרת טוב במקפיא.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אותו כנ"ל

 

ה דיווה

New member
אם רוצים שהחומוס או הטחינה ישארו

יותר זמן ולא יתקלקל מכינים אותם עם מיץ לימון משומרי ולא עם מיץ לימון טרי,
זה לא פוגם בטעם ונשאר יותר משבוע ימים.
 
למעלה