כעכים ביתיים

superman1234

New member
כעכים ביתיים

רכיבים:
750 גרם קמח לבן רגיל.
3 כפות שמן זית (כ 40 גרם).
1 כפית מלח (כ 10 גרם).
2 כפיות סוכר (כ 30 גרם).
1 ביצה.
25 גרם שמרים טריים (חצי קובייה).
400 מיליליטר בירה לבנה (במקום מים).
אופן ההכנה.
אחרי כ 8 דקות לישה , מוציאים למשטח מקומח ולשים בידיים לקבלת בצק מוצק ולח.
מכניסים לתפיחה ראשונה באווירה לחה.







 

superman1234

New member
אחרי התפיחה מוציאים למשטח עבודה.

מוציאים את האוויר ולשים כמה דקות.
נותנים לבצק לנוח מעט, כ 10 דקות.
מתקבל בצק במשקל 1300 גרם. חילקתי ל 12 יחידות, כל יחידה 108 גרם.
באפיה חלק מהנוזלים יתאיידו ונקבל 12 יחידות במשקל 100 ליחידה.







 

superman1234

New member
מכניסים לתנור לתפיחה שנייה.

אני מניח בתחתית התנור כלי עם מים שייצור סביבה לחה. גם בתפיחה וגם באפייה.
במקרה הנוכחי, ציפיתי את הכעכים בתערובת סומסום, פרג, ושמן זית.

מי שממהר יכול להתפיח במקום אחר ולהפעיל את התנור כך שהתנור יהיה מוכן לאפיה מייד בגמר ההתפחה.
התנור שלנו מתחמם יחסית מהר מאוד. כ 3 דקות לטמפרטורה של 190 מעלות.
אופים כ 35 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות.
מאחר ואני אופה את הכעכים בשתי קומות, אחרי כ 17 דקות אני מסובב את התבניות ומחליף מקומות בין התבניות.
התוצאה לפניכם.







 

raya

Well-known member
אז זהו - נזכרתי שבדרך כלל מבשלים
את הכעכים במים עם NaOH?
זה נראה לי קטלני, אבל בישול נראנ לי שזו דרך פעולה שנעשית לרוב.
בהצלחה!
רעיה
 

superman1234

New member
חס וחלילה עם סודה קאוסטית. [NaOH]. את מתכוונת לסודה לשתיה.

NaHCO3 - סודה לשתיה.
הבייגל המקורי בושל במי מלח עם קרמל בכדי לקבל את הגוון הכהה.
ניסיתי בזמנו בהצלחה לבשל במי מלח עם קפה שחור בכדי לקבל את הגוון הכהה.
נכון להיום אני מבשל במים עם מלח וסודה לשתיה. ובזמן האפיה מתקבל צבע יפה בלי תוספת כלשהי.
ניתן כמובן למרוח את הכעכים לפני האפייה בחלבון ביצה או עם חלב לקבלת גוון יפה.
 

superman1234

New member
קיבלתי הערה בונה שאכן יש שמשתמשים בסודה קאוסטית

במי הבישול של הכעכים.. אפשר לקרוא גם כאן על האפשרויות להכנת מי הבישול.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3892758,00.html

אני בכל אופן לא אשתמש בחומר הזה בגלל היותו חומר מאכל מסוכן בריכוזים נמוכים יחסית.

ד"א , סודה קאוסטית שבאה במגע עם האוויר , מגיבה ספונטנית עם הפחמן הדו חמצני ונוצרת סודה לשתיה...NaHCO3 שבה אני כן משתמש.
בכל מקרה תודה על ההערה.
 
למעלה