שאלה על פול

shron17

New member
תבשיל פול הוא טעים כשהוא חם, אז למה לצנן אותו ?

 

nik19864

New member
שאלה על פול

איך יותר כדאי לאכול אותו, חם או קר ?
 

shron17

New member
פול כמו יתר הקטניות, תמיד טעים יותר כתבשיל חמים.

 

nik19864

New member
התכנון שלי

לבשל את הפול, לטחון אותו, לערבב אותו עם בצל, כמון, שמן זית ומיץ לימון, ולנגב עם פיתה.
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין פול

ראשית בוחר פול לא יבש מידיי בצבע חום ירוק.
משרה לכ10 שעות .שופך את המים ושוטף את הפול מעביר לסיר לחץ ומבשל בתוספת מלח כשעתיים בודק שהפול עדיין שלם מבחוץ ורך מבפנים.
מגיש לכל סועד בצלוחית קטנה כולל מנוזל הבישול.
אני נותן מספר אפשרויות של תוספת .מיץ לימון . תתפלאו אבל מיץ מתפוז חושחש שהוא חמוץ בגוון של טעם תפוז .וכמו כן "בוטנש" שזה סוג של נענע מיובשת ניתן לרכוש "בוטנש" בחנויות של תבלינים עיראקים או בחנויות התבלינים בשוק .לדעת כל אחד מהתוספות מסויף המון
 

פוקסי99

New member
פלאפל מפול

פלאפל מפול המקורי
הפלאפל המקורי הוא מפול ובא ממצרים
אחרי שהשרית פשוט תעשי חתך קטן עם סכין בראש הפול תלחצי חזק בצידו השני והוא ישלף מתוך הקליפה
התהליך הוא מהיר
ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף
לשים לב לאלו שאלרגיים לפול!!!!


1/2 קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציא
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה
בתמונה העיסה
וחשוב בהכנת בטיגון כדורי פלאפל יש לטגן בשמן לא חם מידיי אחרת כדור הפלאפל יהיה חום מבחוץ וחיי מבפנים .נכון לוקח מעט יותר זמן אבל התוצאה נהדרת



 

shron17

New member
פוקסי הקציצות -פול נראות מעולה.

שווה להכין בבית.
 

shron17

New member
פוקסי ,בנושא פול,תודה להערתך החשובה: לשים לב לאלרגיים,

פול יכול להיות מאוד בריא , אבל גם כול להיות קטלני -למי שאלרגיים אליו .
לפני שנה קרה מקרה ממש קשה, כאשר צעיר בן 30 ,היה אלרגי לפול, ואיבד הכרתו
לאחר ארוחת הצהריים שהוגשה במטוס .
הנוסע איבד את הכרתו,ולא ניתן היה להצילו,הרופא שבדק אותו במטוס,קבע את מותו, לאחר מכן,התברר שהיה אלרגי לתבשיל עם פול שהוגש בארוחה.
&nbsp
הפול עלול להיות קטלני:
הפול גורם לאלרגיים אליו ,להרס של כדוריות הדם האדומות ומתבטא בסחרחורת ואיבוד הכרה,מיד לאחר אכילת פול.
למי זה קורה?
רגישות לפול אופיינית לחלק מהאנשים מעדות ספרד, עיראק ,כורדיסטן מרוקו,יוון איטליה
וכיום ישנם מליוני-אנשים בעולם,שבגנטיקה מקושרים לעדות הנ"ל,הרגישים לאכילת פול.
&nbsp
סימני וגילוי מוקדם,לרוב ביוצאי העדות הנ"ל,מתאפיין בחלק מהתינוקות שמשתייכות
שמיד לאחר לידתם מופיעה על עורם צהבת קשה מאוד ברמה הדורשת טיפול ומעקב בבי"ח שנמשך מס' שבועות.
&nbsp
המחסור באנזימי-עיכול:
האלרגיה ל-פול נובעת מחוסר תפקוד של אנזים עיכול שנקרא G6PD (ושמו המלא הוא: גלוקוז 6 פוספט דהידרוגנאז. ) זהו אנזים שאחראי לתקינותם של כדוריות -הדם האדומות.
המחסור באנזים זה גורם לכך שהכדוריות נפגעות-עד כדי הריסתם-בעת אכילת פול,
לכן,ליוצאי -העדות הנ"ל גם לדור שלישי והרביעי,חשוב לערוך להם ולילדיהם בדיקת-אלרגיה לבדיקת רגישות -לפול.
&nbsp
חשוב להיות מודעים לכך,וליידע את הסועדים על קציצות ותבשילים שמכילים פול.
&nbsp
אגב,
אנשים הרגישים לפול ,הם גם רגישים לשימוש באנטיביוטיקה,ולתרופות מכילי -סולפה.
&nbsp
 
למעלה