כך אני מכין ג'פס

oritta17

New member
לא נגיב לצילה המסתתרת מאחורי כוכבית ,זורקת תגובות חסרות שחר.

 

yair_bar

New member
מנהל
לא מבין את התגובה שלך

מותר לגולשים לכתוב עם כוכבית - זו פונקציה שתפוז מאפשרת.
&nbsp
אם משהו ממה שהיא כתבה שגוי כמובן ניתן וראוי לתקן.
&nbsp
לגבי הפחמימות בדקתי ואכן בשניהם (לפי גוגל) אותה כמות פחמימות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין ג'פס

לוקח תפוחי אדמה אדומים (דזירה) .לפי דעתי תפוח אדמה לא טרי יצא טוב יותר
חותך "למקלות" בגודל שאצלי אוהבים מכניס לשקית ניילון . סוגר בקשר ומכניס למקפיא .וכך כאשר אני מכין מחמם שמן בסיר טיגון כאשר השמן חם מעביר את תפוח האדמה לסיר הטיגון .אבל חשוב מאד לעשות זאת בזהירות !!!כדיי לא להיפגע מנתזים של השמן יוצא ג'פס קריספי מבחוץ ורך מבפנים .
 

מיקהפ

New member
וגם הקלוריות דומות, 76-80, 76 בתפוח אדמה,

אם כי אני מאמינה שיש הבדלים (אולי זניחים) בין הזנים.
 

oritta17

New member
פוקסי ,הקפאה זה רעיון מעולה !

אגב,
כדי שהשמן לא יתיז מהמחבת,בעת הנחת מקלוני -הצייפס הקפואים,
כדאי בתחילת חימום השמן,לפזר קצת מלח למחבת,המלח ימנע מהשמן לקפוץ.
 

oritta17

New member
אני הכנתי בתנור ציפס ,אבל קצת אחרת:

במקום לחתוך מקלונים מתפו"א ,
הכנתי מקלונים מארטישוק -ירושלמי .(שמכיל פחות פחמימות.)
לאחר קילוף ושטיפה טובה במים,מניחים את מקלוני הארטישוק הירושלמי -בתבנית עם ניר-אפיה משומן ב-2 כפות שמן,
לאחר מכן, מברישים את המקלונים במעט שמן,ומפזרים מעליהם מלח ומעט עלי-תימין-
ואופים בתנור,במסילה הנמוכה.(הוספתי 5 בצלצלים קטנטנים ,
וכיסיתי אותם במקלוני-הארטישוק.)
מחממים מראש את התנור ל- 220 מעלות חום:
מתחילים באפייה של 10 דקות ב- 220 מעלות,
ומנמיכים ל-180 מעלות חום לעוד 35 דקות ,עד לריכוך והשחמה.
מאוד קל ופשוט להכנה .
הארטשוק הירושלמי כול כך מעודן בטעמו,ודל -בפחמימות.
-ומומלץ מאוד !
 
למעלה