סופ"ש בסימן עוגות

גברת ע

New member
סופ"ש בסימן עוגות


לא יוצא לי לפרסם הרבה , אבל מידי פעם יש לי הבלחות אז רציתי לשתף בכמה דברים שהכנתי הסופ"ש
 

גברת ע

New member
עוגת בננה - שוקו ציפס טיבעונית


למה טבעונית? סתם

משהו שברגע האחרון בשישי בצהריים התחשק לי להכין.
השתמשתי בקמח כוסמין

 

גברת ע

New member
בשמחה

בננה שוקו צ’יפס טבעוני:
בקערה אחת שמים: חצי כוס סוכר חום, 2 כוסות קמח כוסמין, שקית אבקת אפייה (אפשר להחליף בקמח תופח במקום קמח כוסמין ואבקת אפייה), חצי כפית סודה לשתייה. מערבבים.
בקערה שנייה שמים: 200 גרם רסק תפוחים (השתמשתי בסוג לא ממותק), 5 בננות בשלות מאוד מעוכות, 2/3 כוס שמן, כוס מיץ תפוזים (אפשר להחליף במים אני שילבתי תפוזים ומים). מערבבים.
מוסיפים מקערת הקמח/בסוכר לקערת הרטובים בהדרגה ומערבבים, לקראת סוף הקמח מוסיפים לתוכו שוקו צ’יפס ואז מערבבים לתוך הרטובים.
מחלקים בשתי תבניות (השתמשתי באינגליש קייק של ניקול מקרטון) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 לכ30-40 דקות (תלוי תנור) אני הייתי צריכה קצת יותר.
&nbsp
 

גברת ע

New member
חיתוכיות לימון


אני מאוד אוהבת קינוחים שהם קצת חמוצים: מרנג לימון, פאי לימון, פבלובה וכו.
&nbsp
בערוץ FOOD NETWORK יש תוכנית THE PIONER WOMAN שאני מאוד אוהבת וכבר יצא לי להכין כמה מתכונים מהתוכנית שלה.
הוזמנתי לארוחה בשבת בערב ולא היה לי נעים להגיע בידיים ריקות, אז החלטתי להכין את החיתוכיות ולסדר בכלי יפה שגם יהיה כמתנה.
&nbsp
&nbsp

 

גברת ע

New member
מתכון

מתכון לחיתוכיות לימון
מצרכים לבצק:
2. כוסות קמח (רגיל)
חצי כוס סוכר
1/4 כפית מלח
220 גרם (בערך כוס) חמאה רכה (לא מומסת לגמרי או נוזלית)
מצרכים למילוי:
1.5 כוס סוכר
1/4 כוס קמח
4 ביצים גדולות
4 לימונים גדולים: לגרד את הקליפה שתהיה ערימה חביבה של הקליפה (מגורד על קטן) ולסחוט טוב עד הטיפה האחרונה את הלימונים (לפני הסחיטה קצת עברתי על הלימונים עם מערוך- זה משחרר את המיץ)
אבקת סוכר.
הכנה:
לבצק:
1. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים לבנים על המוןןןןן חמאה (לא החמאה שבמתכון) ואחכ עם עוד קצת חמאה.
2. מערבבים ביחד: קמח, סוכר (של הבצק) ומלח.
מוסיפים את החמאה מערבבים הכל עד שזה אחיד ובצורת מעין פירורים.
3. לוחצים עם האצבעות את הבצק לתבנית המשומנת באופן שווה ומכניסים לתנור לכ20 דקות עד שזה קצת זהוב בקצוות.
למילוי:
1. מערבבים את הסוכר של המילוי והקמח, שוברים לבפנים את הביצים ומערבבים טוב עד שזה אחיד, מוסיפים את מיץ הלימון והקליפה המגורדת ומערבבים עד שזה אחיד. אני ערבבתי עם המקציף הידני היה הכי נוח.
2. שופכים על הבצק שיצא מהתנור, להשתדל שיהיה אחיד, מחזירים לתנור לעוד 20 דקות.
3. אחרי שזה מוכן ומתקרר קצת מעבירים למקרר לשעתיים (אם אפשר אז גם יותר).
4. מפזרים אבקת סוכר וחותכים לריבועים לפני הגשה
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

גברת ע

New member
שמרים קינמון STICKY BUNS

גם משהו שראיתי בתוכנית של החלוצה ואמרתי שאני חייבת לנסות.
&nbsp
בהתחלה זה הרגיש לי קצת מסובך ואמרתי לעצמי, אין סיכוי שאני מצליחה, גם הכנת הבצק הייתה שונה לגמרי מאיך שאני מכירה.
מפה לשם יצא מצויין והפיץ ריח מדהים בכל הבית.

 
למעלה