הרינג כבוש - אפשר לשלב במתכונים ?

milch

New member
הרינג או מטיאס

אין מטיאס בארץ!
בקושי בהולנד בדוכני הרחוב.
 

milch

New member
אין מטיאס בארץ!!! לא קיים!!!

את לא יודעת מה זה מטיאס...ואומרת מתוך בורות:
"בערך כמו לאמר שאין חומוס בארץ"
 

cobeh

New member
תודה רבה.

נראה לי שזה הרינג מהסוג שלא נמס בפה. המרקם אפילו קצת קשיח ביחס למוצר מהסוג הזה. את יכולה אולי להמליץ על תבשיל מסוג מסוים ? אולי סתם לבשל ברוטב עגבניות ?
תודה.
 

milch

New member
מירי'לה

...ובהקבלה, לא כל מי שממוצא עירקי הוא מומחה וידען בעניני קובה!
אם תרצי לדעת את הקשר בין מטיאס להרינג ואת העובדות בכלל, אשמח להסביר לך.
צניעות וחוסר ידע לא מביישים, ההיפך כן.
 

yair_bar

New member
מנהל
מלבד נסיון להעליב - תסביר כיצד התשובה הייתה סבירה ומקובלת

כיצד בדיוק היא סייעה או קידמה את הגולש שהגיע ושאל אותה?
&nbsp
ובתשובה שלך תתייחס בבקשה גם לתגובה של אותו גולש.
&nbsp
הפורום לא של המשפחה שלי, אבל אם מגיע גולש ושואל איך ניתן לשלב במתכון דג ואומרים לו קודם כל בכותרת שהשאלה שלו מוזרה ובתשובה אומרים לו תנסה ותטעם ותמציא מתכון זה לא הייעוד של הפורום ולא תשובה לשאלה של הגולש
&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
אני באמת לא מבין כלום בדגים

אשמח אם תסביר את נושא המטיאס.
&nbsp
מוכרים משהו אחר וקוראים לו מטיאס? האם לא יכול להיות שיש מקומות שמייבאים את הדבר האמיתי?
 

cobeh

New member
הרינג כבוש - אפשר לשלב במתכונים ?

'פילה דג הרינג מלוח בשמן ובצל' של דלידג. אפשר להוסיף את זה לתבשילים ? אולי רוטב לפסטה ? שקשוקה ?
תודה מראש.
 

milch

New member
אתה לא היחיד שלא מבין כלום ויפה שבקשת הסבר


כן, מוכרים דג הרינג בוגר יותר שנצבע באדום-חום, כך נוהגים הרמאים!
כל המשפחה היא דגי הרינג בשלבי חיים שונים.
מטיאס בהולנדית = בתולה! והכוונה לדג חדש/צעיר שעדיין אין לו/לה ביצים. דגים אותו בים הצפוני והמזרחי קרוב לחופי דנמרק. תקופת הדייג קצרה מאד אמצע מאי-אמצע יוני ולכן הוא כ"כ נדיר. צבע בשרו אדמדם-חום בהיר.
בסביבות אוגוסט, הדגים גדלו ושמנו וזה השלב בו נקראים "שמעלץ הרינג" (הרינג שומני). אלה עדיין דגים שטעימים לאכילה במצב מומלח/כבוש.
אחרי זה, עד נובמבר-דצמבר ממשיכים לגדול ולהתבגר ומגיעים למשקלים של 700-800 גרם ליחידה (לא פגשתי כאלה בארץ). הבשר שלהם קשה יותר ועדיף להכין מהם הרינג בתחמיץ שמרכך מעט את בשרם.
לתאבון!
 

yair_bar

New member
מנהל
ואם חנויות הדגים האיכותיות כותבות שהן מוכרות

מטיאס הולנדי אמיתי ואת ההסבר על הדגים שמאד קרוב למה שכתבת פה - אז הן לא מוכרות את הדבר האמיתי?
&nbsp
אני מדבר על אתר שקניתי ממנו פעם או פעמיים ונחשב מאד איכותי ואמין (ובמאמר מוסגר לא זול).
&nbsp
אני בספק אם הם היו מרמים ומסכנים את שמן - הרי מי שמחפש את הדבר האמיתי ומוכן לשלם לא מעט וודאי ייע לזהות את ההבדל. לא?
&nbsp
&nbsp
 

milch

New member
פנית אלי בפרטי עם אותה שאלה

אתה רשאי להעתיק מאת תשובתי לדפי הפורום.
 

רוני1955

Active member
שאלה מוזרה.

אפשר הכל. יצא טעים? לא יודע. נסה ותראה. ככה ממציאים מתכונים.
 

cobeh

New member
השאלה בסדר גמור

לא התכוונתי לשאול אם זה אפשרי פיזית להוסיף דג מלוח למנה כזו או אחרת. נראה לי שהדברים מובנים מאליהם.
 

yair_bar

New member
מנהל
איך התשובה אמורה לקדם את השואל?

ולמה להגיד עליה שהיא מוזרה?
&nbsp
יש לו כנראה קופסא ושאל אם למישהו יש רעיונות כיצד לשלב במתכון.
&nbsp
מה עוזר לו שאתה אומר לו שהשאלה שלו מוזרה ושינסה וככה ימציא מתכון?
 

רוני1955

Active member
תקרא את השאלה שלו בעיון.

הוא לא ביקש רעיונות. הוא שאל אם אפשר.
לכל אחד יש את ההעדפות שלו באוכל. יכול להיות שלאחד זה יהיה מגעיל ולאחר יהיה טעים. מישהו יודע מה ההעדפות של השואל? אין אסור ומותר באוכל (מלבד מה שעלול להזיק). מכיוון שכך, אפשר לנסות. הרי כל המתכונים שיש בעולם נעשו ככה. מישהו ניסה משהו, ראה כי טוב, ופרסם. לכן השאלה נראית לי מוזרה.
יש לך בעיה עם התשובות שלי?
 

yair_bar

New member
מנהל
באמת הבנת את שאלתו אם אפשר טכנית?

לי השאלה הייתה מאד ברורה והוא הביא גם כמה דוגמאות. לרגע לא חשבתי שהוא בא לבקש אישור מהפורום לנסות לשלב במתכונים אלא שאל אם יתאים ולמה יתאים.
&nbsp
התשובה שלך יכולה לגרום לגולש רגיל לא לחזור לפורום אחרי זה.
&nbsp
ראית שגם הוא הגיב באותה צורה כמוני.
 

רוני1955

Active member
אני הבנתי מצוין את השאלה.

עניתי בדיוק למה שהוא התכוון. לא האם אפשר טכנית, אלא איך זה מסתדר מבחינת טעמים. ובדיוק לזה עניתי. מנסים וטועמים.
מי שמצליח לגרש גולשים מהפורום הזה, זה לא אני........
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה באמת חושב שגולש שנכנס לשאול את החברים אם זה יתאים

התשובה צריכה להיות שינסה לבד ויטעם? זו מטרת הפורום - להגיד לשואל לנסות לבד את השאלה שלו ולטעום? בשביל זה הוא צריך פורום מתכונים? כדי שיגידו לו לנסות ולטעום?
 

רוני1955

Active member
בוודאי שכן.

דוגמה: אני מתעב אבוקדו. נניח ומישהו ישאל עם מה אפשר לשלב אבוקדו, הדעה שלי היא שהמקום היחידי שבו אפשר לשלב אבוקדו זה עם פח האשפה. אז מה זה אומר? שהוא לא צריך לנסות לבד? אם כולם תמיד יעשו רק מה שניסו קודם, מי ימציא מתכונים חדשים? כמה פעמים אתה עצמך עשית נסיונות קולינאריים סתם ככה, וזה הצליח?
 

yair_bar

New member
מנהל
בשביל מה ההתחכמות?

אם מישהו שואל מה אפשר לשלב עם אבוקדו ואתה לא אוהב אבוקדו - אל תענה כי אתה לא אינפורמטיבי לשואל. הוא כן אוהב והוא מחפש עם מה לשלב.
&nbsp
אם הוא היה רוצה לעשות ניסוי וטעימה הוא היה עושה בלי להכנס לבקש רעיונות.
&nbsp
אם הוא נכנס הוא מצפה שייתנו לו רעיונות לשילוב ומתכונים רלוונטיים
&nbsp
 

רוני1955

Active member
לסיום (לפחות מבחינתי)

אתה צודק, כי אתה המנהל ועל פיך יקום ויפול דבר.
אני מתנצל שהבעתי את דעתי הנחרצת, ששונה מדעתך המלומדת.
 
למעלה