מחפש שיטה להכין ירקות על הגז, בלי מים ובלי שמן

DANIAVNI

Well-known member
תהליך האפייה בתנור

מבוסס על השחמה חיצונית ו/או בישול "יבש" או חצי יבש(מעט נוזל ביחס לבישול בסיר ) של החלקים הפנימיים בחום .

כל הפרמטרים הללו מושגים בסוו-וויד + חריכה חיצונית ב-SEARZAL
כשבנוסף לכך יש "בונוס" שבורחים מהפריט המבושל בסוויד פחות נוזלים
לעומת תהליך הצלייה.

האפקט הסופי דומה לצליית תנור .

לגבי חיתוכי הירקות

נכון שהשואל לא שאל ובכל זאת לנוכח הגזירות הקולינאריות שגזר על עצמו
מצאתי לנכון להוסיף נושאים אלה.
 

DANIAVNI

Well-known member
אני מנסה לזרום ולעזור בתשובות מבלי לנקוט עמדה שיפוטית

כלפי הרגלי התזונה שלו

תמיד יש עוד מיליון דברים לאמר על כל עניין
והעיקר כאן הוא העזרה
 

DANIAVNI

Well-known member
להבנתי אין לו בעיית תקציב

ואת זאת אני למד מן המשפט הבא

" שמעתי על הסירים המיוחדים שלא נדבקים, אבל אומרים עליהם שהם מפרישים חומרים רעילים, לא מפתיע.."

הסירים הללו שעליהם אני חושב שהוא מדבר די יקרים ויותר מטכנולוגיית סוויד
שאפשר באמצעים מאולתרים לממן בעלות של כ-400 שח גג

אילו לא היה קונה תנור מסיבה כלכלית יכול היה לקנות טוסטר אובן קטן
ואם לא קנה אז כנראה שהנושא הכספי הוא לא האישיו כאן.
 

earlboykins

New member
מחפש שיטה להכין ירקות על הגז, בלי מים ובלי שמן

נורא היינו רוצים שייצא טעים כמו בתנור. אבל אין לנו תנור ולא יהיה בקרוב. אנחנו לא מטגגנים ולא משתמשים באף טיפת שמן (בואו לא נפתח דיון על זה..)
הקורבנות המיועדים הם תפוחי אדמה, קישואים וכל מיני.
ניסיתי לעשות stir fry, יעני מוקפץ כזה, זה כמובן יוצא קרוב יותר לקריספי מאשר בישול, אבל לא עושה את העבודה שחיפשנו. שמעתי על הסירים המיוחדים שלא נדבקים, אבל אומרים עליהם שהם מפרישים חומרים רעילים, לא מפתיע..

רעיונות?
 

רוני1955

Active member
ירקות

תפוחי אדמה: לוקחים כמה תפוחי אדמה בינוניים, שוטפים היטב ולא מקלפים. חוצים כל אחד אבל לא עד הסוף. דוחפים לחריץ חמאה, רוזמרין או טימין, קצת מלח גס, ועוטפים בנייר אלומיניום. מכניסים לסיר ושמים על אש בינונית. מכסים עם מכסה, ומחכים כשעה. פותחים את המכסה ולוחצים קצת על תפוח אדמה לראות אם הוא כבר רך. ממשיכים עד שמתרכך.
פלפלים אפשר לקלות ישירות על האש, אבל בזהירות שלא ישרף, להפוך מדי פעם.
גם חצילים אפשר לקלות על האש ולעשות סלט חצילים משגע.
 

רוני1955

Active member
זה מזכיר לי.

מי ששומר מאד, לא משתמש בנייר אלומיניום, לא מעשן, לא משתמש בשמן, לא משתמש בסלולר, ימות בריא.
 

superman1234

New member
לי זה מזכיר שארתור דנט הוא תותח בישולים.

אבל אני מקווה עבורו שהוא לא משתמש בסירים/מחבתות אלומיניום.

בכל פורום תמצא כמה כותבים הזויים שכנראה משעמם להם והדרך היחידה שבה הם יכולים להעביר את הזמן הוא קשקוש בפורום וזאת בגלל אי יכולת כלכלית לדברים מהנים יותר.

המסקנה מהקישור שהבאתי היא :

אם כך, מה עושים? מנסים כרגיל להקפיד על צריכה של תזונה מאוזנת ומגוונת ומשתדלים להמעיט בצריכת מזון מתועש. עם זאת, חשוב לזכור שעלינו לבשל את המזון ולשמור אותו בכלי כלשהו. לשימוש בחומרים שונים עלולות להיות השלכות שונות על בריאותנו בין אם בשל הרכב הכלי או מידת השימור של המזון ואיכותו. לכן, אין סיבה לזרוק את רדיד האלומיניום ואפשר להמשיך להשתמש בו באופן מחושב ומושכל בהתאם לנסיבות ולצרכים.

https://davidson.weizmann.ac.il/online/reasonabledoubt/האם-רדיד-אלומיניום-מסוכן
 

רוני1955

Active member
אולי לא הובנתי.

אני לא מזלזל בארתור דנט.
אני רק חושב שיש גבול לנושא. לא מים, לא שמן, לא נייר אלומיניום, ובטח יש עוד. צריך גם לאכול ולחיות.
 

superman1234

New member
רוני ידידי, אני כן מזלזל בארתור דנט.


 
אהבתי !

כאמור

בכל פורום תמצא כמה כותבים הזויים שכנראה משעמם להם והדרך היחידה שבה הם יכולים להעביר את הזמן הוא קשקוש בפורום וזאת בגלל אי יכולת כלכלית לדברים מהנים יותר.

<font>ואתה? </font>
superman1234
כותב ברוב הפורומים בפרדס .....
 

אבי בן 1231

Well-known member
גם לי זה מזכיר.

ש ......... בכל פורום נמצא כמה כותבים הזויים שכנראה משעמם להם והדרך היחידה שבה הם יכולים להעביר את הזמן הוא קשקוש בפורום וזאת בגלל אי יכולת כלכלית לדברים מהנים יותר.
 

ornme1

New member
יש בחנויות כלי בית כלי נירוסטה לקליית חצילים ופילפלים

על הכיריים.
מתקרא חציליה.
ראה כאן: https://www.youtube.com/watch?v=3MMWmo1LKXc
מתואר כמחבת, אבל זה לא מחבת.
רכשתי כזה בחנות של נעמן, עשוי נירוסטה. שם קראו לזה קולה חצילים ופלפלים.

מכינה שיפודי ירקות, קולה חצילים, פלפלים, תפוחי אדמה, טעם של גריל פחמים.
 

DANIAVNI

Well-known member
אני חושב שכדאי שתתעניינו בטכנולגיית הסו ויד

https://www.sousvide.co.il/recipes/בייבי-תפוחי-אדמה-מדורה-sousvide/

זה מתכון לתפוחי אדמה טעימים בלי טיגון ועם כל הטעם ואפשר להכין כל דבר
בטכנולוגייה זו .( ביסודו של דבר זה מיועד לבשרים אבל גם ירקות אפשר לעשות למרות שבמרבית האתרים מדברים על סטייקים וצלי עוף וצלי בקר).

העסק של הסויד לא זול כשמשתמשים במוצרים מקוריים
אבל חיפוש בגוגל ייתן לכם אפשרויות זולות יותר למשל זה
http://www.buybycall.co.il/articles/14819/סוויד-בזול

רק הערה אחת
אל תתפשרו על איכות שקיות הפלסטיק מבחינת ה-BPA

או שתוכלו גם להשתמש באידוי ירקות
https://www.thekitchn.com/how-to-steam-vegetables-cooking-lessons-from-the-kitchn-108512

או שתתעניינו ב- RAW FOOD ותשקיעו במכשירים שהם קוצצים/חותכים ירקות
בצורות מעניינות כמו SPIRALIZER
מכשיר שיכול לחתוך קישואים לדפים דקים
מנדולינות שונות
וכו'
 

DANIAVNI

Well-known member
להערכתי המחיר עוד יירד

כי כל מה שצריך זה שבסיר לבישול איטי ( CROCKPOT)
ישימו טמפרטורה נמוכה של 65 צלזיוס ו-80 צלזיוס

או שאפילו פלטות אינדוקציה יתנו חום כזה
 

רוני1955

Active member
לא הייתי בונה על זה.

הטמפרטורה חייבת להיות מאד מדויקת, ולשם כך צריך סחרור של המים. גם הדיוק של סיר לבישול איטי או אינדוקציה זה לא בתחום הדיוק שצריך לבישול בואקום.
 
למעלה