מישי מכירה ויכולה להמליץ? אופה פיתות ופיצות חשמלי? ראו קישור

רוני1955

Active member
אופה פיתות

לי זה נראה מאד קטן, ומתאים אולי לפיצה בגודל של פיתה. אני אופה פיתות ופיצות. לכל אחד מהם יש לי מכשיר אחר.



 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לי יש מכשיר אחד שאופה את שניהם

&nbsp
&nbsp
קוראים לו תנור ביתי.
&nbsp
אגב להכנת לפיתות מספיקה מחבת.
 

רוני1955

Active member
גם לי יש תנור ביתי.

כשאני מכין פיצות, אני מכין 4 כל נגלה, כי זה מה שיוצא לי מ 1 ק"ג קמח.כשיש אירוע עם יותר אורחים, כמו למשל חג שבועות, אני מכין 6 או 8 פיצות. בתנור ביתי זה לוקח כ 15 עד 20 דקות כל פיצה. בטאבון החשמלי שלי, שעלה 150 ש"ח בדאלית אל כרמל, אני מוציא פיצה אפויה כל 4 דקות.
בשביל לא לתפוס את כל שטח השולחן, בניתי מתקן לערום את הפיצות אחת מעל השניה.
כשעושים פיתה במחבת, צריך להפוך אותה. בסיר הפיתות שלי אני לא צריך להפוך, ואופה כל פיתה 55 שניות.
ברור שכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון. אני רק מספר איך אני מכין.

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קודם כל אתה צודק

&nbsp
השואל לא כתב מה ההספק הדרוש לו כלומר כמה פיתות/פיצות הוא מעוניין להכין בנגלה אז רק ציינתי אפשרויות נוספות.
&nbsp
אגב לי בתנור הביתי לוקח משהו כמו 7 עד 8 דקות לפיצה בחום המירבי (250 מע"צ).
&nbsp
אגב סחתיין על המתקן, נראה יפה מאד
 

גולי233

New member
אני הנחתי אבן שמוט בתחתית התנור

עליה אני אופה את הפיצות. אני מחמם את התנור למקסימום ומוציא פיצות נהדרות בכ-5-6 דקות אפייה. פחות או יותר אותה עלות, האבן עלתה לי באיזור ה-60-80 ש"ח אם אני זוכר נכון.
&nbsp
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין

מזמן סיר הפיתות אשר רכשתי נמצא במחסן באגף הכלים ללא שימוש
שולח לכם את השיטה אשר אני מכין פיתות ויוצאות נהדרות. השבוע הכנתי פיתות בשיטה הזאת ויצאו נהדר
ואז החלטתי לאפות בבית
חשבתי לעצמי איך בתהליך התעשייתי הפיתות יוצאות מוצלחות?
עשיתי סקירה בזכרון בראשי, ונזכרתי שהפיתות המוצלחות ביותר מתקבלות מתנור תעשייתי אשר בו מניחים את הבצק על משטח עגול
אשר מסתובב, הבצק נכנס לתוך תנור אשר מכיל גופי חימום מעל, סיבוב הפלטה לוקח כשני דקות ויוצאות פיתות נהדרות,
אומנם תנור כזה אין לי אבל התנור הביתי מכיל גוף חימום עליון ובמצב גריל החום מספיק גבוה לאפיית פיתות מהירה
אז ככה
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
2 כפיות מלח
כ2 כוסות מים חמימים


שופך את הקמח לקערת המיקסר
עושה גומה במרכז מוסיף את השמרים וכף הסוכר, מוסיף 3/4 כוס מים חמימים(חמים מספיק אבל ניתן לטבול אצבע מבלי להכוות)
מערבב טיפה את המים השמרים והסוכר תוך גריפת קמח לקבלת עיסה דלילה ומשאיר כך כ15 דקות.
לאחר 1/4 שעה כאשר העיסה תוססת ומכסה את כל הקמח כמעט,
עושה גומה נוספת בצידי הקערה ומוסיף את המלח
מפעיל את המיקסר ומוסיף את שארית המים
מכין כוס מים חמימים ותוך כדי לישת הבצק מוסיף מים עד קבלת בצק חלק ולא דביק.
ואיך אני בודק שהבצק מוכן: מפעיל את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר עם הבצק לא נדבק לתחתית הקערה והקערה מבריקה בתחתית ללא בצק דבוק אז הוא מוכן.
מוציא מהקערה עם ידיים מקומחות וממשיך ללוש את הבצק בתנועות קיפול בין הידיים כן ככה באוויר.
מכין קערה גדולה (קערת המיקסר קטנה לכמות ההתפחה ולא מאפשרת לבצק לתפוח כרצונו) שם את הבצק בקערה מכסה הייטב עם נילון נצמד ושם בצד לשעה לפחות
(בגלל שהשתמשתי במים חמימים ההתפחה לוקחת פחות זמן)
מכין משטח עבודה מוציא את הבצק מהקערה שימו לב שהבצק נהיה שערות שערות וזה אומר שההתפחה מעולה.
לש את הבצק על משטח השיש להוצאת האוויר(אפילו שומעים).
קורע מהגוש בצק בגודל של כשני כדורי פינק פונק, מניח על השיש ועם מערוך מרדד לגודל הפיתה ומניח בצד על השיש,
וממשיך כך עם כל הבצק, צריכות להתקבל כ20 פיתות.
משאיר את הבצק המרודד לפיתה על השיש כ1/2 שעה שיתפח מעט שוב.
מכוון את התנור למצב גריל החם ביותר, מכניס תבנית בשליש העליון בתנור, סוגר למספר דקות שהתבנית תתחמם הייטב.
כאשר התבנית חמה מושך עם כפפה את התבנית(זהירות!!התבנית חמה מאד ולעיתים מגבת לא תספיק לבידוד החום) לחצי מרוחבה
מרים עם תרווד את בצק הפיתה הופך ומניח על התבנית, ולמה הופך?? כאשר הבצק המרודד תופח החלק העליון בא במגע עם האויר ומתקשה מעט, ולכן כאשר אני מניח אותו בתבנית על החלק הקשה הפיתה בתהליך האפיה לא נדבקת.
לאחר שהנחתי 4 פיתות מכניס לתנור .
לאחר כדקה או דקה וחצי(תלוי בתנור) הפיתה מתנפחת כמו בלון ואז הופכים אותה לעוד כדקה.
מוצאים מהתנור מניחים על מגבת וחשוב לכסות עם מגבת כדי שאדי החום והלחות ירככו את הפיתות.
וכך להמשיך את גמר כל הפיתות.
עם רוצים להכין פיתה עיראקית: משתמשים באותה השיטה, אבל מרדדים את הבצק דק יותר ולא מתפיחים שוב אלה ישר לתבנית
אומנם הכתיבה שלי וההסברים נראים ארוכים אבל התהליך מהיר ופשוט
כל טוב
מתכונים >>

 

פוקסי99

New member
בקשר לפיצה

אני מניח את התבנית בחום של 250 בחלק התחתון של התנור לאחר כ5 דקות בודק שהתחתית של הפיצה השחימה וקריספית ואז מרים את התבנית לשליש העליון של התנור.

 

DANIAVNI

Well-known member
האם אפשר להכין בשליש העליון ורק בסוף לשים בתחתון לקריספיות?

אני שואל כדי ללמוד יותר
 
למעלה