אורז אדום עם רסק עגבניות 28°

לא חיכיתי למתכון שהגיעה ממנ. אחרי ששלי

כבר היה מוכן.

רוצה לעשות סדר. אני מתה על חמותי. היא כמו אמא שלי אולי יותר. מאמינה שהבלבול נובע מטעויות אנוש. אני נצמדת למתכונים אחרים "זוכרים" בעל פה ומשמיטים פרטים. אני לשניה לא מאמינה שהיא מחבלת בי
.

זה מה שהכנתי. אחרי שהכנתי היא שלחה מתכון 4 גזר מגורד גס על כוס אורז. נשמע לי לא הגיוני.

במתכון שאעלה מיד שכחתי (רואים?) את הגזר. יש להוסיף 2 גזרים מגורדים. יצא אחלה.

מה שאני לא מבינה איך עם כל כך הרבה רסק עגבניות האורז לא יוצא אדום כמו עגבניה חחח

 
שכחתי לציין במתכון שהעלתי בתמונה

2 גזרים.

מסקנות. יותר מלח. את הגזר לטגן קצת יחד עם הבצל. כי הוא לא התפזר לי.

מדהים בעיני שלא משנה כמה רסק עגבניות שמים ובאיזה ריכוז, האורז עדיין יוצא בהיר
 
אורז אדום עם רסק עגבניות 28°

יש המון מתכונים כולם עם "קופסת רסק עגבניות". ומרק עוף. מנסיון שלי זה לא מצליח.

אני רוצה מתכון עם רסק עגבניות 28-30° ובלי מרק עוף שמדביק לי את האורז.

המתכון של חמותי שעובד אצלב נפלא. לא עובד אצלי.

אם למישהו יש מתכון מוצלח. אשמח.
 

oritta17

New member
אז אולי כדאי שתקלידי את המתכון שיש לך,

כדי להשיב צריך לראות מה רשום במתכון,
(מכיוון שאם כמות המים גדולה מדי ,ביחס לאורז ולמיץ עגבניות ,זה מה שגורם
להדבקת -האורז.)
&nbsp
 
במהלך השנים היא התכחשה שאמרה לי

לשים מרק עוף חחחח אז באמת נמאס לי לנסות. לקח לי 30 שנה ללמוד לעשות אורז לבן.

מטגנים בצל וגזר
מוסיפים 1.5 כוסות מים על כל כוס אורז
1.5 כף רסק עגבניות 28-30°
1/2 כפית מלח (לטעום)
קצת גריל עוף (קצת
)
כשזה חם-רותח להוסיף את האורז השטוף (אחר"כ אמרה שהיא מטגנת אותו):....

על אש בינונית ומעבירים לאש קטנה ל-20 דקות. לבחוש פעם אחת כדי שלא ידבק ולבשל כך מכוסה היטב
 

oritta17

New member
תשובה לאיה :נראה לי שמצאתי את הבעייה,,

&nbsp
במתכון הזה ,לא מרטיבים ולא שוטפים את האורז,אלא משתמשים באורז יבש,
וזו הסיבה שיוצא לך רטוב ודביק.
 

oritta17

New member
לארתור,גם בבתי -מלון הם לא שוטפים אורז,,

קיבלתי את המידע משף שעובד בבית -מלון,
והם מכינים את אורז המבושל ללא שטיפה.
 
אני לא מקבלת הודעות מתפוז כך שרק עכשיו

ראיתי. בנתיים כבר האורז נגמר :).

אני לא שוטפת אלא מטגנת. הסיבה לכך שהוא היה יוצא דביק היתה הערבוב. נהגצי לערבב טוב טוב. נראה היה שזה הגיוני כדי שרסק העגבניות יגיע לכל גרגר :)D
 

milch

New member
המלצה

טוב עשית שפנית לפורום. נסי לחפש מתכון במרשתת.
אל תתיאשי, כך זה אצל הרוב, יש גם חמיות לא קנאיות.
לרוב אל תסמכי על מתכון של חמות, זה מתכון לכישלון.
קחי בחשבון שהיא רואה בך מעין אויב...קודם גזלת ממנה את בנה ועכשיו את רוצה גם להתחרות בה בתבשיליה...
.
אני לא מכותב מנסיון אישי, חמותי מעולם לא היתה בשלנית, אך משיחות רבות הבנתי ש"תחרות בישול" בין נשים מקורבות, לרוב לא תניב תבשיל אכיל.
לצערי לא אוכל לעזור עם מתכון במיקרה הזה.
 

oritta17

New member
מאיפה הבאת את זה- milch

אולי,,המונחים הנ"ל שציינת,היו שייכים לימי -הביניים, או אולי לדורות הקודמים,
הכול עניין של שיטות בישול ולא מעבר לכך.
&nbsp
בימינו הכלה היא כמו בת וחלק במשפחה,היא לא אוייב, ואין שום תחושות גזל / מתחרה,
הרי כול אימא מייחלת לרגע הגדול,בו הבן שלה יתחתן ייצא לחיים-,ושאשתו תאכיל אותו באוכל הכי טעים שיש.
&nbsp
מה שכן ,לא כול סבתא שמוכשרת בבישול,יודעת ללמד את הבת /הכלה את תורת -בישול,
ולא כול כלה צעירה יכולה לבשל ברמת -הניסיון של חמותה,המנוסה בבישול הרבה שנים.
&nbsp
הכרתי נשים מבוגרות שלא ממש מדייקות בכמויות של המוצרים,והתבשילים יוצאים להם נפלא והן מבשלות לפי תחושת-הרגש.
אישה מבוגרת סיפרה לי, כי הכלה שלה קנתה משקל לשקול בדיוק של גרמים ב-כמויות שיש להוסיף לכול תבשיל,וזה בשבילה נראה עולם חדש, כי היא עצמה ואחיותיה המבוגרות יודעות לבשל היטב והכול רק לפי תחושת-רגש ו- "לפי-העין ",
ולכן זו גם הסיבה שהיא אפילו לא מצליחה ללמד את הבת הגדלה שלה, שרוצה לבשל בדיוק כמו-הבישול של אימא,כי את הרגש הזה קשה לה ללמד,כי צריך הרבה רגש בבישול,
&nbsp
-הבת רוצה לרשום מתכונים מדוייקים-ואין לה מדוייקים לתת, לכן זה לא לא מסתדר לבת שלה לבשל כמוה --רק לפי כמויות -"שרואים בעין".
היא גם אמרה שבבישול שלה לא מודדים כוסות של מים לאורז, אלא ממלאים מים עד לגובה האורז, ואז מוסיפים בערך עוד ס"מ וחצי של מים,,שרואים לפי העין ,היו מהדקים מגבת מתחת למכסה ומכסים, לספיגת האדים .
זו השיטה של הסבתות בהתחלה אמנם היו קצת טעויות, ועם הזמן הצליחה לבשל היטב לפי הרגש והעין,אבל את זה - אי אפשר ללמד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

milch

New member
מאיפה הבאתי את זה?

מהחיים, את כנראה צעירה מדי כדי לדעת מספיק על החיים ויחסי חמיות-כלות. העובדות שאינך מכירה את התופעה שתארתי, לא מצביעות על כך שהיא לא קיימת.

מה שעבר מימי הביניים ואולי מדורות קודמים, זה לא רק מתכונים אלא גם המנהג של לעוות אותם בעת מסירתם. זה מאד מקובל גם בין נשים (שכנות וחברות לעבודה) וחברות.

ההסבר שצרפת לנסיון הניגוח שלך הוא מיותר לגמרי. לא שאלתי לעצתו של אף אחד וד"א את כל רזי בישול האורז לסוגיו אני מכיר היטב.
 

oritta17

New member
הגיל לא קשור לעניין האוכל,,

בכדי להבהיר את העניין, גם במשפחתי ישנן כלות צעירות, והיחס של הכלות עם ההורים מאוד לבבי, היחס בדיוק כאל בנות -משפחה,והכול נעשה תוך קבלה מלאה, הבנה ומתן עזרה בכול תחום,וגם בנושא הבישול והמטבח.
&nbsp
אצלינו מעולם לא קראו לכלה אויב ,או מתחרה, נהפוכו ,כול כלה היא נסיכה !
ולכן ,לי אישית זה נשמע מאוד מגוחך וממש מוזר,שישנו מישהו בעולמינו,או מישהי -או כאלה שמעלים בדעתם לקרוא לכלתם, אויב .
(זה נשמע לי מנהג עתיק מהספרים,שמדבר על תקופה אפילה,)
אבל אם אתה נתקלת בתופעה כזו ,אז אולי התמזל מזלי שאני לא הייתי במקום ההוא.
&nbsp
שיהיה שבוע טוב ,
ומלא טעמים במטבח.
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
אני מציע להעזר בקישור הבא

http://www.pirge.co.il/תוספות/אורז/אורז-אדום-בלי-תוספות


בצל חצוי ופרוס ד ק
3 כפות שמן
2 כפות מלאות רסק עגבניות (קופסה קטנה)
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה רצוי הונגרית
כפית וחצי מרק עוף
מעט מלח אחרי טעימה (אחרי שיוצקים את המים)
2 כוסות אורז י ב ש
4 כוסות מים רותחים
הכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן
מוסיפים את כל המרכיבים למעט המים ומערבבים ד ק ה
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים ה י ט ב
מנמיכים ללהבה ה כ י קטנה ומבשלים בסיר מכוסה (מכסה תואם)
20 דקות .
 
למעלה