ללמוד לבשל מה שאני אוהבת

superman1234

New member
ואללה, תראו מי חזר עם הזנב מקופל בין הרגליים....

ארתורו, התגעגת ?
הפקרת את חברך TCHM והשארת אותו לבד בחושך ?
 

Noa11221

New member
ללמוד לבשל מה שאני אוהבת

שלום לכולם,
לאחר שהורי נפטרו בטרם עת כשאני בת 31.5 בלבד
החלטתי ללמוד לבשל אוכל בייתי.
יש כמה דברים שאני ממש אשמח לדעת לבשל כמו קיגעל בתוך סיר של ג'חנון או בתוך חמין (עדיף מתפו"א)
ביצים קשות חומות מתגעגעת לקום בשבת ולאכול אותם.. תמיד מפחדת להשאיר את התנור דלוק

ויש דברים בסיסים שאני לא מסתדרת איתם כמו לחתיכות ירקות ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה וכאלה) לוקח לי שעה.. כמו לנקות פטריות לוקח לי שעה.. בכלל ללמוד להסתדר טוב במטבח..

רק מציינית שיש לי אינדוקציה בתוכה שאפשר למצוא סיר מתאים
וגם הייתי רוצה ללמוד לבשל ולהכין דברים בכלי בישול שונים (סיר אידוי, חרסינה,במבוק וכל מיני)

אני מתגוררת בכפר סבא אך ניידת עם רכב, לא אכפת לי לנסוע גם רחוק.
שאלה נוספת..
האם יש כאן מישהי\מישהו מירושלים?

תודה
חג שמח
נעה
 
לא הלכתי, לא חזרתי ולא קיפלתי זנב

בניגוד אליך יש לי מעט חיים, ולפעמים פחות זמן לקרוא את השטויות שאתה כותב.
 

רוני1955

Active member
תקפצי למים.

לדעתי אין כל קשר בין פטירת ההורים לבין הבישול עצמו. מתישהו מגיע הזמן להתחיל לבשל. אני מציע לחפש מתכונים שנראים לך, ולהכין אותם. בשלב הראשון לעשות את המתכון ככתבו וכלשונו. אחרי שרואים שזה מצליח וזה לא כזה נורא כמו החשש ההתחלתי, להתחיל לעשות וריאציות על המתכון. להתחיל עם מתכונים פשוטים מעוטי רכיבים, ואז לעלות כיתה עד שמגיעים לאוניברסיטה.
 

oritta17

New member
תגובה לנעה "לפטריות ,ירק ,וביצים חומות:

לניקוי פטריות :
לנגב במגבת לחה, (אם נותרים פגמים ניתן להסיר בעזרת קולפן תפו"א והם יוסרו בקלות.)
&nbsp
קיצוץ עלים ירוקים:
לשם כך קניתי קוצץ -מיני של "בראון"-ובשניות ספורות בלבד הירק נקצץ ומוכן לשימוש.
&nbsp
הכנת ביצים חומות מהירות בסיר -לחץ :אפשר להכין בשעות היום ללא בעיה, כ-שעתיים של בישול:
לבשל ביצים בסיר לחץ עם מים כמובן,ולשים כף מלח במי -הבישול, המונע מהקליפה להתפוצץ.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
המקום ממנו אני לומד הכי הרבה בשנים האחרונות הוא יו טיוב

היתרון הגדול הוא שאת לא רק מקבלת מתכון אלא רואה במו עינייך איך עושים את זה.

יש מאות אם לא אלפי ערוצים העוסקים בבישול ואת רק צריכה לבחור מה מעניין אותך ובאיזו שפה.

לדוגמה ערוץ חביב של מלכיאל מקס אחריו אני עוקב בחודשים האחרונים.

ישנם ביו טיוב גם לא מעט הדגמות איך קוצצים ירקות שונים, למשל כאן.

לגבי מתכונים ספציפיים הפורום הזה הוא אכן המקום הנכון לברר, שאלי ונשמח לסייע לך.
 

yair_bar

New member
מנהל
גם אני מחבב את הבחור

אני אוהב לראות סרטוני מקור של מבוגרים מבשלים את המאכלים של המדינה/עדה/מוצא שלהם.
&nbsp
במיוחד אוכל הודי ופרסי
 

oritta17

New member
אפרופו הודו ,היום בתוכנית שלי הכנת מרק -עדשים-כתומות:

מרק עדשים כתומות מתכון הודי: (ההכנה מהירה וקלה,ויוצא מרק פשוט וטעים.)
&nbsp
המצרכים הדרושים:
כוס עדשים כתומות- לשטוף היטב במים.
ליטר מים (4 כוסות)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית גינגר טרי מגורר
את העדשים ,המים ,והתבלינים מבשלים בסיר מכוסה במשך 20 דקות בלבד.
&nbsp
בינתיים, יוצקים כף שמן למחבת גדולה,
מוסיפים:בצל גדול קצוץ-גס,ומטגנים קלות,עד שהופך לשקוף,
ומוסיפים:
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות ,
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד.(למי שאין טרי -שיוסיף ג'ינגר יבש טחון.)
3/4 כוס מים -
לערבב במים 3 כפות רסק עגבניות,
1/2 כפית פפריקה מתוקה/חריפה,
1/2 כפית כמון ,
1/2 כפית כורכום
לערבב ולצקת את הרסק המתובל, לתוך המחבת עם הבצל והעגבניות,
לערבב ביחד כ- 2 דקות ,עד שנוצר רוטב מעט סמיך,ולכבות את האש,
להוסיף לרוטב המוכן כף מיץ -לימון ,וכף גדושה כוסברה -קצוצה ולערבב.
&nbsp
יוצקים את הרוטב מהמחבת לתוך הסיר עם מרק -העדשים.
ומפזרים מעל המרק כף עלי-כוסברה טריים,ומגישים עם אורז.
אגב,
בהודו,הם מוסיפים למרק גם כף גרגרי-חרדל שחוממו במחבת כמה שניות,
וגם אבקת מנגו מיובש. אבל גם בלי זה ,המרק יוצא מעולה.
כמה פשוט - ככה טעים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

Tangirl

New member
ללמוד לבשל

היי היי,
אני הייתי כמוך לפני כעשור, והיום כנראה 99% ממה שאני אוכלת זה מה שאני מבשלת בבית. אני למדתי לבשבל מהאינטרנט - יש מליון בלוגים ומתכונים. פשוט תרשמי מתכון ל-X ותקבלי מלא תוצאות. או מתכונים עם X, ואז תמצאי גם רעיונות חדשים.
לגבי ירק, לא כל כך הבנתי למה זה לוקח הרבה זמן, שותפים וחותכים.
פטריות - לקח לי הרבה זמן להבין שאין צורך לקלף אותן. פשוט שותפים טוב.

אני מירושלים ואת מוזמנת לסשן בישול:) אבל קחי בחשבון שאני מבשלת טבעוני, אז אני כנראה לא אעזור לך עם האוכל הבייתי הספציפי שאת מחפשת.

בהצלחה:)
 

oritta17

New member
פטריות לא שוטפים כי סופגות מים,מנגבים במגבת/מטלית לחה.

ואם ישנו פגם כהה ,מסירים בזהירות בעזרת קולפן.
 

אבי בן 1231

Well-known member
ביצים קשות חומות

לבשל את הביצים לאחר הרתיחה בחום נמוך וזמן רב במים עם קפה.
 
למעלה