תבלין שווארמה,פעם בצבע אדום,ופעם צהוב...?

oritta17

New member
אפשר לשים כף פפריקה אבל אפשר גם סומק,הכול שאלה של טעם.

 

oritta17

New member
ל-אלי ירושלמי,,

למה להטעות ברישום תוספות מיותרות,שלא לעניין,(בוטנים וכו)'
הרי יש כאן כמה מתחילים בתחום הבישול ,וחבל להרוס להם את המתכון-בהקלדה מיותרת.
&nbsp
 

oritta17

New member
אם היית נרשם לפורום כראוי ,ולא מסתתר מאחורי כוכבית ,,

אז גם לא היית מגיב לכול אחד מהגולשים,בהתחכמות - צינית.(כולל ההנהלה.)
והיית נרשם לפורום כמו האחרים,אז גם אפשר היה לשלוח לך במסר,כמה הסברים של גדולי -השפים,שלא ממש מסכימים למה שאתה מקליד בתגובותיך הציניות,אך את זאת אי-אפשר להעלות לפורום, בגלל זכויות יוצרים,
וגם לא מתאפשר לשלוח למסר שלך,מכיוון שאתה לא רשום לפורום כמו כול האחרים. (מעניין למה? )
&nbsp
 
תבלין שווארמה,פעם בצבע אדום,ופעם צהוב...?

צהריים טובים לכם,

בדרך כלל כשאני קונה תבלין שווארמה,הוא בצבע צהוב,דומה לתבלין חוואיג'.
היום ניגשתי לשוק פתח תקוה ובאחת החנויות קיבלתי תבלין בצבע אדום.
כשטעמתי ממנו הוא היה דומה בטעם,לתבלין צלי בשר ומעט מוסקט. אני מתחברת יותר לתבלין שווארמה הקלאסי שמזכיר את טעם השווארמה הקלאסית.

מענין אותי בעיקר מה המרכיבים שצריכים להיות בתבלין שווארמה באופן כללי.מישהו יכול לעזור,או אולי לתת טיפים להרכבה עצמית של התבלין ?

תודה רבה לכם ושבוע נפלא
 

oritta17

New member
מרכיבי תבליני -השווארמה

לתיבול שווארמה ישנה תערובת שמוסיפים לתוכה יותר כורכום וכמון ומכאן הגוון הצהוב,
האדום משילוב התבלין "סומאק" האדמדם המוסיף מעט חמיצות עדינה לתערובת.
להכנת ביתי מערבבים ביחד:
1 כפית כורכום
1/2 כפית סומק .
1/2 כפית קינמון
2 כפיות כמון
1 כפית ג’ינג’ר טחון
4 כפות זרעי -כוסברה
2 כפיות פלפל אנגלי -טחון
&nbsp
מערבבים ביחד ושומרים בצנצנת מכוסה היטב.
לשווארמה משתמשים בתבלינים אלה,לאחר שמטגנים אותם עם כמות נדיבה של רצועות בצל שמוזהב, ולאחר מכן מוסיפים גם את רצועות בשר -הכבש,או בשר הודו .
 
למעלה