ארוחת בוקר זריזה עם הצעות שדרוג (גם לפסח).

lseugy

New member
ארוחת בוקר זריזה עם הצעות שדרוג (גם לפסח).

חג שמח לכולכם.
סליחה שאני מתחיל מזה, אבל כל מי שלא מרוצה מסגנון הכתיבה שלי, מוזמן כבר עכשיו לדלג לפוסט אחר.

אנחנו מכירים את המיוחדים לבקרים של פסח - הבובלה והמצה-בריי. אז זה משהו דומה. אצלי זה הפך ללהיט.

לפני כמה זמן נתקלתי באינטרנט בדרך להכנת ביצה מקושקשת זריזה - אז שדרגתי אותה קצת.

הבסיס - ביצה מקושקשת זריזה:
מרססים בכוס (רצוי כוס ניר לשתיה חמה) קצת ספריי שמן למניעת הדבקות לדפנות. אם אין ספריי - מורחים היטב שמן רגיל עם אצבע. לא צריך הרבה שמן.
שוברים לתוכה ביצה.
מוסיפים רבע כוס חלב או קצת פחות.
מוסיפים תבלינים האהובים עליכם.
מערבבים-מקשקשים היטב.
מכניסים למיקרוגל לדקה וחמש-עשרה שניות עד דקה וחצי (תלוי במיקרו שלכם. במקור זה היה 2 דקות. במיקרו שלי זה יותר מדי).
במקרה שמכינים יחד 2 ביצים - מאריכים זמן במיקרו.
הופכים את הכוס לצלחת "ושופכים" את הביצה.

אזהרה: מי שלא יוסיף חלב, חשוב שיכניס למיקרו כוס זכוכית (עמידה בחום) מלאה עד מחציתה במים.
המיקרו לא אוהב כמויות קטנות והוא עלול להידפק בלי זה (מנסיון).

העדפת כוס ניר לצורך הביצה היא רק בגלל שלא צריך לנקות אחרי זה. זורקים לפח.

הצעות שדרוג:
למצה-בריי זריז - להרטיב חצי מצה או קצת יותר, לתת לה להתרכך. לפורר אותה לתערובת ולערבב היטב.
לבובלה זריז (לא נסיתי) להוסיף כשליש כוס קמח מצה ולערבב היטב.
תוספות אפשריות (אחת או יותר. רק לא יותר מדי שלא תהיינה יותר תוספות מביצה): זיתים קצוצים, עגבניות קצוצות, פטריות קצוצות, גרעיני תירס מתוק וכל מה שאתם אוהבים. מערבבים היטב.

בתמונה - מצה-בריי זריז ללא תוספות.
פסח שמח.

 

raya

Well-known member
נראה נחמד מאוד! אכין לנכדים שכאן.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אז ככה

&nbsp
הכנתי מביצה אחת, ככף חלב, בערך כפית קמח מצה, מלח ופפ"ש.
&nbsp
בישלתי במיקרו דקה + 21 שניות + 14 שניות.
&nbsp
לדעתי דקה או טיפה יותר היה מספיק כי יצא לי פחות רך ממה שהתכוונתי.





 

lseugy

New member
מכאן זה נראה שיצא בכלל בכלל לא רע. חבל שאי אפשר לטעום מכאן.

רק שים לב שכתבתי - רבע כוס חלב או קצת פחות. נראה לי שכף זה מעט מדי או להפחית בזמן ההפעלה.
לכמות כזו קטנה של חלב הייתי מנסה ללכת על דקה, אולי דקה ו-10. לא יותר.
פסח שמח.
&nbsp
 
למעלה