מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח

shirsa5

New member
מתכון לגרטן תפוחי אדמה טעים במיוחד וכשר לפסח

יש הרבה מתכונים ברשת אבל יש את המתכון שלי..עם הרוטב שאחרי ניסויים רבים הצלחתי להגיע למרקם המדויק ביותר שאני אוהבת..(יוצא בול כמו הרוטב של קפה קפה לדעתי!)
מצרכים (לכ-6 מנות):
6 תפוחי אדמה בינוניים - פרוסים וחתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים בינוניים
4 פטריות שמפניון או שיטאקי טריות (פטריות מקופסת שימורים גם אפשר..)
1 קופסא שמנת מתוקה 38% שומן (כן זה הכי סמיך וטעים)
4 טבליות שום טרי כתוש "דורות"
2 כפיות קמח מצה
מעט חלב (כחצי כוס)
מלח ופלפל לפי הטעם.
3 עלי רוזמרין קצוצים

אופן ההכנה:
מבשלים תחילה את תפוחי האדמה בערך 15 דקות במים רותחים.
לאחר מכן מסדרים את תפוחי האדמה (בכלי פירקס עם מכסה) בתפזורת בשכבות, אין צורך בסידור סימטרי (פרוסה על פרוסה) כדי שהשמנת תתפזר באופן שווה בין כל החריצים.
מפזרים מלח ופלפל.
בסיר חלבי -לטגן את הבצלים הקצוצים עד להשחמה,להוסיף את החלב הפטריות הקמח מצה התבלינים והשמנת..לחכות לרתיחה קלה ועכשו
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי כמעט מלא.
אם חסרים לכם נוזלים הוסיפו עוד חלב.
מסיימים בעוד הבזקה של מלח ופלפל שחור.
מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכיסוי. למי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן מגוררת-גבינה צהובה גם גם סבבה לגמרי , ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים.
להגיש חםםםםם זה טעים!

 
למעלה