כופתאות. דחוף

גליגלי6

New member
כופתאות. דחוף

שלום. האם זה בסדר להשתמש בקמח מצות שהוחזק סגור הרבה זמן במקרר. בבקשה ענו לי מהר כדי שיהיה לי זמן להזמין חדש. תודה רבה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כל זמן שאין לו ריח לוואי לדעתי זה בסדר גמור

&nbsp
אני אוכל מצות שהוחזקו שלא בקירור אך היו סגורים הרמטית גם אחרי שנה ויותר.
 

raya

Well-known member
קמח מצות - לפעם הבאה , ממליצה
לשמור במקפיא.
זה מה שאני עושה משנה לשנה. משתמשת במוקפא, ואם חסר - טוחנת מצות חדשות.
 

יוליקה

Member
מנהל
כופתאות לא רק מקמח מצה...

אני קוראת מתכונים רבים של כופתאות...
אבל הרוב מתבסס אך ורק על קמח מצה...
אצלנו ההונגרים - לא הדתיים, כי המחמירים לא משתמשים בכלל בכופתאות
כי זה מחמיץ בזמן ההכנה...
כאמור אצלנו ההונגרים עוד מאז שהייתי ילדה סבתי הכינה כופתאות מהממות
אבל מבוססות על מצות... כלומר מדללים עם קמח מצה... אבל הבסיס זה מצות...
וזה הולך כך:
מספר המצות כמספר הסועדים
יחס שווה למצות ביצה, כף שמן וכף מים... מלח ופלפל שחור וקמח מצה...
משרים לשעה במים את המצות שבורות ומרוסקות בידיים...
לאחר שעה סוחטים היטב את המים... מוסיפים את הרכיבים שלעיל
ומתחילים להוסיף קמח מצה... לשים היטב ואם יש צורך מוסיפים עוד קמח מצה...
הרעיון שהבלילה צריכה להיות לא כבדה אך בכל זאת ניתן ליצור כדורים....
לתת לכדורים לעמוד כשעה להרתיח סיר גדול עם מלח (אפשר גם עם אבקת מרק) להכניס לאחר הרתיחה לכסות ולבשל 20 דקות בלי לפתוח את הסיר...
הכופתאות מכפילות את עצמן ויוצאות נימוחות בפה... חג שמח!!
את הכופתאות
 
למעלה