בוכרה אהובתי או איך אסף האופה הציל לי את ארוחת שישי

בוכרה אהובתי או איך אסף האופה הציל לי את ארוחת שישי

אצלינו במשפחה, כל ארוחת שישי חייבת להיות מנה אחת מרגשת, מחדשת, לא מהמטבח האופייני לנו.
שישי האחרון היה תורי להכין את המנה המיוחדת והמגירה של המתכונים במוח שלי הייתה דיי ריקה, עד שנזכרתי בהומאז' של אסף האופה למנה בוכרית העונה לשם סמסה.
הגשתי את המנה בארוחת הערב, תוך 5 דקות לא נותר פירור ומפה לשם, ארוחת שישי הבאה מוקדשת כולה למטבח הבוכרי.
מוזמנים לנסות בעצמכם וזאת גם הזדמנות מעולה להיפטר מהחמץ לפני פסח:

מתכון לבצק:

1 ק"ג קמח כוסמין לבן
570 גרם מים
30 גרם שמרים טריים
20 גרם סוכר
20 גרם מלח

לשים את הבצק 8 דקות לאיחוד ומחלקים לכדורים של 70-90 גרם.
מתפיחים שעה בטמפ' חדר
משטחים עם מערוך לפיתה.

מילוי הבשר-מערבבים את החומרים שנכנסים חי לבצק:

500 גרם בשר שריר בקר טרי (5,2, 10) חתוך וקצוץ גס (דגש על חתוך ולא טחון)
100 גרם שומן כבש קצוץ
2 בצלים קצוצים
מלח
פלפל שחור
זרעי כמון מחוממים על מחבת (החום פותח את התבלין)

ממלאים כל פיתה בבשר והבצל המתובלן. סוגרים כמו אוזן המן. מניחים עם הסגירה כלפי מטה על מגש עם נייר אפייה.
מורחים בביצה ומצפים בשומשום וקצח.
אופים ב-180° כ-22 דקות בתנור טורבו עד להשחמה.
הבצק הופך כל יחידה לטאבון קטן והבשר יוצא רך וטעים.
לבריאות.
לסדנא הבאה של אסף האופה ב- Go4Eat לחץ כאן



 
למעלה