שאלה : ניתן להקפיא קרטוני חלב (סגורים, שזה עתה נקנו) ?

milch

New member
תקן לך...

אני אקנה...הוא יקנה
אני אקציף...הוא יקציף
 

cobeh

New member
שאלה : ניתן להקפיא קרטוני חלב (סגורים, שזה עתה נקנו) ?

ואם אני מפשיר אותם עוד שבועיים בערך או יותר, כלומר אחרי תאריך התפוגה, עדיין זה יהיה ראוי לשתייה ?
תודה מראש.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא אמורה להיות בעייה

אני מחזיק דרך קבע במקפיא שקית או שתי שקיות חלב ומפשיר על פי צורך.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חד משמעית כן

אני לא מצליח להבדיל בטעם בין שקית שנקנתה עכשיו לבין זו ששכבה חודשיים במקפיא והופשרה.
&nbsp
לתשומת לב, החלב בשקיות אינו מפוסטר על כמו זה שבקרטונים וחיי המקרר שלו הרבה יותר קצרים בלי קשר להקפאה או לא. אצלי הוא מחזיק כ5 עד 6 ימים לעומת כשבועיים בזה של הקרטון.
 

milch

New member
לתשומת לבך!

רק השקית של תנובה לא עוברת "פיסטור על"!
לגבי שאר המותגים, השקיות והקרטונים זהים לחלוטין. מעבר למצוין על האריזות, תוכל לוודא גם באמצעות תאריך תפוגה.
הקרטונים של החלב עמיד עוברים פיסטור "סופר על", טמפ' של 143 מע' צ'.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תודה, חידשת לי

&nbsp
למען האמת אני מתוך הרגל קונה בד"כ תנובה והייתי בטוח שכל השקיות זהות.
 

milch

New member
...אז...עוד הבהרה קטנה...

למטרה שלך, שמירת החלב לטווח ארוך, בהחלט עדיף לרכוש את השקיות האחרות עם פג תוקף ארוך יותר.
מהשקית של תנובה, מן הסיבה שהפיסטור הוא רגיל, ניתן להכין מספר מצומצם של גבינות בבית.
ניסיון אישי יש לי רק לגבי הכנת תואם "ריקוטה". תלמידים שלי דווחו על הצלחה עם הכנת "צפתית" ו"קממבר".
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אין דבר כזה "פג תוקף ארוך", יש תאריך תפוגה רחוק או תוקף ארוך

כשתאריך התפוגה מגיע, תוקף המוצר פג, ואז אפשר לומר שהמוצר פג תוקף.
 

oritta17

New member
milch- מה ההבדל בין פיסטור רגיל ל"פסטור -על" ?

הרי כול מוצרי -החלב בתנובה חייבים לעבור תהליך פסטור,כולל השמנת-המתוקה.
מה הכוונה לפסטור רגיל -ולפסטור-על ?
 

milch

New member
פיסטור

כל מוצרי החלב של כל החברות בארץ, קטנות כגדולות מחויבות עפ"י חוק לשווק מוצרים מפוסטרים בלבד.
אני משתמש בחלב גולמי ולא מפסטר אותו וגם לא מוכר את תוצרתי.
סוגי הפיסטור השונים מתבטאים בטמפרטורת התהליך: פיסטור רגיל, פיסטור-על ופיסטור אולטרה על. האחרון מיוסם בתהליך היצור של חלב עמיד.
טמפרטורת הפיסטור והתנאים ההיגייניים בהם מיוצר החלב משפיעים על משך שמירת החלב במצב ללא טעמי לואי.
 
למעלה