רשימת מוצרים עם כשרות לפסח:

רוני1955

Active member
אני קשה הבנה.

מצות עושים מקמח חיטה. נכון? אז למה קמח חיטה הוא חמץ?
הערה: אני סתם שואל. אני שונא מצות, ואוכל בפסח הרבה חמץ.
 

oritta17

New member
מצות עשויות חיטה זה נכון ,אבל דרך ההכנה שלהם היא מיוחדת :

להבדיל מהכנת לחם מקמח -חיטה,(שעובר שלבי התפחה.)
את המצות מכינים תוך 18 דקות מרגע שהמים נוגעים בקמח - וכך הם לא מחמיצים ,
ולא תופחים ,ומיד נאפים.
&nbsp
.
 

yair_bar

New member
מנהל
אפשר להמשיך בבקשה את הדיון בפורום כשרות או כל פורום מתאים?

 

jen711

New member
מצטרפת לשאלה

אף פעם לא הבנתי: למה מכינים מצה מקמח רגיל(לא כשר) ואז מפוררים ויוצא קמח מצה כשר?
מה הלוגיקה בזה?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כי לא מכינים מצה מקמח רגיל(לא כשר)

&nbsp
אלא מקמח שנשמר מזמן הטחינה או אפילו מזמן הקציר שלא יגיע לשום מגע עם לחות ולכן הוא כשר להכנת מצות.
&nbsp
אמנם גם מקמח רגיל (לא כשר) אפשר להכין מצות אבל הן לא כשרות לפסח.
 

jen711

New member
אז למה לא מוכרים את הקמח הזה כקמח כשר?

במקום להכין מצה, לפורר ולמכור כקמח.
ואם מרטיבים קמח מצה, זה לא מבטל את הכשרות?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא מוכרים את זה כי מאד קשה להשתמש בזה לאפייה בפסח

&nbsp
באופן שהמוצר יצא כשל"פ.
&nbsp
אם מרטיבים את קמח המצה זה לא מבטל את הכשרות כי מצה אפויה לא יכולה כבר להחמיץ. בכל אופן יש לא מעט חרדים שמחמירים ולא מרטיבים מצות בכלל, עייני ערך "ללא שרויה".
 

superman1234

New member
באוויר יש תמיד לחות כלשהי.

האם הקמח נשמר בריק (וואקום) מוחלט ?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אין לי מושג אם הוא נשמר בוואקום

&nbsp
אבל בודאות הוא נשאר בתנאים הנדרשים על פי ההלכה.
 

ybo4

New member
אנסה להסביר

כבר הסבירו לפני את עניין ההכנה המהירה. לכן אין צורך שאתייחס לכך.
לגבי כשרות הקמח - כבר בקציר החיטה יש השגחה מיוחדת לגבי רטיבות. מתחילים לקצור מאוחר יותר בבוקר ומסיימים מוקדם יותר, כדי להבטיח שהגרעינים אינם רטובים מטל. אני יודעת ממקור אמין וראשוני שבזמנו (מניחה שגם עכשיו) יושב על הקומביין הקוצר משגיח מיוחד המוודא שהקציר אכן מתבצע לפי ההנחיות האלה.
[אל יהה הדבר קל בעיניכם - בזמנו לא היה לקומביין קבינה ממוזגת כמו היום. לשבת על הקומביין לאורך שעות קציר ארוכות אומר לשבת בתוך ענן אבק מגרד...]
אפשר בהחלט לזלזל בעניין ואני מודה שאינני מקפידה על קלה כחמורה בענייני כשרות ואף לא בענייני חמץ בפסח. אבל מי שמקפיד מצפה ומקבל מוצרים כשרים לפסח שהוכנו במיוחד.
 

חנהפ

Active member
כי

חלק מתהליך הפקת קמח לבן הוא הרטבה, כלומר, מרטיבים את החיטים ומשרים אותם, כדי להקל את תהליך הקילוף של החיטה.
החיטים המיועדות למצות (גם מצות שמורות וגם מצות רגילות) לא עוברות תהליך של הרטבה כלל והן נטחנות יחד עם קליפת הגרעין והקמח שנטחן הוא קמח כהה יותר מהקמח הרגיל ( כמו קמח מלא).
 
אשמח אם תפני אותי למקור המידע שלפיו...

..."מרטיבים את החיטים ומשרים אותם לפני הטחינה". זו פעם ראשונה שאני שומע על כך. היפוכו של דבר, עד היום לימדוני שחיטה יש לקצור כשהיא יבשה לחלוטין לפני שתיפגע בגשמים למשל ואחכ מקלפים אותה באמצעים מכניים (הכאת האלומות ביד או באמצעות מכונות בתחנות הטחינה כדי להפריד "המוץ מן התבן") וסינון באמצעות נפות לאחר טחינה.
החמצתי (..) משהו?
 

חנהפ

Active member


[URL]http://www.tzohar.org.il/?p=2163[/URL]
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חפש ביו טיוב סרטוני פרסומת של טחנות קמח ותראה את התהליכים

למשל כאן, אני מצטט: "דבר ראשון אנחנו מרטיבים את החיטה".
 
למעלה