בצק שמרים בקערת מיקסר

יוליקה

Member
מנהל
בצק שמרים בקערת מיקסר

שלום רב לכל החברות, זקוקה לעזרתכם!

רכשתי פעם ראשונה בחיי מיקסר חדש של PILOT
הכנסתי את כל המרכיבים לבצק שמרים לקערה
והפעלתי את ווהלישה...
השארתי את הבצק בקערה וחיכיתי שיתפח - הוא לא תפח גם אחרי שלש שעות.
מה לא עשיתי נכון?? השמרים טריים... האם הייתי צריכה ללוש קודם את החומרים
היבשים ואז להכניס את החמאה, הביצים והמים??
תודה לכל עזרה.
 

יוליקה

Member
מנהל
זה אותו מתכון שלשתי בידיים

בדרך כלל עשיתי מק"ג קמח.

הפעם עשיתי מחצי ק"ג והפחתתי כמויות בהתאם

1/2 ק"ג קמח
חב' חמאה 200 גר' מרוככת לטמפרטורת החדר
3 חלמונים
שמרים יבשים 1/2 שקית
קמצוץ מלח
כוס סוכר
כוס חלב מעורבב במים פושרים
 

milch

New member
להערכתי...

קודם כל אכן להוסיף את השומנים בסוף.
אין בעיה של מגע שמרים יבשים ומלח, מה גם שמדובר בקמצוץ.
זה לא תמיד נכון להפחית או להגדיל את כמות השמרים ביחס ישר לשאר המרכיבים.
במיקרה זה, כיוון שיש אחוז מאד גבוה של שומנים (חמאה וחלמונים), צריך להשאיר את כמות השמרים המקורית. אל דאגה, לא תרגישי טעם שמרים במאפה.
לישה במיקסר: לאחר עירבוב כל המרכיבים, לכסות הקערה ולהמתין 20-25 דקות (אוטוליזה) לספיגה אחידה של הנוזלים. להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה כ-2 דקות. להעלות מהירות לבינונית כ-6 דקות ולהאט לכ-2 דקות נוספות. לוודא שהבצק גמיש והומוגני, יתכן מעט דביק בגלל כמות הסוכר.
להעביר את הבצק לקערה אחרת (אין צורך לשמן, הבצק מן למדי) להתפיח מכוסה כשעה בטמפרטורת החדר, לכסות בשקית ניילון ולהעביר ללילה למקרר. כעבור כ-16 שעות במקרר תקבלי בצק שאולי לא הכרת עד עכשיו
.
להביא את הבצק לטמפרטורת החדר פחות או יותר, ולהמשיך לפי השלבים שאת מעונינת.
לא חייבים להתפיח במקרר אך זה מטייב את הבצק באופן מיוחד.
השערה שלי: כמות שמרים לא מספקת ולישה לא מספקת/נכונה.
מקווה שהפעם יצליח לך...
 

milch

New member
שמרית

מעולם לא השתמשתי בשמרית.
השואלת ציינה שהשתמשה בשמרים יבשים.
קמצוץ מלח (כפי ששמים במאפים מתוקים) לא הרג אף אחד גם לא את השמרים, לא משנה איזה סוג.
כדי להמחיש את אי השפעת המלח על השמרים, אציין כי אני תמיד מערבב את השמרים היבשים בתוך הקמח ומוסיף גם מלח, 2% מכמות הקמח.
כדי להיות עוד יותר קיצוני, את השמרים הטריים, קוביה או גרגירים, שמים בקמח ומערבבים עם כפות הידיים כמו שמכינים קוסקוס ואז מוסיפים גם את המלח. את השיטה/התהליך למדתי מארז קומורובסקי.
לערבב מלח ושמרים זה לא איסור בל יעבור, רק צריך לדעת איך...בהצלחה לכולם!
 

superman1234

New member
מה שאני יכול להציע זה לוודא שהמים הם מים מינרליים

ולא מיי ברז, (שיש בהם פלואור).
לחילופין, יתכן והשמרים היו "מקולקלים".
זה מרשם לבצק פריך עתיר קלוריות...

הערה : חבל שלא התיעצת לפני רכישת המיקסר. לא הייתי ממליץ על המיקסר של PILOT (שזה מותג מדבקה) שאני מניח שקנית בסופרסל, אלא אם המחיר היה נמוך באופן מיוחד ממיקסר מקביל עם נתונים זהים .
 

yair_bar

New member
מנהל
האם לשת בעבר באופן ידני את אותו מתכון?

לרוב בשימוש בשמרים טריים נהוג להכין ראש עיסה ורק אז להוסיף אותו לקמח
 

milch

New member
משפר אפיה

אני לא מכיר את משפר האפיה של שמרית, רק לידיעתך, ויטמין C פשוט מבית מרקחת הוא משפר אפיה. לחילופין אפשר להוסיף מעט מיץ תפוז או לימון סחוט טבעי.
למעשה זה מחזק את הגלוטן שבקמח דבר שמזרז ומשפר את ההתפחה ולא את האפיה.
 

רוני1955

Active member
יכול להיות שכאן הבעיה.

מלח עלול להרוג את השמרים. רצוי להוסיף את המלח בערך באמצע הלישה.
 

חנהפ

Active member
הבצק מכיל הרבה שומן וזו סיבה מספיק טובה

לתפיחה מועטה, אני מניחה שבאפיה הוא יהיה בסדר.
כדאי גם לנסות להתיח במקום חמים (בתנור בטמפ' 45-50 מעלות)
 
למעלה