איך מכינים ממרח פלפלים ביתי ולא מורכב?

נריה222

New member
איך מכינים ממרח פלפלים ביתי ולא מורכב?

טוחנים פלפלים בתחמיץ שנקנו בסופר. עם שיני שום ושמן זית.

זהו?
עוד משהו ?
 

oritta17

New member
למה לקנות ? אפשר להכין לבד ממרח -פילפלים טעים בבית?

6- 7 פלפלים גדולים לקלות בתנור ב-230 מעלות חום (בתבנית חד-פעמית,)
בודקים מדי פעם, (כול רבע שעה,)וכאשר קליפת הפלפלים משחימה ומעט משחירה,
הופכים לצד השני ,כשכול הצדדים קלויים היטב, מוציאים מהתנור את תבנית הפלפלים הקלויים.
להסרת הקליפה בקלות, אפשר להכניס את הפלפלים לתוך שקית- ניילון עבה ,ולקשור למשך שעה או יותר - עד לצינון.
או להניח את הפלפלים החמים בתוך סיר ולכסות במכסה,להשאיר כך לשעתיים-שלוש,
לאחר מכן,יהיה קל מאוד להסיר מהפלפלים הקלויים-את הקליפה.
&nbsp
לאחר הסרת הקליפה מהפלפלים,וניקוי הגרעינים,
מכניסים את הפלפלים לקוצץ המזון,
ומוסיפים:
1/4 כפית מלח,
2-3 כפות שמן-זית ,
3 שיני שום גדולות וקלופות,
כף מיץ -לימון
חצי כפית חומץ,
מעט פלפל-שחור.
לטחון הכול בקוצץ -המזון למחית חלקה,
לטעום להוסיף מלח אם יש צורך,
להעביר לצנצנת קטנה עם מכסה,ולשמור במקרר.
&nbsp
אגב,
להעשרת הטעמים ולעידון המרקם,הוספתי גם עגבניה בינונית,קלופה מקליפתה,
ו-2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצה.
השילוב יצא מאוד טעים.
&nbsp
 

אבי בן 1231

Well-known member
מעניין, הבוקר הכנתי ממרח זיתים ירוקים

אתמול טעמתי ממרח זיתים במעדניה, והבוקר הכנתי.
קופסת זיתים מגולענים
רצוי להספיג אותם היטב
2-3 שיני שום ולטחון.
כמובן ניתן להוסיף, לבעלי דימיון, עשבי תיבול לפי טעם אישי.
 

yair_bar

New member
מנהל
במה אתה מספיג אותם?

או שהתכוונת לסנן היטב?
&nbsp
אתה לא מוסיף קצת שמן?
 

אבי בן 1231

Well-known member
כוונתי, להניח על ניר סופג על מנת לספוג נוזלים

כנראה שהשתמשתי במילה הלא נכונה.
לא, לא הוספתי שמן, זו פעם ראשונה שהכנתי עם רעיון שלי, אם יש רעיונות או תוספות לשידרוג, הן יתקבלו ברצון.
 

yair_bar

New member
מנהל
המילה מצויינת - פשוט לא הבנתי שלזה התכוונת

אני יודע שלפעמים מוסיפים אנשובי. לי נראה שצריך קצת שמן
 

אבי בן 1231

Well-known member
קלטתי אותך, אנשובי יכול בהחלט להוסיף טעם.

לדעתי ממרח הזיתים יכול מאוד להתאים גם לגבינה לבנה, למשל סקי 5%,
יכול להיות טעם עשיר מאוד.
 

yair_bar

New member
מנהל
עם האנשובי צריך רק לשים לב שלא הופך למלוח מדי

בהחלט ממרח כזה הולך עם המון דברים - בכריך, משדרג פיצות ועוד
 
"ממרח" זיתים...

...בתוספת (המצויינת) של אנשובי נקרא פשוט טפנד (TAPENADE ). יש להוסיף מעט צלפים, כמה כפות שמן זית וטיפה מיץ לימון
מצוין כממרח, כתוספת לפיצות, לדגים על האש וככל העולה על דמיונכם. המקפידים לא קוצצים למחית במעבד מזון אלא מרסקים בעלי ומכתש ומשאירים מעט נגיסות. הכי הכי על לכם כפרי קלוי. יאמי!
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה צודק

לא נראה לי שאי פעם הוספתי צלפים. אם אכין שוב אנסה
 

אבי בן 1231

Well-known member
אכן. יש להקפיד

וזה יכול, עם קצת דמיון יכול להיות להיט לאלף דברים
 

אבי בן 1231

Well-known member
נחמד, חשבתי שטעיתי במילה.

יש פעמים שאני יודע מילה בספרדית אך שוכח בעברית, שנים בספרד החדירו את הספרדים לראשי.
במחשב, בפלאפון, ובוויז אני משתמש בספרדית, לא להאמין, ואני צבר.
 

נריה222

New member
כיצד להפוך אותם מפלפלים טחונים למימרח? למשהו "מישחתי" יותר?

 

חנהפ

Active member
מהניסיון שלי ממרח פלפלים מפלפלים בתחמיץ נוזלי יותר

מזה שמכינים מפלפלים קלויים
וכמו שכתבתי סינון על בד יכול לצמצם קצת
 

אבי בן 1231

Well-known member
אני מכין מפלפלים אדומים פפריקה מתוקה

אני מצליח לטחון דק מאוד אך לא נראה לי שניתן לטחון כך שיצא ממש משחתי.
 

oritta17

New member
אם לא הצלחת לטחון למרקם חלק תוכל לסנן ולקבל מרקם חלק..

 
למעלה