בשר בקר ותפוחי אדמה ברוטב בשיטת "דחוף בסיר ומה שיהיה - יהיה"

yair_bar

New member
מנהל
בשביל מה התגובה הזו טובה?

מבקש להמנע מכך.
&nbsp
חבר בפורום טרח לכתוב - נא לכבד אותו.
&nbsp
מותר לא לאהוב, ואם יש הערות מקצועיות ניתן לתקן או להציע אלטרנטיבות
 
אני מציע להנהלת הפורומים

להתרכז במי שכרגיל מנסה לתפוס כאן פיקוד ולעשות סדר. גם זה דפוס קבוע שמוכר מידי שנים. פרסום התרמומיקס, איומים, אזהרות, חסימות ואחכ תחיבת האף לכל נושא ועשיית סדרים. זה כך מזה 15 שנה מאז גלות ספרד שהיא, האמיתית, הולידה אנשי רוח דגולים ולא נודניקים.
ולגופו של ענין נכון שיש לכבד את זכותו של כך אחד לכתוב כראות עיניו ואין להגביל/לערוך/לחסום (אלא במקרים של ניבול פה או הוצאת דיבה) אבל יש גם לכבד את זכותם של ה"מעירים". אלא שמביעים את דעתם בנושא של מסרים ארוכים כגלות כדי להסביר לנו איך מכינים בשר צלוי/מבושל עם תפו"א ומספרים לנו בכל פעם כמה הבנות אהבו, כמה הגרושה היתה מכשפה, כמה"אני לא יודע באמת באמת לבשל" וכמה "האתר שלי בנושא מתכונים של מי שלא יודע לבשל" זמין לכולם.
שכל אחד יכתוב מה/איך שהוא רוצה וכשל אחד יביע את דעתו. שום אסון לא קרה.
 

lseugy

New member
בשר בקר ותפוחי אדמה ברוטב בשיטת "דחוף בסיר ומה שיהיה - יהיה"

אני מתקדם בתהליך של חיסול מלאי הבשר (והדברים האחרים) שהיה לי בפריזר (דיפ-פריז) לפני שיילך בדרך כל בשר - תרתי משמע, כדי לרוקן את הפריזר לצורך הפשרה וניקוי.מצאתי שם שריר מיושן. לא היה לי חשק להתבחבש אתו. אמרתי שנעשה משהו חפיף בלי מתכון (זה הישג אצלי אבל עם רמת הבישול הרדודה שלי זה גם די מסוכן, כי לא בטוח שיהיה לנו מה לאכול אחר-כך). אז הלכתי עם מעט הנסיון שצברתי במטבח. כלומר ועברתי משיטת "לך מסודר לפי מתכון", לשיטת "מה שיש, דחוף לסיר ומה שיהיה - יהיה". מה כבר יכול לקרות?!

המרכיבים לפי סדר הופעתם (וכרגיל אצלי - אין בהם שום קדושה):
שמן לטיגון (בערך רבע כוס).
כ-1 קילו שריר מיושן (אבל לדעתי כמעט כל סוג יתאים), מנוקה ושטוף, חתוך לקוביות די גדולות.
1 פלפל אדום די גדול חתוך (אני חתכתי לרצועות ובגלל שהוא היה גדול ממש אז - לחצאי רצועות, אבל גם לטבעות יהיה טוב).
1 בצל גדול חתוך (אני חתכתי לטבעות אבל גם קצוץ גס יהיה טוב).
קופסא קטנה רסק עגבניות.
שום (אני השתמשתי בכתוש תוצרת עצמית אבל אפשרי 2 קוביות משום כתוש קפוא קנוי או 3-4 שיני שום פרוסות דק).
תבלינים: מלח ופלפל שחור לפי הטעם. תבלין לבשר, קורט אגוז מוסקט טחון (שאין לי מושג איזה טעם זה נותן אבל הריח היה טוב), קצת פפריקה חריפה. תבלינים נוספים - ככל שתעלו על דעתכם.
אופציה: תפוחי אדמה חתוכים לקוביות די גדולות במספר שיוכנסו סביב התבשיל בסיר - בלי לערבב. אנחנו לא רוצים פירה אלא שתפוחי האדמה יתרככו ויספגו מהרוטב. על הדרך הן גם מאזנות טעמים ומפחיתות מליחות וחריפות אם במקרה אתם זקוקים לזה.
אופציה (שלא עשיתי הפעם): גזר מנוקה היטב וחתך לפרוסות בעובי 3-4 מילימטר (קצת פחות מחצי סנטימטר).

ההכנה:
אחרי שניקיתי את השריר משומן מיותר ומגידים וקרומים שלא מצאו חן בעיני, חתכתי אותו לקוביות והרתחתי שמן לטיגון.
מכניסים את קוביות הבשר בשכבה אחת, צורבים מכל הכיוונים ומוציאים לצלחת. אם יש עוד קוביות בשר - עושים עוד נגלה אבל לא בשתי שכבות.
אחרי שהוצאנו הכל לצלחת, באותו שמן מטגנים קצת את הבצל עד שקיפות או תחילת הזהבה.
אם הכנתם שיני שום פרוסות - זה הזמן להכניס אותן ולטגן קלות עם הבצל (לעובדים עם שום כתוש - השום ימתין ויכנס עם כל התבלינים).
מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים קצת. מדי פעם מערבבים.
מחזירים לסיר את קוביות הבשר הצרוב, מערבבים היטב.
מוסיפים מים שכמעט יכסו את המרכיבים ושוב מערבבים היטב.
לקראת רתיחה מוסיפים את כל התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים היטב.
לאחר רתיחה מנמיכים את האש. מדי פעם מערבבים. טועמים ממי הבישול (שבקרוב יהיו רוטב) ומתקנים תיבול.
ככה מדי פעם, עד שהבשר רך ולא פחות משעתיים וחצי.
אחרי 1 שעה עד כ-½1 שעה, הורדתי את הסיר למבער הקטן של הכיריים, בלהבה הכי קטנה, רק שיהיה מספיק חום לבישול איטי ולא מהיר.
קצת יותר משעה לפני סיום, מכניסים את תפוחי האדמה. מסדרים סביב הסיר (בפנים כמובן ולא על הכיריים) ואם נשארו קוביות, מניחים אותן על התבשיל. משקיעים קצת ברוטב, בלי לערבב, ומשלימים את תהליך הבישול עד שגם תפוחי האדמה וגם הבשר רכים מספיק.
בזמן הבישול הרוטב מצטמצם. צריך לשים לב שלא יתייבש לגמרי ולהוסיף מים רותחים במידת הצורך.
יצא אחלה שבאחלה.
תהנו גם אתם.

ואתם מוזמנים:
לבלוג שלי - [URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya[/URL]
למתכון - [URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7428424[/URL]
לבלוג העברית - http://lseugy.bloger.co.il/
שבת שלום

 

yair_bar

New member
מנהל
בהחלט קרה אסון אם

מגיע מישהו לכתוב מתכון ועונים לו תגובה כמו של מירי.
&nbsp
המטרה היא לכבד ולגרום לאנשים לרצות לכתוב - לא להבריח אותם.
&nbsp
כמובן שהכותבים אמורים להקפיד על חוקי הפורום
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם קרה אסון אז למה מי שאמור על הניהול של הפורום

&nbsp
לא מוחק את האסון הזה ?
 

yair_bar

New member
מנהל
לפעמים מוחק לפעמים נוזף בפומבי כדי שגם אחרים ייראו ויימנעו

 
אפשר גם לקרוא לזה שואה...

אבל צריך לזכור שדבר, ככל שהוא מוגזם כך הוא גם חסר משמעות.
אם ה"מירי" וה"איציק" הוא מי שאני מנחש, אז הוא כבר העיר לגולש מספר פעמים ואם הוא היחיד שהעיר זה לא אומר שהוא היחיד שחושב כך.
הוא נתן מתכון? לא! הוא נתן (ונותן בד"כ) יצירה ספרותית ירודה, ארוכה כגלות, חוזרת על עצמה לעייפה שמתאימה (אולי!) לפורום "כותבים" או שאר אתרים. לאסור על מישהו להגיד את דעתו זה הרבה יותר חמור מאשר לאסור על אנשים לכתוב פוסטים מסוג ה"מתכונים " הנ"ל.
אחרי כל זה שמי שמוצא צורך לספר לנו בפעם המאה אלף שהוא לא יודע לבשל, שאשתו היתה מפלצת ושהבנות ביקשו - שימשיך. להנאתו!
 

yair_bar

New member
מנהל
אפשר גם לקרוא לזה סברינה

שכל אחד יתעסק בטסקסטים שלו
&nbsp
&nbsp
 

אבי בן 1231

Well-known member
מכשיר שהוא הטוב ביותר בעולם אינו זקוק לפרסומת,

ידידי, תמשיך לעשות פרסומת לתרמומיקס למרות שהוא אינו זקוק לכך.
ראית אי פעם בעולם פרסומת לתרמומיקס פרט לפרסומת פה בפורום שאתה עושה.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אתה האחרון בעלות זכות להעיר.

התרמומיקס שאתה טורח להזכירו כל פעם שאתה רואה אותי מנקר את עיניך.
האם אתה רוצה מתכון נהדר לטחינה גולמית שניתן להכין רק בתרמומיקס או מתכון לחומוס חלומי מחומרי טבעיים שניתן להכין רק בתרמומיקס שאין לו אח ורע בעולם.
בקש ותקבל חבר יקר.
 

oritta17

New member
הכנת גולש בשר,,

ולפי המרכיבים והירקות שהכנסת לסיר ,
נראה שהתבשיל יצא ממש טעים.
מזמן אני לא הכנתי גולש בשר, אולי לשבת הבאה,לפי מזג האויר עדיין מתאים,
 
תודה. נראה טעים

ולפי המתכון שצירפת עולה שהשקעת המון אהבה וזה מה שעושה את התבשיל.
תתעלם מהכוכביות האדומות אגב,
אנשים שמתחבאים מאחורי כוכבית רק כדי להגיד את מה שלא מעיז להגיד (שוב) תחת שמו, לא שווים את זה.

לי די ברור מי .
 

lseugy

New member
די ברור לך מי זה??? לגמרי ברור מי זה!!!

ואם לא הייתי מספיק ברור - "מירי" ו-"איציק" הם אותו האחד.
יום טוב ושבוע טוב.
 

ornme1

New member
אחלה מתכון ותמונה יפיפיה.

בהחלט רעיון, השריר, בדרך כלל נוהגת להשתמש בפילה מדומה לתבשילי בשר. אנסה שריר.
תודה.

נראה שלכולם יש מושג כללי מי זה הזמני הזה... לא להשקיע בזה.
 

raya

Well-known member
גולש של אם החיטה..
מתכון מעולה שאומץ על ידי בחום.
מאת: nitsi_18
תאריך: 9/7/2009 שעה: 08:23
גולש של אם החיטה - המתכון המקורי
גולש הונגרי של אם החיטה
רכיבים:
2 כפות שמן לטיגון (רצוי קנולה, או עדיף שומן אווז)
1 בצל גדול חתוך דק
5 שיני שום מעוכות
1.5 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות של 5 ס"מ לא רק שריר, כל נתח מצליח
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה , לא מוסיפה)
1 כפית קימל (לא חובה, לא מוסיפה)
1 קופ’ עגבניות מרוסקות (או 2 עגבניות גדולות ובשלות קלופות וקצוצות היטב)
1 פלפל אדום או ירוק (לפי הטעם)
1.5 ליטר מים רותחים או ציר בקר ממליצה לשים פחות נוזלים ולהוסיף במידת הצורך (מוסיפה פחות מים)
8 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות
מלח
פלפל (לא מוסיפה)

אופן הכנה:
בסיר גדול ורצוי נמוך, לאטום את קוביות הבשר בשמן או השומן (לא בבת אחת כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן), עד שישחימו יפה מכל הצדדים.

להוציא את קוביות הבשר ולאדות בצל ושיני שום.

להחזיר את הבשר לסיר.

להוסיף פפריקה וקימל ולערבב היטב כך שכל קוביות הבשר יצופו בפפריקה.

להוסיף מים רותחים. להביא שוב לרתיחה ולהוסיף את קוביות הפלפל והעגבניות. להמשיך לבשל ברתיחה עדינה כשעתיים.

לבדוק שהבשר התרכך ואם לא, אז להמשיך לבשל כ 1/2 שעה נוספת.

להוסיף קוביות תפו"א.

לוודא שיש די מים לכיסוי ואם חסר להוסיף עד לכיסוי חלקי לפחות של תפו"א.

לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

לבשל כ 45 דקות נוספות עד שהתפודים רכים.

לנער את הסיר מדי פעם כדי שכל תפו"א יוכלו לספוג מהרוטב.

ניתן להוסיף בצקניות. שקוראים להן נוקדלי במקומותנו.

הערות:
גיוונים נוספים: להמיר חלק מהמים ביין אדום. להוסיף ירקות שורש בשלב הוספת הפלפל והעגבניות.


בהצלחה!
רעיה
 
למעלה